Vysvědčení, odměňujete či ne?

Anonymní
27.6.18 07:50

Vysvědčení, odměňujete či ne?

Dobre ráno, blíží se vysvědčení… mám to štěstí, ze se moje děti dobre učí a mají obě samé jedničky. U starší dcery (3.rocnik gymnázia) mi přijde adekvátní dávat hodnotnější dárek (cca kolem 2000,–)-přece jenom samé jednicky ve 3.rocniku je dobrý výkon :palec: ale chlapeček (2. Třída ) přišel s tím, ze jeho spolužáci dostanou za jednicky mobilní telefon, tablet atd. Mne se to zda dost uhozene. Co si o tom myslíte? Jak mate staré děti a co jim dáváte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27.6.18 08:01

Bylo to sice 10 let zpatky, ale dostala jsem maximalne knizku, i za same jednicky na gymplu. :nevim: pokud by se kluk ucil nejak blbe a s prislibem mobilu se hecnul, asi bych splnila slib, ale takhle…

I ty 2000 pro dceru mi prijdou hodne :nevim: navic, kluk by se mohl citit osizeny, on ma taky ty nejlepsi znamky co muze mit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
27.6.18 08:02

Tak my jsme domluveni, ze kdyz bude mit dcera samé jednicky _ 2.trida, dostane panenku v hodnotě asi 300kc po které touží. Vaše dcera bude mit urcite radost z penez a neco si sama vybere :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
27.6.18 08:04

Holka triko s překlápěcíma flitrama a starší kluk asi MP3 přehrávač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
27.6.18 08:04
@Anonymní píše:
Dobre ráno, blíží se vysvědčení… mám to štěstí, ze se moje děti dobre učí a mají obě samé jedničky. U starší dcery (3.rocnik gymnázia) mi přijde adekvátní dávat hodnotnější dárek (cca kolem 2000,–)-přece jenom samé jednicky ve 3.rocniku je dobrý výkon :palec: ale chlapeček (2. Třída ) přišel s tím, ze jeho spolužáci dostanou za jednicky mobilní telefon, tablet atd. Mne se to zda dost uhozene. Co si o tom myslíte? Jak mate staré děti a co jim dáváte?

Nas to letos ceka poprve ale urcite necim mensim odmenime a pujdeme do cukrarny na pohar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24993
27.6.18 08:07

ja se segrou dostala za výzo od našich vždycky něco (nikdy ne knihu), od babiček pak penize. ted na vš nas mamka odmenuje stále, ale už jen pozváním do lepších restaurací, kam normálně nechodíme. vždycky jsem se na dárek těšila, svým dětem budu dávat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
27.6.18 08:10

Nás taky naši brávali na pohár, to byl vždycky svátek a milovali jsme to :dance: k tomu jsme dostali knížku. Mamka chtěla, aby jsme hodně četli, tak nás celkem zásobovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
27.6.18 08:13

Páni, to je krásna, samé jedničky na gymplu. Máš být nač pyšná. Dcera dostala odměnu i za úspěch u přijímaček, za výzo dostanou děcka společnou hru a plus každý něco pro radost. Peníze dostanou od babiček. Cca 200. A synovi bych řekla, že nemusí být pravda všechno, co děti ve škole povídají. A možná dostanou nový telefon, ale zároveň mají třeba brzy narozeniny, tak to bude jako i k výzu, ale to neznamená, že je to standart. Taky by mohl dostat ústní pochvalu, před nastoupenou jednotkou, jestli se mu něco nelíbí :-p

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
27.6.18 08:14

Prvňáček dostane tričko s flitry a knížku. Holka 6 třída novou myš ( k pc). A předškolák též tričko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
27.6.18 08:16

My chodíme do cukrárny a děti vždy něco dostanou… Na pololetí kupujeme knihu. Na konci roku větší dárek, dcera dostane panenku do vody, kterou si přeje ( 1. třída)… Syn dostane hru na PC ( 6. třída)… Minulý rok dostal drona, předminulý hodinky…kupujeme dle přání… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
27.6.18 08:19

No, u nás se chodí do jedné, konkrétní restaurace (jen o vysvědčeních a po soutěžích), knihy dostávaj ve velkým celej rok, jsou knihomolové.
Letos se dostali na gympl, mají samé jedničky a taky se to tak nějak sešlo, tak dostali notebooky (mají je k narozeninám, Vánocům, za příjmačky, jedničky a vynášení smetí v tomto roce, příštím roce a od celé rodiny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
27.6.18 08:28

Prvňačka - dostane hrníček na čaj s takovým tím „odkládátkem“ na použitý čakový sáčky (pořád mi závidí ty moje) a od babičky triško c překlápěcími flitry - obojí impulsivní včerejší nákup :) Kdyby mě to „neťuklo“, asi by si mohla vybrat sama něco v hračkách, ale tak cca do 300. Plus snad (jestli bude slečna chtít) půjdeme do kina a do mekáče (kam chodíme opravdu výjimečně). O mobilu už taky pomalu začíná, ale to je zrovna věc, kterou jí chceme koupit, až bude potřeba, ne pod nátlakem toho, že tenhle a tamta už mají (podle mě naprosto zbytečně) a že měla hezký vysvědčení. Tablet jí půjčujeme tatínkův starší jinak nepoužívanej už docela dlouho, tak o tom naštěstí nebásní.

A na známky na vysvědčení tu odměnu nehodlám do budoucna nějak vázat, že jako dáreček jen za samý jedničky apod. - prostě odměna za celoroční úsilí, i kdyby to vysvědčení nebylo úplně skvělý. Pokud uvidim, že se snaží a nekašle na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
27.6.18 08:36
@Anonymní píše:

Pokud budeš dávat dárek jednomu dítěti, tak musíš i druhému dítěti a oba dárky musí být sobě rovné. Jejich výkon je srovnatelný, větší dítě rovná se větší učivo, malé dítě rovná se menší učivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
27.6.18 08:57

Mi šli za vysvědčení na večeři nebo něco podobného, maximálně nějakou hračku na prvním stupni ZŠ nebo knížku, ale nový mobil mi přide hodně, to je dárek tak k vánocům nebo narozeninám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
27.6.18 09:03

dcera 4. třída dostane nový batoh, ale ten by jsme jí stejně koupili a jako překvapení sluchátka, pořád poslouchá písničky tak ať si je užije. Jinak od babičky dostane peníze a s tetou půjdou asi do kina. Jinak jsme vždy dávali něco malého. oblečení, kino, cukrárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí