Jak vysvětlit babičce, aby neučila dítě očekávat dárky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
22.6.18 10:16
@radkka píše:
Odměnou snad je, že nejsem dutá jako tykev, mám všeobecný přehled, dokázala jsem vystudovat a našla si dobrou práci, kde je mi odměnou, že mě baví a že jsem za ní ohodnocena. Proto jsem chodila do školy, ne abych dostala pětistovku od babičky.
Mám pocit, že zakladatelka se ptala na něco jiného, ne? Ona to takhle prostě chce, ale zase se tu na ní slítnou slípky, které si myslí to samé, co babička a uklovou jí k smrti.
:mrgreen: :mrgreen: Dostavas v praci plat?pokud ano,tak proc,kdyz odmenou ti muze byt I samotny pocit z dobre provedene prace? :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56089
22.6.18 10:18
@bublinek píše:
zatím ne, ale mají 4 a 7 let. Co bude za maturitu?
A jak vysvětlím, že mi jdeme JEN na tu zmrzlinu. A proč i druhá babička něco nedá?

jezisi.babicky jsou od toho, aby rozmazlovaly.
Ja detem kupuju darek za cca 500, me to nezrujnuje, je to potesi.Me take potesi bonusy v praci.
Pokud chce babicka koupit neco rozumneho, proc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
22.6.18 10:19
@Ivulka88 píše:
Ja bych si proste nedovolila svoji tchyni nebo mamce kecat do toho, co mají nebo nemají koupit naším dětem. Je to čistě jejich rozodnuti a jejich peníze a tohle me přímo zvedá ze židle tyhle super matky nad které prostě není …a musí jejich názor všechny babičky v rodině respektovat. Dámy jednou budete taky babičky a tchyne, tak vam přeji abyste nenarazili na takovou snachu jako jste vy. ;)

dovoluji si Ti přislíbit, že až jednou budu babička budu respektovat přání svých dcer i partnery svých dcer, stejného i opačného pohlaví :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
22.6.18 10:19
@radkka píše:
Odměnou snad je, že nejsem dutá jako tykev, mám všeobecný přehled, dokázala jsem vystudovat a našla si dobrou práci, kde je mi odměnou, že mě baví a že jsem za ní ohodnocena. Proto jsem chodila do školy, ne abych dostala pětistovku od babičky.
Mám pocit, že zakladatelka se ptala na něco jiného, ne? Ona to takhle prostě chce, ale zase se tu na ní slítnou slípky, které si myslí to samé, co babička a uklovou jí k smrti.

A tohle není snad odměna? Ty jsi to taky dělala pro něco ne? Je potřeba to těm dětem ukázat, že člověk pokud se snaží jednou bude mít dobré vzdělání a dobrou práci. Bude dobře platově ohodnocený a třeba bude úspěšný. Já na tom nevidím nic špatného. Jenom v dětství to začíná 500 od babičky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
22.6.18 10:20
@bublinek píše: **
dovoluji si Ti přislíbit, že až jednou budu babička budu respektovat přání svých dcer i partnery svých dcer, stejného i opačného pohlaví :P

Jasně… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.6.18 10:20
@Šarlota4 píše:
Já jsem dostávala za vysvědčení peníze vždy, nemám pocit, že mě to poznamenalo :-D a to rozmazlovaly i babičky. Ale rozhodnutí je prostě na vás, když to nejde po dobrém, tak budeš muset být rázná no.

Napodobne byla jsem prvni vnouce a navic vysnena holcicka v otcove casti rodiny, takze mne rozmazlovali jak babicka s dedou, tak dedy bezdetna sestra a ta nejvic a prababicka plus jeste otcuv mladsi bratr se svagrovou :mrgreen: :mrgreen:
Nijak mne to nepoznsmenalo, pak se narodila segra, pak sestrenka s bratrankem a vzdycky se u nas postupne nejvic rozmazloval benjaminek a nam to prislo naprosto prirozene a ted rozmazlujeme segry nejmensi a uzivaji si ty i moje uz vetsi deti, samy ji z kapesneho kupuji darecky :mrgreen: :palec:

• Citovat
  • Upravit
53190
22.6.18 10:21

Ja bych se taky zbytecne nerozcilovala,zkus babicce vysvetlit sve stanovisko,at je odmeni treba za uspesny rok,ne vylozene za znamky na vysvedceni,ale nech ji,at si tim udela radost ;) je to prece babicka ;) ty nase taky porad neco nosi,tu za vypadly zoubek,tu za prvni kilometr na kole,jindy zkratka jen tak.Kdyz prijdou naprazdno a deti se nahodou zeptaji,normalne jim vysvetli,ze dnes zrovna nic nema,ale zase si s nimi muze hezky pohrat.Nevidim na tom nic nevychovneho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56089
22.6.18 10:21
@bublinek píše:
O toto mi jde. Myslím do budoucna.
Co bude až jednou příjde bez toho dárku?
Bude to má špatná výchova, že jsem to byla já kdo toto zavedl… 8o

az prijde bez darku, prijde bez darku.
Pokud je to darek stylem Vanoce, narozeniny, svatek, vysvedceni, proc ne.
Duta jako tykev fakt nejsem, darky davam rada.Pokud chce nekdo trenovat babicku v tom, ze za vysvedceni darek ne, je ponekud trapne zamereny na blbosti.
Btw, je to I o tom, ze doprejes babicce ten hezky pocit, ze obdaruje.
Moje deti nejsou fakani a darky dostavaji odmalicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
22.6.18 10:23
@Ivulka88 píše:
A tohle není snad odměna? Ty jsi to taky dělala pro něco ne? Je potřeba to těm dětem ukázat, že člověk pokud se snaží jednou bude mít dobré vzdělání a dobrou práci. Bude dobře platově ohodnocený a třeba bude úspěšný. Já na tom nevidím nic špatného. Jenom v dětství to začíná 500 od babičky. ;)
Já si nemyslím, že je to potřeba. Nevím, jak pětistovka od babičky dítěti znázorní, že když se bude dobře učit, bude mít dobrou práci. Každopádně na tohle se tě nikdo neptal, zakladatelka to chce jinak, je to její věc. Nebo ty si necháš do výchovy kecat od cizích lidí? :think:
@unuděná píše: :mrgreen: :mrgreen: Dostavas v praci plat?pokud ano,tak proc,kdyz odmenou ti muze byt I samotny pocit z dobre provedene prace? :mrgreen:

Proč? Abych se mohla najíst a měla kde bydlet. :think: A ne nedostávám, dostávám mzdu. Ty dítěti účtuješ stočné, že musí dostávat odměnu za studium?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
22.6.18 10:25
@Ivulka88 píše:
Jasně… :mavam:

Že ty jsi sobecká a sebestředná neznamená, že jsou takoví všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278

Jinak já osobně bych babičku nechala žít a pokud chce dávat dary za vysvědčení, ať si je dává.
Dceři bych vysvětlila, že my máme zvyk chodit po vysvědčení na pizzu a zmrzku a babička dává dárky. A že jsou lidi, kteří nedávají nic, protože je to každého věc, jestli chce nebo nechce a nebo nemůže něco darovat. A že ani jedno není špatné.
Děti povětšinou nejsou tak mimo, aby nepochopily, že doma a u babičky jsou prostě jiná pravidla, ona trocha toho rozmazlování k dětství patří a nebyla by škoda, kdybysme neměli babičku, co má vždycky něco dobrýho, velkou náruč a můžem jít spát v deset večer bez vyčištěných zubů :srdce:

Mě moje babička občas rozmazluje ještě dneska, a je to hrozně fajn :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
@Hanka1 píše:
Mmch jsem dite co dostavalo uz za komousu od prarodicu stovku za vyzo. Vystudovala jsem, nasla si dobrou praci a kazdy rok, kdyz dostanu financni bonus a mam dobre rocni hodnoceni od sefa useku a pobocky, tak mi to udela radost, klidne to priznam. Stejne tak me potesi, kdyz manzel rekne, ze se mi neco povedlo nebo jsem neco dobre vymyslela (vetsinou na zahrade nebo v domacnosti) a koupi mi cokoladu nebo pozve na dobre kafco do kavarny mrgreen: :palec:

Ano a o to jde. :kytka: Některé tady to zase převrátili tak, že děti chodí k babičkám vytahovat peníze. :roll: Já osobně jsem taky ráda pochválena a ohodnocena o to víc se pak snažím a baví mne to. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
22.6.18 10:26

U nás taky babička dává. Jako nejmenší zlo, co neurazí babičku a mě moc nedrásá nervy, je lehce jí „kecat“ do výběru. Třeba aby místo x-tého plastového krámu koupila knížku nebo něco, co holky potřebují (dávám jí tipy) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
22.6.18 10:27

My davame za vysvědčení synovi dort a darek. Z jedne strany je to i motivace pro dite ktera se u nas zatim vyplaci. Ale je to kazdeho rodice vec jak ocenni sve ditko. Pokud si darky neprejes normalne bych si za tim stala. My zase mame babicku ktera na vlastni vnoučata prdi a prizenenym vnoucatum meho brachy vecne něco kupuje. Člověk si nevybere :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
22.6.18 10:27

nech jí být. Bude to očekávat od ní a ona to tak chce. Od tebe to očekávat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí