Jak vysvětlit babičce, aby neučila dítě očekávat dárky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1977
22.6.18 10:28
@radkka píše: Že ty jsi sobecká a sebestředná neznamená, že jsou takoví všichni.

A jak jsi na to přišla? :mrgreen: Nemusíš se hned čertit jenom proto, že s tebou nesouhlasím. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
22.6.18 10:28
@bublinek píše: **
dovoluji si Ti přislíbit, že až jednou budu babička budu respektovat přání svých dcer i partnery svých dcer, stejného i opačného pohlaví :P

seš si jistá, i kdyby si s tím, co snacha s vnoučkem dělá, absolutně a opravdu bytostně nesouhlasila? :think:
Já bych za sebe takový sliby nedávala… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.6.18 10:29

@radkka to uz beres ad absurdum.Me jen pobavilo,ze odmenu za vysvedceni ci studium povazujes za nesmysl a argumentujes tim,ze odmena je samotne to vzdelani.To je v dnesni dobe strasnej prezitek,.Nebo spis idealismus.Je fajn,pokud to tak deti vnimaji,ale zakazovat kvuli teto myslence babicce,aby vnouce obdarovala na konci skolniho roku,mi prijde totalne blaznive ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
22.6.18 10:29
@Ivulka88 píše:
A jak jsi na to přišla? :mrgreen: Nemusíš se hned čertit jenom proto, že s tebou nesouhlasím. :mavam:

Protože musí být po tvém. Doufám, že nikoho takového nebude mít moje dítě za tchyni. A jsem ráda, že jsi už nereagovala na mou odpověď týkající se respektu mezi generacemi, jsem ráda, že nemáš co odpovědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.6.18 10:30
@Mar__tanka1983 píše:
Jinak já osobně bych babičku nechala žít a pokud chce dávat dary za vysvědčení, ať si je dává.
Dceři bych vysvětlila, že my máme zvyk chodit po vysvědčení na pizzu a zmrzku a babička dává dárky. A že jsou lidi, kteří nedávají nic, protože je to každého věc, jestli chce nebo nechce a nebo nemůže něco darovat. A že ani jedno není špatné.
Děti povětšinou nejsou tak mimo, aby nepochopily, že doma a u babičky jsou prostě jiná pravidla, ona trocha toho rozmazlování k dětství patří a nebyla by škoda, kdybysme neměli babičku, co má vždycky něco dobrýho, velkou náruč a můžem jít spát v deset večer bez vyčištěných zubů :srdce:Mě moje babička občas rozmazluje ještě dneska, a je to hrozně fajn :srdce: :srdce:

Tos napsala moc hezky,naprosto souhlasim,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
22.6.18 10:31
@radkka píše:
Když mamce řeknu, že je sice fajn, že ona nás dávala do chodítka, ale já ho pro děti používat nechci, tak mě respektuje a nekoupí ho, jak měla v plánu. To je špatně? Nemá z toho žádné trauma, respektuje, že jsou to moje děti a že je chci nějak vychovat a nějak se o ně postarat, ona také neměla ráda, když její tchyně dávala dvouměsíčnímu dítěti med.

Tohle je, ale úplně jiná věc. Pokud jde o chodítko konkrétně, tak jsem ho také zamítla. Řekla jsem všem, ať se nezlobí, ale že nechci synovi kazit tímto přežitkem páteř. Srovnáváš jablka a hrušky. Tady nejde o chodítko, ale o drobnost za vysvědčení. Která dítěti nijak neublíží. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.6.18 10:32
@bublinek píše:
zatím ne, ale mají 4 a 7 let. Co bude za maturitu?
A jak vysvětlím, že mi jdeme JEN na tu zmrzlinu. A proč i druhá babička něco nedá?

Stačí s tím dítětem komunikovat. Mám taky sedmiletého… Od někoho za vysvědčení dostal peníze, ode mě knížku a kino, od někoho nedostal nic. Žádný problém v tom není.

• Citovat
  • Upravit
89
22.6.18 10:33

Od prarodičů jsem tedy nedostala nikdy nic, ani pětikorunu…ale vždy jsem se na konci školního roku těšila, že od našich něco dostanu, brali to spíš jako oslavu hezkého vysvědčení. Šli jsme na zmrzku a mohla jsem si vybrat malý dárek. Někdy v šesté třídě jsem nečekaně dostala zlatý řetízek (stěhovali jsme se, tak přechod do nového byl těžší) a to si pamatuji dodnes, jakou jsem měla radost, bylo to nečekané a mám jej schovaný na památku. Za mě krásná vzpomínka. Ano, byla jsem vychovávána, že studuji pro svou lepší budoucnost a také vystudovala a nikdy jsem ani necítila potřebu navyšovat hodnotu dárků, i za promoci jsem dostala drobnost…Asi zálaží na celkové výchově, aby se dítě dalo zkazit dárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.18 10:34

Podle mě není nic špatného na tom, dítě odměnit za dobré výsledky. Spíš už záleží na tom, jak velká odměna to bude. Určitě ne dary typu mobil, tablet, apod. Supr nápad je třeba ta kniha jak už bylo zmiňováno nebo zajít na zmrzku, koupalište, do kina. To si myslím že nemůže na dítěti zanechat žádný negativní dopad. :D Taky jsem jako dítě měla jednu babičku která by mi snesla modré z nebe, vždycky donesla tunu sladkostí, peníze dávala za každou prkotinu :roll: A pak jsem měla babičku druhou, která prostě tolik darů dávat nemohla, kvůli finanční situaci. I jako malá jsem to chápala, nebyla to pro mě nutnost dostat něco za něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
22.6.18 10:35
@radkka píše:
Protože musí být po tvém. Doufám, že nikoho takového nebude mít moje dítě za tchyni. A jsem ráda, že jsi už nereagovala na mou odpověď týkající se respektu mezi generacemi, jsem ráda, že nemáš co odpovědět.

Ale to si trošku pleteš. To zakladatelka chce, aby bylo po jejím a chce něco učit tchýni. :nevim: Já respektuji názor své tchýně a mamky a dokážeme se spolu vždycky domluvit. Každá z nás občas musí ustoupit a snažíme se vždycky najít nejlepší řešení. Já se naopak nebráním jejich názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21316

Snad babicka nehcodi s darkama kazdy den, ne? A zrovna za vysvedceni, jestli se decko cely rok snazilo nic nedat? Vy snad za dobre udvedeny projekt navic nedostanete v praci odmenu? Na takovou praci bych se rychle vyprdla a delala jenom tak, aby to bylo udelane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
@radkka píše:
Odměnou snad je, že nejsem dutá jako tykev, mám všeobecný přehled, dokázala jsem vystudovat a našla si dobrou práci, kde je mi odměnou, že mě baví a že jsem za ní ohodnocena. Proto jsem chodila do školy, ne abych dostala pětistovku od babičky.
Mám pocit, že zakladatelka se ptala na něco jiného, ne? Ona to takhle prostě chce, ale zase se tu na ní slítnou slípky, které si myslí to samé, co babička a uklovou jí k smrti.

Taky to tak vidím. Za vysvědčení jsem nic nedostávala, akorát pak k té promoci už něco jo… :think:

Bohužel manžel zavedl „za samé jedničky mobil“… :nevim: Si tak pořád v duchu říkám, že je to tím, že manžel má kořeny na Hané a tam lítají lidem pečené holuby do huby a já jsem holt z drsného podhorského kraje… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
22.6.18 10:38
@Aliik píše:
U nás taky babička dává. Jako nejmenší zlo, co neurazí babičku a mě moc nedrásá nervy, je lehce jí „kecat“ do výběru. Třeba aby místo x-tého plastového krámu koupila knížku nebo něco, co holky potřebují (dávám jí tipy) ;)

Jenže ona se nezeptá ani na tip a pak koupí nějakou kravinu, která se pokazí a letí. Ani se po ní za nějakou dobu neptá, tož tak k dárkům.

Vy které do mě šijete, pokud musíte, OK.
Ale řešíme s babičkou i stravu, která je jen sladká. Pokud máte doporučení od lékaře, že tudy opravdu ne a mělo by se nějak zdravě se stravou pracovat. Ani toto nerespektuje a mé odmítání asi sté nabídky na přeslazený „jogurt“ komentuje: no když maminka nedovolí.
Ne, nedovolí, protože já jsem ta super matka, která rozhoduje a týrá dítě, protože jí nedovolím cpát do dětí hnus. A teď do mě :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
22.6.18 10:40

Ja do toho co se babicky rozhodnou dat vnoucatum nemluvim. Moje mamka na to ma system a tchyne ta spis nedava nez dava, ale za vysvedceni klukum penize urcite zase da. Neresim to, je to mezi nima. Auto za maturitu u nas urcite nehrozi. Nasi mi za znamky nedavali nic, pro ne jednicky byly samozrejmosti. Prvni darek souvisejici se skolou jsem dostala az k promoci, tata nemohl studovat, protoze ho deda odmitl dale zivit. Byla proste jina doba. Ja sice mela vetsinou stipendium a v lete brigady, ale kdyby me rodice nepodporovali, bylo by to mnohem narocnejsi.
Ja klukum darky na konci skolniho roku davam a urcite nesmeruji k autu za maturitu a klicum od bytu k promoci.

Příspěvek upraven 22.06.18 v 10:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
22.6.18 10:40
@Mar__tanka1983 píše:
seš si jistá, i kdyby si s tím, co snacha s vnoučkem dělá, absolutně a opravdu bytostně nesouhlasila? :think:
Já bych za sebe takový sliby nedávala… :jazyk:

mám dcery, kdyby byly lesbičky, pak jejich partnerka je moje snacha?
A myslím si, že ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect