Jak vysvětlit babičce, aby neučila dítě očekávat dárky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9995
22.6.18 11:18
@bublinek píše:
to určitě, a jak to teda bude, byla by to snacha? A u gayů to jsou zeťové?

Ne, snašáci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
22.6.18 11:20
@bublinek píše:
to určitě, a jak to teda bude, byla by to snacha? A u gayů to jsou zeťové?

Já myslím, že je to jak píšeš, ale nemám s tím zkušenost.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
22.6.18 11:23
@Ivulka88 píše:
Já si myslím, že pokud babička koupí za vysvědčení autíčko nebo čokoládu, nijak tím vývoj ani výchovu nepoškodí. :nevim:
Já tvůj názor respektuji, ale nesdílím ho!

Je naprosto jedno, jestli ho respektuješ ty, má ho respektovat babička. ;) Pokud je to pro zakladatelku podstatné, tak je to stejně důležité, jako to, že moje dítě nebude dáváno do chodítka. Babička může dceři poradit, může jí říct svůj názor, ale měla by se řídit tím, jak její dcera svoje děti chce vychovávat.

@unuděná Tak u nás napjaté vztahy nejsou, neměl je bratr, když se mu narodily děti a nemám problém ani já. Jednáme spolu slušně a navzájem se respektujeme, jestli je tohle pro zakladatelku důležité, je to její věc. :nevim: Já neříkám, že to tak mám také, ale nechápu, proč je takový problém nechat jí vychovávat děti, jak si ona myslí, že je to nejlepší. Pro mě je duševní vývoj dítěte stejně důležitý jako fyzický, to se na mě teda nezlob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.6.18 11:28

@radkka Aby ses s tím respektem jednou neudávila. Stavíš nad sebe opravdu divné priority. Hlavně aby maminka dětí dostála svému předsevzetí, ale přání babiček se respektovat nemusí..? Hlavně nezabředněme do diskuze zda je víc matka, či babička, o tom to vůbec není. Samozřejmě, že duševní vývoj je stejně důležitý, jako ten fyzický, ale jak psala @Ivulka88 - proč by mělo dítě nějak duševně poznamenat, že dostane od babičky hračku za vysvědčení?? Poznamená ho mnohem víc to, že jeho matka bude na babičku štěkat, že toto si nepřeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
22.6.18 11:30
@unuděná píše:
@radkka Aby ses s tím respektem jednou neudávila. Stavíš nad sebe opravdu divné priority. Hlavně aby maminka dětí dostála svému předsevzetí, ale přání babiček se respektovat nemusí..? Hlavně nezabředněme do diskuze zda je víc matka, či babička, o tom to vůbec není. Samozřejmě, že duševní vývoj je stejně důležitý, jako ten fyzický, ale jak psala @Ivulka88 - proč by mělo dítě nějak duševně poznamenat, že dostane od babičky hračku za vysvědčení?? Poznamená ho mnohem víc to, že jeho matka bude na babičku štěkat, že toto si nepřeje.

Proč bych se měla udávit tím, že se nám dobře žije a že máme dobré vztahy? :think: Holt sobeček nedovede pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.6.18 11:32
@radkka píše:
Proč bych se měla udávit tím, že se nám dobře žije a že máme dobré vztahy? :think: Holt sobeček nedovede pochopit.

Na to jsem ale vůbec nereagovala, je mi šumák, jak si žije kdosi anonymní z emimina :mrgreen: Reakce to byla na opravdu nadměrečné užívání slova „respekt“ :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.6.18 11:34

A s klidem přiznám, že pokud bude jednou moje dcera či snacha chtít pro dítě chodítko nebo ho nebude poutat v autě, tak její názor respektovat nebudu a budu se všemožně snažit jí ho vyvrátit :mrgreen: A teď do mě :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
22.6.18 11:40
@unuděná píše:
Na to jsem ale vůbec nereagovala, je mi šumák, jak si žije kdosi anonymní z emimina :mrgreen: Reakce to byla na opravdu nadměrečné užívání slova „respekt“ :*

Chápu, že pro někoho, kdo takové slovo vidí poprvé je to překvapením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.6.18 11:42

Respekt je krásná věc, ale stejně jako by měl být respektován názor rodiče, mělo by být respektováno přání babičky ;) Život není o tom stále někoho respektovat, ale umět se dohodnout, najít kompromis. Když si babička přeje dát dítěti za vysvědčení autíčko, ale maminka si nepřeje žádné dárky, kompromis by byl dohodnout se (bez přítomnosti dětí) na tom, že je třeba právě vezme do aquaparku či cukrárny a pokusí se vyvarovat označení „za vysvědčení“. A ne, že prostě babka nemá právo kecat do výchovy a at kouká držet krok :roll: Jenže, zjevně toto je jen špička ledovce, soudě dle dalších příspěvků zakladatelky prostě nemají dobrý vztah a tak se hledají zástupné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.6.18 11:43
@radkka píše:
Chápu, že pro někoho, kdo takové slovo vidí poprvé je to překvapením.
:pankac: :pankac: :mrgreen: super, pokud si chceš hrát na paní dokonalou, tak prosím reaguj na to, co se tě ptám, nikoli, co si domýšlíš ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
22.6.18 11:44

Babička nic respektovat nemusí. ;) Já se ani nedivím, že jsou v rodinách tolik napjaté vztahy. Když babička je v dnešní době povinna, už jenom respektovat názor svého dítěte a zetě/snachy, protože její názory jsou přece zastaralé a hloupé.
Babičky v dnešní době mají pomalu strach jít navštívit své vnouče, aby zase neudělaly nějakou chybu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
22.6.18 11:47
@bublinek píše:
Jak přeučit někoho kdo své vlastní dítě vychovával tak, že za každou kravinu dostalo dárek, aby to nepraktikoval na vnoučeti.
Babička si neuvědomuje, že dítě očekává jen to co se naučí očekávat.
Blíží se vysvědčení, nechceme děti učit, že něco dostanou za výsledky ve škole.
Chci s nima zajít do cukrárny na něco dobrého jako oslavu úspěšně zvládnutého 1.roku.Kdykoli protestuji je mi odpovězeno: ale dítě to očekává…

Já myslím, ze svět se nezhroutí ;) nedelej z toho vedu. Uvědom si, ze jednou by te mohlo mrzet, ze si z takových hovadin dělala haló. Jen už tu možná babičky nebudou… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
22.6.18 11:48
@unuděná píše:
Respekt je krásná věc, ale stejně jako by měl být respektován názor rodiče, mělo by být respektováno přání babičky ;) Život není o tom stále někoho respektovat, ale umět se dohodnout, najít kompromis. Když si babička přeje dát dítěti za vysvědčení autíčko, ale maminka si nepřeje žádné dárky, kompromis by byl dohodnout se (bez přítomnosti dětí) na tom, že je třeba právě vezme do aquaparku či cukrárny a pokusí se vyvarovat označení „za vysvědčení“.A ne, že prostě babka nemá právo kecat do výchovy a at kouká držet krok :roll: Jenže, zjevně toto je jen špička ledovce, soudě dle dalších příspěvků zakladatelky prostě nemají dobrý vztah a tak se hledají zástupné problémy.

Pěkně napsáno. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
22.6.18 11:49
@unuděná píše:
A s klidem přiznám, že pokud bude jednou moje dcera či snacha chtít pro dítě chodítko nebo ho nebude poutat v autě, tak její názor respektovat nebudu a budu se všemožně snažit jí ho vyvrátit :mrgreen: A teď do mě :mrgreen: :mrgreen:

Tak to by nebylo o názorové rozdílnosti, ale o blbosti snachy, tudíž směle do toho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
22.6.18 11:51
@unuděná píše: :pankac: :pankac: :mrgreen: super, pokud si chceš hrát na paní dokonalou, tak prosím reaguj na to, co se tě ptám, nikoli, co si domýšlíš ;)
Na všechno jsem ti odpověděla už několikrát, nebudu to psát pořád dokola, i moje roční děti chápou rychleji.
@Ivulka88 píše:
Babička nic respektovat nemusí. ;) Já se ani nedivím, že jsou v rodinách tolik napjaté vztahy. Když babička je v dnešní době povinna, už jenom respektovat názor svého dítěte a zetě/snachy, protože její názory jsou přece zastaralé a hloupé.
Babičky v dnešní době mají pomalu strach jít navštívit své vnouče, aby zase neudělaly nějakou chybu. :roll:

Takže když narve tvoje dítě do chodítka, tak jí poděkuješ, protože ona nemusí respektovat tvůj názor? Podle ní je to super, za jejích časů to bylo pro dítě to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí