Jak vysvětlit babičce, aby neučila dítě očekávat dárky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30826
22.6.18 10:08

@bublinek pokud nutně chtějí něco dát, tak bych se je alespon snažila umírnit v tom výrazu „za vysvědčení“. Jinak u nás je to podobné, babičky dávají hodně dárků za nic - dítě to pak vyžaduje - ale naštěstí jen u nich. Jaké je pak jejich rozčarování, když místo „ahoj babi“ slyší „babi, cos mi přinesla“…a babička se pak rozčiluje, že přece přinesla sebe a to stačí :roll: sama si je naučila na dárky, tak to musí pak sama skousnout

Příspěvek upraven 22.06.18 v 10:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.6.18 10:09
@jannina1 píše:
Byla bych rada,ze babicka chce dite podarovat a radovala bych se spolecne s nim z darku.Pokud bych darky za vysvedceni neuznavala sama bych mu nekoupila nic.Kde je problem?

Asi tak, nektere dotycne hledaji problem tam kde vubec neni. Chudak babka se nezavdeci - kdyz nic neda tak je krkna a kdyz da tak rozmazluje a narusuje vychovny styl :pocitac: :zed: :roll:

• Citovat
  • Upravit
7257
22.6.18 10:10
@radkka píše:
Odměnou snad je, že nejsem dutá jako tykev, mám všeobecný přehled, dokázala jsem vystudovat a našla si dobrou práci, kde je mi odměnou, že mě baví a že jsem za ní ohodnocena. Proto jsem chodila do školy, ne abych dostala pětistovku od babičky.
Mám pocit, že zakladatelka se ptala na něco jiného, ne? Ona to takhle prostě chce, ale zase se tu na ní slítnou slípky, které si myslí to samé, co babička a uklovou jí k smrti.

Takze babicce zakazes,aby z vlastich zdroju vnouce podarovala?To snad ne..
Osobne bych byla rada,ze ma s mym ditetem tak dobry vztah :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
22.6.18 10:10
@radkka píše:
Odměnou snad je, že nejsem dutá jako tykev, mám všeobecný přehled, dokázala jsem vystudovat a našla si dobrou práci, kde je mi odměnou, že mě baví a že jsem za ní ohodnocena. Proto jsem chodila do školy, ne abych dostala pětistovku od babičky.
Mám pocit, že zakladatelka se ptala na něco jiného, ne? Ona to takhle prostě chce, ale zase se tu na ní slítnou slípky, které si myslí to samé, co babička a uklovou jí k smrti.

přesně, a díky :kytka: pochopila :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
22.6.18 10:12
@bublinek píše:
zatím ne, ale mají 4 a 7 let. Co bude za maturitu?
A jak vysvětlím, že mi jdeme JEN na tu zmrzlinu. A proč i druhá babička něco nedá?

A proč bys měla vysvětlovat? Jdeme prostě oslavit konec roku na zmrzlinu. Moje tchyně dává dceři taky pořád něco - dárečky, penízky do pokladničky, pořád volá…moje mamka doveze misku jahod nebo omalovánku. Dcera v nich nedělá rozdíly, má je prostě ráda obě stejně. Když nebudeš dělat rozdíly ty, tak nebudou ani děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073

Chapu te. Take to mam nastavene podobne, ze dobre znamky jsou „povinnost“ a nenosi se ze skoly proto, ze za ne neco bude.

Ale babicku asi nepredelas. Neresila bych to, ze od ni neco dostanou. Deti umi rozlisit, jaky je doma nastaveny system a co jen bonus od prarodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
@acimedaca píše:
@bublinek pokud nutně chtějí něco dát, tak bych se je alespon snažila umírnit v tom výrazu „za vysvědčení“. Jinak u nás je to podobné, babičky dávají hodně dárků za nic - dítě to pak vyžaduje - ale naštěstí jen u nich. Jaké je pak jejich rozčarování, když místo „ahoj babi“ slyší „babi, cos mi přinesla“…a babička se pak rozčiluje, že přece přinesla sebe a to stačí :roll: sama si je naučila na dárky, tak to musí pak sama skousnoutPříspěvek upraven 22.06.18 v 10:09

O toto mi jde. Myslím do budoucna.
Co bude až jednou příjde bez toho dárku?
Bude to má špatná výchova, že jsem to byla já kdo toto zavedl… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955

Já jsem dostávala za vysvědčení peníze vždy, nemám pocit, že mě to poznamenalo :-D a to rozmazlovaly i babičky. Ale rozhodnutí je prostě na vás, když to nejde po dobrém, tak budeš muset být rázná no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
@ivašot. píše:
naprosto s Tebou souhlasím. Nenapadlo by mě babičce zakazovat koupit dárek vnoučatům za vysvědčení. Moje děti jsou v 8. a 4. třídě a moje mamka pro ně už nějakou drobnost za vysvědčení taky má.

Ja bych si proste nedovolila svoji tchyni nebo mamce kecat do toho, co mají nebo nemají koupit naším dětem. Je to čistě jejich rozodnuti a jejich peníze a tohle me přímo zvedá ze židle tyhle super matky nad které prostě není …a musí jejich názor všechny babičky v rodině respektovat. Dámy jednou budete taky babičky a tchyne, tak vam přeji abyste nenarazili na takovou snachu jako jste vy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
22.6.18 10:13
@jannina1 píše:
Takze babicce zakazes,aby z vlastich zdroju vnouce podarovala?To snad ne..
Osobne bych byla rada,ze ma s mym ditetem tak dobry vztah :)

Proč já? Co je ti do mě? Zakladatelka se ptala, jak to má babičce vysvětlit, ne jak to máme my a co je nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
22.6.18 10:13
@bublinek píše:
zatím ne, ale mají 4 a 7 let. Co bude za maturitu?
A jak vysvětlím, že mi jdeme JEN na tu zmrzlinu. A proč i druhá babička něco nedá?

Vysvetlis snadno.Prece lidi nejednaji podle nejakyho mustru vsichni stejne.Jedna babicka to citi tak,druha jinak,ty take jinak.To je snad normalni,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
22.6.18 10:14

@bublinek zakazovat babičkám dávat přiblblý dárky je jako zakazovat slunci, aby ráno vyšlo.
Asi bych se s babičkou zkusila dohodnout, že ať klidně dá, ale né, že „za vysvědčení“ (do babiččina slovníku to zkus přeložit tak, že kdyby bylo blbý vysvědčení, tak dárek nemůže dát?? A dítěti by to bylo líto, protože to očekává :mrgreen: ).
Takže ať daruje, ale ať to není „za něco“. Že by se vám taky doma mohlo stát, že v pubertě zametou jen za čokoládu a aby vůbec chodil do školy, tak ho budeš muset uplácet iPhonem :lol: :lol: Prostě to hodit trochu do srandy, protože babičky jsou přecitlivělý na zákaz obdarovávat vnoučata (však co jinýho z toho života mají :lol: :lol: ).

A pokud už dárek, tak ať dají knihu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.6.18 10:14
@Ivulka88 píše:
Super nápad s knihou. :palec:

Mmch jsem dite co dostavalo uz za komousu od prarodicu stovku za vyzo. Vystudovala jsem, nasla si dobrou praci a kazdy rok, kdyz dostanu financni bonus a mam dobre rocni hodnoceni od sefa useku a pobocky, tak mi to udela radost, klidne to priznam. Stejne tak me potesi, kdyz manzel rekne, ze se mi neco povedlo nebo jsem neco dobre vymyslela (vetsinou na zahrade nebo v domacnosti) a koupi mi cokoladu nebo pozve na dobre kafco do kavarny mrgreen: :palec:

• Citovat
  • Upravit
7257
22.6.18 10:16
@bublinek píše:
O toto mi jde. Myslím do budoucna.
Co bude až jednou příjde bez toho dárku?
Bude to má špatná výchova, že jsem to byla já kdo toto zavedl… 8o

Pokud to budou rikat,tak snad babicce,kterasi to zavedla,ne Tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
22.6.18 10:16
@Ivulka88 píše:
Ja bych si proste nedovolila svoji tchyni nebo mamce kecat do toho, co mají nebo nemají koupit naším dětem. Je to čistě jejich rozodnuti a jejich peníze a tohle me přímo zvedá ze židle tyhle super matky nad které prostě není …a musí jejich názor všechny babičky v rodině respektovat. Dámy jednou budete taky babičky a tchyne, tak vam přeji abyste nenarazili na takovou snachu jako jste vy. ;)

Když mamce řeknu, že je sice fajn, že ona nás dávala do chodítka, ale já ho pro děti používat nechci, tak mě respektuje a nekoupí ho, jak měla v plánu. To je špatně? Nemá z toho žádné trauma, respektuje, že jsou to moje děti a že je chci nějak vychovat a nějak se o ně postarat, ona také neměla ráda, když její tchyně dávala dvouměsíčnímu dítěti med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí