Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Neni to zase tak neobvykly, je jich dost, jen o tech druhych se tu doctes proste vic.
Mam taky super chlapa. Uzasnej partner i tatinek. Mela jsem stesti.
Příspěvek upraven 06.07.18 v 08:57
Mně to přijde normální , můj chlap se taky postará o syna už úplně od mimina. Však je to i jeho dítě. Ale je spousta lidí, co se tomu strašně diví.
@Anonymní píše:
Ahoj! Zaplatili jsme si týden chatku v kempu. Bohužel jsem já a mladší syn onemocněli, takže musel jet bohužel jen manžel a čtyřletá dcera. Moc mě mrzí, že jsme nemohli jet všichni, ale jsem moc ráda, že o dovolenou nepřišla dcera, moc se těšila…
Manžel s ní šel na kolo, na výlet do podzemí, koupat se, na lodičku, na šlapadlo, na divadýlko…Dnes pojedou na výlet vláčkem. Když jsem říkala kamarádce, jak jsem dopadla, že jsem nikam nejela, tak se rozbrečela, že mi závidí, jakýho mám chlapa, že ten její by sám s dítětem nikdy nejel. Moje mamka mi taky pořád říká, ať si ho vážím, že je skvělej a že to není moc časté…Je skvělej, to vím, je na něj spoleh…
Ale je to opravdu tak neobvyklé, že se otec stará o dítě? Když tady čtu ty hrůzy, jak partner opustí těhotnou, nebo že kouká do PC a o děti nemá vůbec zájem, tak je mi zle. Jak to máte vy? Je váš partner taky šikovnej taťka?
Asi tak. Važ si ho.
Tím víc, je-li i dobrý manžel.
Někdy může být fajn táta, ale večer tě zmlátí. Můj muž by udělal to, co tvůj, navenek - ale večer bych si to odnesla já. Platila jsem tak krutý daně za jeho „dobré tátovství“, které by navenek nikdo nijak nezpochybňoval, dokonce ani já sama, o to těžší bylo dětem tohohle tátu „vzít“ rozvodem. Trvalo mi roky, než jsem pochopila, že potřebují i matku.
Takže ano, važ si ho.
Není ale nadprůměrný, je přesně takový, jaký má být.
Nedělejme průměr z buranů a špatných otců. Je PRŮMĚRNÝ. A průměrný by měl být každý. Každé dítě by si zasloužilo takového otce.
Ano, je. Můj muž je táta na 100% od chvíle, kdy jsme si přivezli první dceru z porodnice. Můj táta se o nás staral taky perfektně, měl nás 3, vařil nám, bral nás na kolo, na člun, všude možně, a když měl volno v práci, nedával nás ani do školky, aby si nás užil. A mrzí mě, že samozřejmé věci jsou brány jako nadstandardní.
Je dobrý otec a vždycky byl. Nyní ale má krizi středního věku, takže došlo ke změně. Hlavně se věnuje sobě a svým zájmům. Ta změna u něj kolem čtyřicítky byla razantní ve všech směrech. Měl toho na sebe naloženo hodně, kolikrát jsem mu říkala, aby ubral a tolik věci neřešil. Nedal si říct a nyní pro změnu neřeší vůbec nic.
Stačí tady chvilku číst a jeden se nestačí divit že? Třeba že chlap odmítá hlídat
U nás nikdy problém nebyl, sám na dovolené s dcerou teda nebyl ale bral jí hodně ven, ráda s ním chodila na ryby, do lesa atd. No jo, kde ty časy jsou ![]()
Ahoj, můj muž je nejlepší tatínek na světě. S tím jsem si ho i brala, věděla jsem to od začátku. Teď je s oběma dětma (kluci 2 a 5) na dovolené a já si užívám rodičovskou dovolenou sama (od pondělí - dnes se vrací). Cca 2× 3× za rok jezdí na víkendy na pánskou jízdu. Je s něma rád, rád věnuje se jim. Samozřejmě umí taky ležet u TV nebo hrát hry na mobilu, ale kluci ho milují a občas mu to odpustí ![]()
Kdysi mi někdo řekl, že za výběr tatínka je zodpovědná maminka. Tak já jsem svým dětem tátu vybrala zodpovědě a ty jak vidím taky. Važ si ho a užívej si toho co máš ![]()
@Anonymní píše:
Asi tak. Važ si ho.
Tím víc, je-li i dobrý manžel.
Někdy může být fajn táta, ale večer tě zmlátí. Můj muž by udělal to, co tvůj, navenek - ale večer bych si to odnesla já. Platila jsem tak krutý daně za jeho „dobré tátovství“, které by navenek nikdo nijak nezpochybňoval, dokonce ani já sama, o to těžší bylo dětem tohohle tátu „vzít“ rozvodem. Trvalo mi roky, než jsem pochopila, že potřebují i matku.Takže ano, važ si ho.
Není ale nadprůměrný, je přesně takový, jaký má být.
Nedělejme průměr z buranů a špatných otců. Je PRŮMĚRNÝ. A průměrný by měl být každý. Každé dítě by si zasloužilo takového otce.
S tím musím souhlasit. Pokud je i dobrý manžel, tak je to bohužel hodně, hodně nadstandardní. A hlavně, když takový vztah drží třeba patnáct, dvacet a více let.
Mne to prijde normalni a standartni chovani pro kazdeho otce, ze se umi jednak postarat o dite, jednak s nim umet stravit volny cas a jednak ho spoluzabezpecit tim, ze dite ma kvalitni jidlo, dobre boty a cas i finance na spolecne traveni volneho casu.
Muzu si klidne odjet na dovolenou sama a nechat manzelovi vsechny tri decka (skolkare, predskolacku a mladsi skolacku). Levou zadni vse zvladnou. Kdybych se (snad nic neprivolam) ocitla v nemocnici, tak se nemusim vubec obavat, ze co doma se deje.
Nic neobvykleho. Nas otec byl schopny otec, segra ma tez normalniho parnetra, otce deti, vsichni znami, kteri maji deti. Mi to neprijde nijak zvlastni nebo neobvykle.
Ano, také mám takového může. Nestaral se teda od miminka, to jen když jsem potřebovala někam jít nebo pomohl co jsem mu řekla, ale cca od dvou let už jsou se synem parťáci, je schopný se mu věnovat po příchodu z práce, jezdí na výlety, chodí ven… Je skvělý. A dobrý muž také.
Exmanzel takovy nebyl, ted co mam pritele tak vubec nema problem se postarat o nase 3 deti a rad se stara. A to vlastne je jen 1 jeho vlastni, ale vubec mezi nimi nedela rozdili - ma je strasne rad vsechny 3.
A to pritel je schopny se starat i o domacnost uplne plnohodnotne jako ja. Takze v nem mam 100% oporu.
Pravda ze je tu vic slyset o tech horsich pripadech, protoze ten kdo je spokojeny tak nema potrebu tu psat ![]()
MYslím, že fajn a šikovných tatínků je stále hodně, troufám si tvrdit,že se mezi ně počítá i můj manžel
A nebýt téhle diskuze, nejspíše bych nešla na žádné fórum a někam to nepsala, nemám tu potřebu, jako mnoho dalších spokojených manželek a maminek.. spíše jde o to, že sem chodí ty méně šťatné, které mají s mužem trápení a chtějí nějakou radu, nebo si alespoň trošku ulevit.. a ono to pak zkresluje a vypadá to, že svět jde do horoucích pekel. Já ale myslím, že to není tak zlé ![]()
Za mě normální ( správný ) otec. Taky takového mám doma a ještě ke všemu je to super partner. O děti se stará od malinka a teď, co chodím do práce, tak se stará o děti i domácnost ( dělá na směny, tak je doma víc jak já ).
Ahoj! Zaplatili jsme si týden chatku v kempu. Bohužel jsem já a mladší syn onemocněli, takže musel jet bohužel jen manžel a čtyřletá dcera. Moc mě mrzí, že jsme nemohli jet všichni, ale jsem moc ráda, že o dovolenou nepřišla dcera, moc se těšila…
Manžel s ní šel na kolo, na výlet do podzemí, koupat se, na lodičku, na šlapadlo, na divadýlko…Dnes pojedou na výlet vláčkem. Když jsem říkala kamarádce, jak jsem dopadla, že jsem nikam nejela, tak se rozbrečela, že mi závidí, jakýho mám chlapa, že ten její by sám s dítětem nikdy nejel. Moje mamka mi taky pořád říká, ať si ho vážím, že je skvělej a že to není moc časté…Je skvělej, to vím, je na něj spoleh…
Ale je to opravdu tak neobvyklé, že se otec stará o dítě? Když tady čtu ty hrůzy, jak partner opustí těhotnou, nebo že kouká do PC a o děti nemá vůbec zájem, tak je mi zle. Jak to máte vy? Je váš partner taky šikovnej taťka?