Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim vespolek.Mám dotáz ohledně uspavání 6měsíčného ditěte.Sám mi prostě neusne,Musím houpat v autosedačce,kolebku nemáme.Je to normálni?Bojím se aby pak se vůbec naučil usinat sám,myslím bez houpání.Má někdo stejný problém a jak ho hodlá do budoucna řešít ![]()
ja mam skoro pulrocniho chlapecka a sam mi neusne, ale ja to jako velky problem nevidim. Myslim, ze casem ho to naucime.
Ahojky,my mame stejny problem,co jsme si Vojtika prinesli z porodnice,zkratka nam sam v postylce neusne,musime houpat,povidat,pak usne a jakmile ho polozime vetsinou se hned probudi…postylka pres den?ze bych si jako neco udelala…neexistuje,musim nosit cele dny…snad nebude hyperaktivni,vsechno musim „prozkoumat“ koukat vsudemozne… neboj,normalni to je… ![]()
Anik6 píše:
Ahojky,my mame stejny problem,co jsme si Vojtika prinesli z porodnice,zkratka nam sam v postylce neusne,musime houpat,povidat,pak usne a jakmile ho polozime vetsinou se hned probudi…postylka pres den?ze bych si jako neco udelala…neexistuje,musim nosit cele dny…snad nebude hyperaktivni,vsechno musim „prozkoumat“ koukat vsudemozne… neboj,normalni to je…
Přesně to máme i my,dneska jsme byli na půlročni prohlidce a doktorka to i řekla,že bude asi hyperativní,tak s toho mám zase další strach.Někde jsem četla že do roka to miminko prostě samo neusne a postýlku máme zatím jen na paradu.
ja si myslim,ze u takhle malych miminek se jeste nepozna,jestli bude hyperaktivni a kdyz tu nekde pohledas,tak takovyto problem ma hodne maminek,az jsem koukala…my jdeme na 6 tydenni kontrolu ve ctvrtek,tak se schvalne taky zeptam… ![]()
Anik6 píše:
ja si myslim,ze u takhle malych miminek se jeste nepozna,jestli bude hyperaktivni a kdyz tu nekde pohledas,tak takovyto problem ma hodne maminek,az jsem koukala…my jdeme na 6 tydenni kontrolu ve ctvrtek,tak se schvalne taky zeptam…
Tak to jste si děvčata děti naučily sami, pokud to chcete změnit, musíte hned a tvrdě nepolevit…první měsíc jsem houpala v náručí, a pak řekla DOST, vydrželi jsme pár dnů s řevem, ale pak přeci jen usnula a naučila se. Díky za klid při usínání a spaní celou noc
Byl s náme ještě jeden chlapeček,no a když byli svlečeni tak on jen ležel a koukal(třeba zrovna neměl náladu
) ale můj byl jak pytel blech.Tahal všechno okolo na co došahnul,otačel se.To jsem zvědavá až poleze,to budu si muset pořidit vodítko ![]()
alicik píše:Anik6 píše:Přesně to máme i my,dneska jsme byli na půlročni prohlidce a doktorka to i řekla,že bude asi hyperativní,tak s toho mám zase další strach.Někde jsem četla že do roka to miminko prostě samo neusne a postýlku máme zatím jen na paradu.
Ahojky,my mame stejny problem,co jsme si Vojtika prinesli z porodnice,zkratka nam sam v postylce neusne,musime houpat,povidat,pak usne a jakmile ho polozime vetsinou se hned probudi…postylka pres den?ze bych si jako neco udelala…neexistuje,musim nosit cele dny…snad nebude hyperaktivni,vsechno musim „prozkoumat“ koukat vsudemozne… neboj,normalni to je…
Ale prosímtě, co to bylo za blbou knížku???Holky, moc čtete..A Dr. je taky zblblá hyperaktivitami, taky Vám měla vysvětlit, že dítko si rádo zvykne na to, co mu vyhovuje..
zladora píše:Anik6 píše:
ja si myslim,ze u takhle malych miminek se jeste nepozna,jestli bude hyperaktivni a kdyz tu nekde pohledas,tak takovyto problem ma hodne maminek,az jsem koukala…my jdeme na 6 tydenni kontrolu ve ctvrtek,tak se schvalne taky zeptam…Tak to jste si děvčata děti naučily sami, pokud to chcete změnit, musíte hned a tvrdě nepolevit…první měsíc jsem houpala v náručí, a pak řekla DOST, vydrželi jsme pár dnů s řevem, ale pak přeci jen usnula a naučila se. Díky za klid při usínání a spaní celou noc [/citac
Takhle mi to řekla i tchyně.Spíš se to naučilo nevědomky,brečel,tak já jsem zkoušela co na něj zabere a tak jsme se k tomu dostali.
alicik píše:zladora píše:Anik6 píše:Tak to jste si děvčata děti naučily sami, pokud to chcete změnit, musíte hned a tvrdě nepolevit…první měsíc jsem houpala v náručí, a pak řekla DOST, vydrželi jsme pár dnů s řevem, ale pak přeci jen usnula a naučila se. Díky za klid při usínání a spaní celou noc [/citac
ja si myslim,ze u takhle malych miminek se jeste nepozna,jestli bude hyperaktivni a kdyz tu nekde pohledas,tak takovyto problem ma hodne maminek,az jsem koukala…my jdeme na 6 tydenni kontrolu ve ctvrtek,tak se schvalne taky zeptam…
Takhle mi to řekla i tchyně.Spíš se to naučilo nevědomky,brečel,tak já jsem zkoušela co na něj zabere a tak jsme se k tomu dostali.No, v půlroce houpat v autosedačce, tak na to bych se vyprdla..Má dudlík nebo nemá? pokud nemá, nemá se čím uklidnit, a vyžaduje jinou činnost. Mám dvě děti a ani s jedním jsem takhle neblbla.Prostě postýlka je na spaní, a když se mu tam nelíbí, jeho problém, ale nepolevit a brzo si zvykne usínat sám…
Tak já mám 10ti měsíčního prcka a usínání? Přes den když mi usne, to je svátek, začne si třít očka,je otravny - tak mu dám prsko (definitivne se u toho tahání unaví) a za chvilu chrní, hodím ho do postýlky. Nebo si ho polozim na sebe, pozpevuju a spinká taky. Já nejsem proto, aby se děti něco učily stylem že je prostě nechám řvat a hotovo. Máš ještě malé mímo, tak tomu nech čas
Jinak pomáhá zpívání, když byl menší objet blok v autě v autosedačce
)
Jo jo, souhlas se zladorou…Pak si maminy stěžují, že musí tamto, a ono, dítě pláče, mamina houpe a houpe, každý večer, čas běží, a hned je půl roku pryč. Nikdy jsem si dítě nebrala do postele, nehoupávala do aleluja, a díky za to…Po pár týdnech začala usínat sama, a spát přes celou noc.
Já spír rostla z toho, že přes den spala několikrát jen po půl hodinách, to bylo na vývrat. Mohla jsem si podle ní natáčet hodiny..prostě 30minut a blik, oči otevřené. Ted má 18m a před rokem začala spát po obědě tak na 1,5hod ![]()
Dudlika nebere od narození,když měl prdiky tak hodně spal mi na břichu,přešlo to,tak také doufam že to přejde až bude o kousek větší