Vysvědčení, odměňujete či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2470
27.6.18 09:19

Syn dostává za vysvědčení dort a může si koupit v pompu co chce do 500 Kč. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
27.6.18 10:19

Darek za celorocni praci dostavaji, spis jsou to drobnosti. Mobil, fotak, tablet atd davame spis k narozeninam. Letos dostanou Garmin hodinky, ale nacasovani na konec skolniho roku vyslo spis nahodou, dostali by je tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
27.6.18 10:49

Ani náhodou takhle drahý dárek. Jdem na zmrzku a pizzu. Mobil i tablet už má. Chodí do 2.tridy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
27.6.18 11:36

Děti dostávají za vysvědčení dárky tak do 500,–. Zatím si ale nic neřekly, tak netuším, co se bude kupovat :nevim: Možná si jen vezmou peníze, šetří si každý do pokladničky ;) Drahé dárky se dávají na narozeniny nebo Vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
27.6.18 11:40

Holky a dáváte symbolicky třeba 100 kč nebo dvě i svým synovcům, neteřím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
27.6.18 11:42
@kruel píše:

já jo. kilečko. A povídáme si nad vysvědčením co a jak bylo a tak. Ale naše děti od tet ani strejdů nic. Nezájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.6.18 11:47

U nás kluk dostal za vysvědčení kolo… Už stejně potřeboval nové.
Ještě jsme byli v kině, cukrárně a od jedné z babiček dostal peníze, ať si něco koupí.

• Citovat
  • Upravit
6445
27.6.18 11:48

@kruel nedavam, ani na narozeniny nebo Vanoce. Dala bych rada, ale ukoncila jsem to, vadi mi jednosmerne aktivity tohoto druhu. Ze svagrovy za 20 let nic nevypadlo a kdyz dostala darek k narozeni dcery, jeste natahla ksicht.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21720
27.6.18 11:59

dcera konci patou tridu, dostala dodatek ke hre na PC. syn konci prvni, darek si jeste rozmysli, bude ho mit ve stejne cene jako sestra. oba vezmu do muzea lega, na obed do restaurace a do hrackarny Hamleys. od babicek pak deti dostavaji take nejakou drobnost, penize nebo darek. neteri a synovcovi nic nedavam, ani svagrova nasim detem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
27.6.18 12:36

Mám předškoláka a na oslavu konce školního roku dostane knížku, aktuálně ho baví číst, tak si ji sám vybere. Pak k tomu ještě cukrárna a dobrá večeře. Chtěla bych to udržet i dál. Tak jsem to mívala já a bylo to fajn. Ale nikdy nebudu odměňovat za vysvědčení, ale budu to brát jako oslavu konce šk. roku.

• Citovat
  • Upravit
27.6.18 15:36
@kruel píše:

Ano, já dávám mladším 100,– a velký kornout sladkostí a starším 200,–. Obdobně to dělají i moji a manželovi sourozenci :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.18 14:06

dáváme, ale spíš drobnosti :-) něco co udělá radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.18 14:00

..no nevím, jestli za něco jako vysvědčení ještě odměňovat. Školství v čechách děti moc nenaučí a co vím, tak jsou spíš známkované za to jak moc se dokáží přizpůsobit představám „učitele“. Známky jsou jen čísla, která ve skutečnosti reálné znalosti, nebo schopnosti dítěte opravdu nereflektují. Odměňovala bych je spíš za kreativitu, nebo projev vlastního názoru (za což ve školách bývají obecně spíše trestány) aby z nich vyrostly sebevědomé a silné osobnosti.
Vysvědčení je u nás doma bráno jen jako úřednický papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
29.6.18 14:07
@Eli.Cerna23 píše: ..no nevím, jestli za něco jako vysvědčení ještě odměňovat. Školství v čechách děti moc nenaučí a co vím, tak jsou spíš známkované za to jak moc se dokáží přizpůsobit představám „učitele“. Známky jsou jen čísla, která ve skutečnosti reálné znalosti, nebo schopnosti dítěte opravdu nereflektují. Odměňovala bych je spíš za kreativitu, nebo projev vlastního názoru (za což ve školách bývají obecně spíše trestány) aby z nich vyrostly sebevědomé a silné osobnosti.
Vysvědčení je u nás doma bráno jen jako úřednický papír.

to je ale blábol. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.18 14:16
@kontramatka píše:
to je ale blábol. :jazyk:

můžu říct, že určitě není - ve škole se děti učí z 99% jen něco opakovat - jakpak se asi naučí samostatnému myšlení, když ho po nich nikdo nechce, ba právě naopak? Já teda nevím jak ty, ale tím, že budu jen opičkovat jsem v životě ještě nikdy ničeho hodnotného nedosáhla. Bez vlastních nápadů a myšlenek, často považovaných většinovou společností za nesmysly by nikdy nic nového nevzniklo. Sama jsem si od píky vybudovala dvě celkem úspěšné firmy - jednu v čechách a jednu v zahraničí, kdybych jen opakovala co dělají ostatní a nemyslela u toho „out of the box“ tak bych ještě dnes neměla nic a nanejvíš bych tak pro někoho pracovala jako zaměstnanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí