Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Napsala jsem to trochu zmateně a s chybama
.Omlouvám se, ale už únavou skoro nevidím. ![]()
Ahoj, nejdřív jsem si myslela, že pláče, že tě chce cítit nablízku, ale ke konci píšeš, že tebe neřeší, tak je docela možný, že chce spát prostě na velké posteli jak dospělák, tak bych tu postel, kterou máš v odkazu koupila a zkusila to. Beztak byste ji časem, až povyroste,stejně kupovali, tak uvidíš, jestli se to zlepší.
monulda píše:
Ahoj, nejdřív jsem si myslela, že pláče, že tě chce cítit nablízku, ale ke konci píšeš, že tebe neřeší, tak je docela možný, že chce spát prostě na velké posteli jak dospělák, tak bych tu postel, kterou máš v odkazu koupila a zkusila to. Beztak byste ji časem, až povyroste,stejně kupovali, tak uvidíš, jestli se to zlepší.
Děkuju za názor.
Napsala jsem to trochu zmateně. ![]()
lucie.t píše:
a nevadi mu treba ta tma, ze zapina lampicku ?
Zapíná jí i přes den, za světla. ![]()
K oboustranné spokojenosti bude nejlepší, když pochopíte i vy ostatní, že už je to velkej chlap a že se pro něj postel pro mimina nehodí
![]()
TýnkaK píše:
K oboustranné spokojenosti bude nejlepší, když pochopíte i vy ostatní, že už je to velkej chlap a že se pro něj postel pro mimina nehodí![]()
![]()
Nééé on je miminko,co má spát v postýlce s rybičkama nad hlavou
![]()
presne tohle zacal nedavno delat i nas dvouletak, podle me u toho naseho je to rozhodne tim ze uz nechce byt v postylce. zkus mu uz koupit vetsi postel. My zatim nemuzem, tak s klukama zustava manzel v pokojiku a to teda usne i v postylce, ale kdyz se v noci vzbudi tak uz tam pak nechce a pres den tam taky nechce byt, radej usne na gauci, na zemi nebo u starsiho brachy v posteli
Luci a nemůže to být také tím, že mu něco vadí na místě, kde má postýlku umístěnou?? Asi bych ji nejprve zkusila přestěhovat jinam, abych měla jistotu, že to je opravdu postýlkou a ne místem.
Ja musim klukovi v noci nechat rozsvicenou lampicku. Ale nikdo to tu jeste nenapsal. Bracha kdyz byl prcek tak taky mel histerak z postylky a nakonec mamka zjistila ze se mu zdal osklivej sen a z toho duvodu tam spat nechce.Tak postylku prestehovali dostal nad sebe lampicku a ze 3 stran mu udelala takovej potah s obrazkama aby postylka vypadala jinak a spak v ni az do 4 let ![]()
Tak u nás se v postýlce nespalo od roka. Malý měl šílené záchvaty, odmítal tam být, asi si připadal jako v kleci nebo co
U velké postele jsme měli dětskou přisunutou, aby nespadl, teď už je v pohodě a nepadá
Držím palce, ať je to ono ![]()
Ahojky!
Tak nějak začínám řešit něco podobného. Náš raubíř ještě před 3 dny usínal v pohodě tak, jak byl zvyklý od malička - tj. položit do postýlky a odejít. Ale převčírem večer nastala změna. Položíme do postýlky a malej řve jak hysterka. Nevím, buď už se mu nelíbí v postýlce nebo nechce být sám. Nebo obojí. Přítel si ho naučil brát do postele, když se v noci vzbudil a plakal. To ale usínal v klidu.
Myslíte, že je to jen nějaké období, kdy má strach z odloučení nebo se mu prostě líbí v naší posteli s námi?
Díky za odpovědi.
Ahoj maminky,
.Matyas už asi týden dostává v postýlce hysterický záchvaty pláče.Dřív chodil spát sám v pohodě.Teď tam nechce být.Ani večer,ani přes den.Když chce jít spát ustele si kdekoliv(i na zemi)Dneska si třeba ustlal u našich v posteli - vylezl na postel, rozsvítil si lampičku, přikryl se a chtěl spát.Když jsem ho přenesla spícího do postýlky,tak se za chvilku probudil a spustil. Chvilku jsem ho nechala,ale pak už to nešlo😢 Před chvilkou usnul u mě v posteli, přesunula jsem ho,ale počítám, že tak za hodinu, za dvě,bude zase řvát. 
chci se s Vámi poradit, protože začínám být zoufalá.
Ze začátku jsem myslela, že je to třeba tím, že chce být se mnou, ale on mě vlastně vůbec neřeší.Prostě vyleze na postel, nebo na sedačku, rozsvítí lampičku ( i ve dne), přikryje se a chce spát.
Tak přemýšlím,jestli už mu mám koupit větší postel? Měla jsem v plánu mu k narozkám koupit tuhle http://www.ikea.com/…s/S39836495/
Díky za Vaše názory.
Příspěvek upraven 16.10.11 v 22:29