Jak vysvětlit babičce, aby neučila dítě očekávat dárky

9023
22.6.18 09:54

Ale dítě to očekává

Jak přeučit někoho kdo své vlastní dítě vychovával tak, že za každou kravinu dostalo dárek, aby to nepraktikoval na vnoučeti.
Babička si neuvědomuje, že dítě očekává jen to co se naučí očekávat.
Blíží se vysvědčení, nechceme děti učit, že něco dostanou za výsledky ve škole.
Chci s nima zajít do cukrárny na něco dobrého jako oslavu úspěšně zvládnutého 1.roku.

Kdykoli protestuji je mi odpovězeno: ale dítě to očekává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Linamati
22.6.18 09:57
@bublinek píše:
Jak přeučit někoho kdo své vlastní dítě vychovával tak, že za každou kravinu dostalo dárek, aby to nepraktikoval na vnoučeti.
Babička si neuvědomuje, že dítě očekává jen to co se naučí očekávat.
Blíží se vysvědčení, nechceme děti učit, že něco dostanou za výsledky ve škole.
Chci s nima zajít do cukrárny na něco dobrého jako oslavu úspěšně zvládnutého 1.roku.Kdykoli protestuji je mi odpovězeno: ale dítě to očekává…

Koukám že babičky jsou všude stejný :lol:

• Citovat
  • Upravit
20767
22.6.18 09:57

Tak příště až budeš protestovat zdůrazni, že je to tvoje dítě a že bys byla ráda, kdyby dotyčný respektoval tvou výchovu. Prostě neustupuj, fakt to nezabere? Předpokládám, že je to babička… tak jí dej možnost jinak dítě odměnit, ne za vysvědčení, ale ať si udělají třeba výlet, zajdou na zmrzku… aby babička ukojila svojí potřebu dítěti něco dopřát, ale zároveň nebyl narušen tvůj styl výchovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.6.18 09:59

Babičky jsou od rozmazlování. Tak jim to dopřeje. S vnoucetem nejspíš nejsou každý den, aby ho tím nějak poznamenaly.

• Citovat
  • Upravit
20767
22.6.18 10:01
@lucenka píše:
Babičky jsou od rozmazlování. Tak jim to dopřeje. S vnoucetem nejspíš nejsou každý den, aby ho tím nějak poznamenaly.

Rozmazlovat se dá snad i jinak. Dodnes nechápu svoje spolužáky na VŠ, kteří se nestyděli přijít za rodiči a chtít za promoci auto, protože se to tak dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
22.6.18 10:02

Za snahu a dobré výsledky se snad odměna dává ne? Provází to člověka celý život a hlavně potom v zaměstnání. Jinak by celá snaha a píle byla k ničemu. :nevim: Ja neříkám odmenovat za vše, ale za dobré vysvědčení je to snad standard. :nevim: A navíc co je ti do toho, jak chce babička odměnit vnouce? To je snad jenom mezi ni a vnoucetem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.6.18 10:04
@radkka píše:
Rozmazlovat se dá snad i jinak. Dodnes nechápu svoje spolužáky na VŠ, kteří se nestyděli přijít za rodiči a chtít za promoci auto, protože se to tak dělá.

Tak ale ona nepíše, že by prarodiče dávali vnouceti nějaké drahé dárky

• Citovat
  • Upravit
9023
22.6.18 10:05
@Linamati píše:
Koukám že babičky jsou všude stejný :lol:

a co s tím? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
22.6.18 10:06

Byla bych rada,ze babicka chce dite podarovat a radovala bych se spolecne s nim z darku.Pokud bych darky za vysvedceni neuznavala sama bych mu nekoupila nic.Kde je problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.6.18 10:06

Ja to mam vyvazene, jedna babicka je rozmazlovaci a kazde dite za jakekoliv vyzo odmenuje dvoustovkou a druha je na korunu opatrna, ta hlasa jak musi mit same jednicky, ze ona je taky mela a kdyz je vyzo a deti se ji samyma chlubi, tak to taktne prejde, jen aby jim nemusela nic dat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mimochodem my s muzem davame za vysvedceni knihu dle jejich vlastniho vyberu, takze nas to ve finale v knihkupectvi vyjde draz nez navsteva cukrarny nebo pizzerie :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20767
22.6.18 10:07
@lucenka píše:
Tak ale ona nepíše, že by prarodiče dávali vnouceti nějaké drahé dárky

K autu se to vypěstovalo od stovky za vysvědčení na základce. :mrgreen:

@Ivulka88 píše:
Za snahu a dobré výsledky se snad odměna dává ne? Provází to člověka celý život a hlavně potom v zaměstnání. Jinak by celá snaha a píle byla k ničemu. :nevim: Ja neříkám odmenovat za vše, ale za dobré vysvědčení je to snad standard. :nevim: A navíc co je ti do toho, jak chce babička odměnit vnouce? To je snad jenom mezi ni a vnoucetem. :nevim:

Odměnou snad je, že nejsem dutá jako tykev, mám všeobecný přehled, dokázala jsem vystudovat a našla si dobrou práci, kde je mi odměnou, že mě baví a že jsem za ní ohodnocena. Proto jsem chodila do školy, ne abych dostala pětistovku od babičky.
Mám pocit, že zakladatelka se ptala na něco jiného, ne? Ona to takhle prostě chce, ale zase se tu na ní slítnou slípky, které si myslí to samé, co babička a uklovou jí k smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
@Ivulka88 píše:
Za snahu a dobré výsledky se snad odměna dává ne? Provází to člověka celý život a hlavně potom v zaměstnání. Jinak by celá snaha a píle byla k ničemu. :nevim: Ja neříkám odmenovat za vše, ale za dobré vysvědčení je to snad standard. :nevim: A navíc co je ti do toho, jak chce babička odměnit vnouce? To je snad jenom mezi ni a vnoucetem. :nevim:

Presne tak,zakladatelka snad zavidi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
@Ivulka88 píše:

naprosto s Tebou souhlasím. Nenapadlo by mě babičce zakazovat koupit dárek vnoučatům za vysvědčení. Moje děti jsou v 8. a 4. třídě a moje mamka pro ně už nějakou drobnost za vysvědčení taky má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
@Hanka1 píše:
Ja to mam vyvazene, jedna babicka je rozmazlovaci a kazde dite za jakekoliv vyzo odmenuje dvoustovkou a druha je na korunu opatrna, ta hlasa jak musi mit same jednicky, ze ona je taky mela a kdyz je vyzo a deti se ji samyma chlubi, tak to taktne prejde, jen aby jim nemusela nic dat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Mimochodem my s muzem davame za vysvedceni knihu dle jejich vlastniho vyberu, takze nas to ve finale v knihkupectvi vyjde draz nez navsteva cukrarny nebo pizzerie :mrgreen: :mrgreen:

Super nápad s knihou. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
22.6.18 10:08
@lucenka píše:
Tak ale ona nepíše, že by prarodiče dávali vnouceti nějaké drahé dárky

zatím ne, ale mají 4 a 7 let. Co bude za maturitu?
A jak vysvětlím, že mi jdeme JEN na tu zmrzlinu. A proč i druhá babička něco nedá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí