Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@radkka píše:
Chápu, že pro někoho, kdo takové slovo vidí poprvé je to překvapením.
@unuděná píše:
@radkka Aby ses s tím respektem jednou neudávila. Stavíš nad sebe opravdu divné priority. Hlavně aby maminka dětí dostála svému předsevzetí, ale přání babiček se respektovat nemusí..? Hlavně nezabředněme do diskuze zda je víc matka, či babička, o tom to vůbec není. Samozřejmě, že duševní vývoj je stejně důležitý, jako ten fyzický, ale jak psala @Ivulka88 - proč by mělo dítě nějak duševně poznamenat, že dostane od babičky hračku za vysvědčení?? Poznamená ho mnohem víc to, že jeho matka bude na babičku štěkat, že toto si nepřeje.
Já si také myslím, že se zde dělá z komára velbloud. ![]()
@radkka píše:
Takže když narve tvoje dítě do chodítka, tak jí poděkuješ, protože ona nemusí respektovat tvůj názor? Podle ní je to super, za jejích časů to bylo pro dítě to nejlepší.
To je zbytečné. ![]()
@radkka píše:a
Chápu, že pro někoho, kdo takové slovo vidí poprvé je to překvapením.
@neila píše:
Tak to by nebylo o názorové rozdílnosti, ale o blbosti snachy, tudíž směle do toho
To netvrd,treba se zmeni nazor na choditko.
@radkka Dite moc dobre odlisi co smianesmi doma a u babicky. Darek od babicky vychovane dite nezkazi. To by mela zakladatelka pochopit.
@radkka píše:
Odměnou snad je, že nejsem dutá jako tykev, mám všeobecný přehled, dokázala jsem vystudovat a našla si dobrou práci, kde je mi odměnou, že mě baví a že jsem za ní ohodnocena. Proto jsem chodila do školy, ne abych dostala pětistovku od babičky.
Mám pocit, že zakladatelka se ptala na něco jiného, ne? Ona to takhle prostě chce, ale zase se tu na ní slítnou slípky, které si myslí to samé, co babička a uklovou jí k smrti.
Tenhle Tvůj příspěvek je také plný respektu k názorům jiných ![]()
@ivašot. píše:
Tenhle Tvůj příspěvek je také plný respektu k názorům jiných
a bohužel nejen tento......takže co je vlastně správně? Buď se zapojuje babička moc, nebo málo, všechno špatně.....koupí nebo nekoupí, taky špatně. Ach jo. Už se na tu svoji snachu opravdu těším, snad bude aspoň trochu „normální“ ![]()
Mí rodiče dceru celkem rozmazluji darkama.my jako rodiče jsme někde uprostřed ,od tchýně nedostává nic(myslím v průběhu roku,narozeniny ,Vánoce -to ano a je velmi štědrá).nikdy by mě nenapadlo se v tom šťourat.prumerne chytré dítě si myslím že pochopí,že někde dárky dostane,jinde se jde na zmrzku,…apod.nevidim důvod nad tím moc bádat a hledat problém ,kde není.
@bublinek píše:Bylo to vysilující
a
Máš výdržjá jsem se už o sobě dozvěděla dost a jsem ráda, že někteří chápou to o co mi šlo.
@ivašot. píše:Že tady někdo zaplevelí sedm stránek radami, o které nikdo nestál, na které se nikdo neptal jsou co jiného, než kvokání slepic, které si myslí, že dělají všechno nejlépe?
Tenhle Tvůj příspěvek je také plný respektu k názorům jiných
@Ivulka88 píše:
To je zbytečné.
Ty píšeš, že babička nemá co se řídit tím, co chce její dcera, takže se tě normálně ptám. Buď to platí na všechno nebo to neplatí vůbec. Je ubohé, že nedokážeš odpovědět, ale dokládá to akorát to, že tady plácáš hadry a neumíš si je odůvodnit.
Když dá babička peníze za vysvědčení, je to špatně, když nedá, je to taky špatně. Každý to má prostě jinak. Jinak bych si nikdy nedovolila svým rodičům říct, jestli můžou dětem dát peníze za vysvědčení. Je to jejich věc, buď dají, nebo nedají. Řešit takové blbosti by mě ani nenapadlo.
@radkka píše:
Ty píšeš, že babička nemá co se řídit tím, co chce její dcera, takže se tě normálně ptám. Buď to platí na všechno nebo to neplatí vůbec. Je ubohé, že nedokážeš odpovědět, ale dokládá to akorát to, že tady plácáš hadry a neumíš si je odůvodnit.
Já ti odpovím za ni, pokud vztah mezi oběma je v pořádku, tak se domluví. Pokud není, hledají se důvody, jak toho druhého očernit .
@melasa píše:
Já ti odpovím za ni, pokud vztah mezi oběma je v pořádku, tak se domluví. Pokud není, hledají se důvody, jak toho druhého očernit .
S tím souhlasím…
@radkka píše:
To je prave tvuj problem.Nechapes,ze to neni o tom,kdo koho ma respektovat „vic“,ale o tom,ze je treba hledat kompromisy,protoze babicka proste taky je dulezitym clenem rodiny.Kdyby ten darek chtel dat tatinek,tak se taky asi budete muset dohodnout,ne.?
@melasa píše:
No presne.A tady zjevne ten vztah je uplne spatne,viz strava a choditka atd.,takze zakladatelka sem prisla jen s malou ukazkou a chtela slyset presne to,co ji. napsala radkka.Ze babicka ji musi respektovat a tecka ![]()
@unuděná píše:
To je prave tvuj problem.Nechapes,ze to neni o tom,kdo koho ma respektovat „vic“,ale o tom,ze je treba hledat kompromisy,protoze babicka proste taky je dulezitym clenem rodiny.Kdyby ten darek chtel dat tatinek,tak se taky asi budete muset dohodnout,ne.?
A ty jsi četla můj příspěvek nebo ne a jen píšeš z cesty? Kdyby ano, tak by ses dočetla, že jsem zakladatelce radila, ať si s babičkou promluví, vysvětlí jí, že si nepřeje děti odměňovat za vysvědčení, ale zároveň jí navrhne nějakou jinou možnost, díky které babička ukojí svou touhu dítě rozmazlovat a zároveň tím neutrpí zakladatelčin postoj, neodměňovat dítě za to, že chodilo 10 měsíců do školy. Je problém vzít Pepíčka na výlet, koupit mu tam hračku, vzít ho na zmrzlinu, protože si s ním chce babička užít trochu zábavy, ne jako odměnu za vysvědčení?