Jak reagovat na úder od dítěte?

2.7.18 20:32

Jak reagovat na úder od dítěte?

Dobrý den, máme 19 měsíčního (17 měsíčního korigovaně) syna, který má už tak 2 měsíce období, že velmi rád vším hází. Když mu řeknu nesahej na to nebo že je to fuj, tak s tím mrskne na just. Ale bohužel dovede házet i věci po osobách a třeba i písek po dětech. Pochopila bych, kdyby to dělal jako upoutání pozornosti, ale dnes si přinesl knížku k tátovi, že si budou prohlížet. Syn ukazoval obrázky v knížce a najednou z blízka hodil manželovi železné autíčko do obličeje. Chtěla bych vědět, jak byste Vy na tuto situaci reagovali, být mým manželem. S manželem nám přijde, že na něj nic neplatí. Neplatí plakání, že to bolí, neplatí chycení za ruku a tytyty ani plácnutí přes ruku. Dovedete mi říct, co tím syn sledoval? Asi na to jdeme špatně. Nemůžete mi třeba doporučit nějakou knihu o výchově? Ne neužitečné bláboly. Ale něco co Vám osobně pomohlo, jak lépe rozumět svým dětem už v tomto věku? Pokud to tedy jde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
584
2.7.18 20:36

Chápu a jsem zvědavá na reakce, dcera 17 měsíců teď začala se vším házet, kope do mě u přebalování, neváhá komukoliv jednu plesknout do obličeje atd atd, taky nevím jak na ni. Když zvysim hlas, že se zlobím, začne se smát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
2.7.18 20:38

@M-i-ch-e-l-l-e Muj syn ma skoro 18m a tak 2 mesice taky zkousi placat me i manzela. Ze zacatku jsme mu ruku chytli a vysvetlovali, ze ne. Pak, ze to boli a delali, ze brecime. Nakonec jsme ho placli a to snad konecne zabralo. Jeste to sem tam zkusi. Takze nezbyva porad dokola a dokola opakovat, ze nesmi. Rikejte mu at dela mala mala a misto placani hladi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.18 20:47

@Dandinkaaa Ano plácání jsem zapomněla zmínit. Když není po jeho, tak přijde a plácá nás po nohách a nebo když sedí u nás tak oběma rukama začne současně jako plácat po tvářích a zesiluje, když ho necháme. Na malá malá byl učen hned od začátku, jak u lidí, tak u zvířat. Dnes nás s manželem prostě překvapila ta nečekanost mrštění autem i přes to, že měl plnou pozornost. Musím ještě dodat, že autem mrsknul s takovým tím nadšeným výrazem, jakoby házel s míčem. Jindy mu v obličeji bleskne, takový ten hajzlíkovský výraz, že ví, že to je špatně a stejně hodí. Takže furt dál vysvětlovat, kéž by to přineslo nějaké výsledky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
2.7.18 20:50
@Lex1 píše:
Chápu a jsem zvědavá na reakce, dcera 17 měsíců teď začala se vším házet, kope do mě u přebalování, neváhá komukoliv jednu plesknout do obličeje atd atd, taky nevím jak na ni. Když zvysim hlas, že se zlobím, začne se smát.

Jejda, do mě při přebalování taky kope (7 měsíců). Mám už takhle malého mrňouse nějak kárat ( ne, nesmíš..atd) ? Já si právě říkala, že je to zatím neuvědomělé ale teď už fakt vážně nevím, abych něco nezanedbala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7746
2.7.18 20:50

Normálně bych ho pleskla taky, co jinýho. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
2.7.18 20:55

Mně přišla dobrá knizka Jak naucit deti pravidlům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.18 20:55

@Fíková :) manžel mu to vrátil. Syn chvíli koukal a pak začal řvát a pěkně přihrávat. Já mu k tomu spustila ještě přednášku, že se to nedělá. Ale právě, že tak je to pokaždé a on to příště udělá zas, tak jsem chtěla vědět jestli nemá někdo lepší nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.18 20:56

@milwinka Děkuji za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
2.7.18 20:57
@hanyketty píše:
Jejda, do mě při přebalování taky kope (7 měsíců). Mám už takhle malého mrňouse nějak kárat ( ne, nesmíš..atd) ? Já si právě říkala, že je to zatím neuvědomělé ale teď už fakt vážně nevím, abych něco nezanedbala!

Tak tohle je ještě miminko,ten to určité jeste nedělá schválně. Spíše ho při prebalovani něčím zabav, dej mu nejakou zajimavou vec do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
2.7.18 20:58

@M-i-ch-e-l-l-e do 2 let jsem tyhle veci neřešila..nereagovala nijak. samozřejme jsem si to nenechala libit ale tak bud jsem odešla nebo proste to zahrala do autu. v tomhle veku bych tomu ani neprikladala žadnou vahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.18 20:59

@axelina Víte, my s manželem to nějak vždycky přežijeme, je mi to ale dost trapné, když takto zaútočí na prarodiče nebo návštěvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
2.7.18 21:02

Přesně to máme z vnučkou a když dostane nebo jí řeknu že se to nesmí tak řekne ty ty ty bábo a začne se vztekat.Možná je to jen období ale musí se krotit kdyby jsme ji nechali tak za chvíli nám snad rozbije hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7746
2.7.18 21:12
@M-i-ch-e-l-l-e píše:
@Fíková :) manžel mu to vrátil. Syn chvíli koukal a pak začal řvát a pěkně přihrávat. Já mu k tomu spustila ještě přednášku, že se to nedělá. Ale právě, že tak je to pokaždé a on to příště udělá zas, tak jsem chtěla vědět jestli nemá někdo lepší nápad.

Tak to nevím, mojí dceři to stačilo jednou. :nevim: Myslím, že to je prostě období, které přejde. A přijde zas něco jiného. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
2.7.18 21:14

@M-i-ch-e-l-l-e ..mě by to u takhle malýho ditete trapný nebylo… od těch 3 let pak už ano ale tyhle deti podle mě jen zkouší co to dělá za zvuk když nečím třískaj do nečeho..a nedelaj rozdil mezi smaltovým hrncem a Vaší hlavou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí