Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám jaksi problém pochopit jednu věc, proč je malá podle lidí, vlastně chudák, a proč ji litují? Omlouvám se, jestli to zní divně, ale já mám prostě takové sociální věci problém pochopit.
Někdo říká, že je chudák, protože nemá tatínka. Prý jsem sobec, že jsem si dovolila poslechnout svoje přirozené mateřské pudy. To jsme asi všechny, kterým pak zdrhla drahá mužská polovička.
Někdo zase kvůli tomu, kde žiji, kvůli matce. Pravda, není to zrovna ideální, ale vyrostly jsme tak všechny a nikdo z nás není považován za chudáka.
Někdo zase, že nejsem ze své role matky nějak odvázaná. Malou mám ráda, ale rozmazaná ho*** po zádech mě jako do nebeských výšin nevynášejí. Ani to neustále přebalování a převlékání. Malá se poslední dobou jaksi hodně zadělává.
Já jsem zřejmě na tyhle věci jaksi tupá, že nechápu, proč je neustále opečovávané dítě, které má jak plný žaludek, tak mateřskou lásku, chudák. ![]()
Tak vítej v klubu Špatných matek ![]()
Já zjistila, že ti co nejvíc upozorňují, se snaží zamaskovat svoje chyby. Ti co jsou spokojení, tak těm je to šumák ![]()
Ignorovala bych je.
Jen ze zvědavosti? Co je hrozného na vašem bydlení? ![]()
@Izumi Miyako řekla bych to takhle: chudák dítě, ze ma za tátu sobecké ho debila. Toto vše. Pokud ji miluješ a věnuješ se ji, tak je to dobře.
Myslim, že pro někoho by byla chudák i kdyby jste byli úplná rodina v Praze dum se zahradou a bazénem… Některým lidem se prostě nezavděčíš a vždy si neco najdou ![]()
Nějak nechápu proč by mělo být dítě bez otce chudak
. Jasně ideální to není. Ale lepší bez otce než mít otce deb.ila.
Nějak nechápu, jak žiješ. V čem je problém, z toho co jsi napsala jsem to moc nepochopila.
Možná jsi trochu tvrdší, už jen to jak to píšeš. Ale každý nemá potřebu být unesený z,,jak píšeš" hovinek. ![]()
@Izumi Miyako a kdo říká, že je chudák? Nebo si to myslíš jenom ty?
A tady se chceš ujistit že jsi matka roku nebo proč zakladas diskuzi když ses si jistá, že je vše v pořádku? Tvoje dítě třeba není chudák protože nemá otce nebo protože z něj není matka odvařená, ale jestli se toho sešlo víc dohromady tak už být klidně může.
Plínka by měla mezi nohama trošku „plandat“, ne být uplá uplně na tělo. Taky jsem měla mimino pos…ané až za ušima, než mi to došlo
.
Jinak ať si každý vyjádří svůj názor jak chce ale je jen na tobě, jak moc si to budeš brát
.
A po nás chceš jako co? Aby jsme ti daly titul matka roku? Mas ho mít…jako sama nejlíp víš jak se k dítěti chováš a pokud ti to přijde vše v pořádku tak se na vsechny kecy vykašli, pokud jen trochu uvazujes nad tím ze by mohl mít někdo v něčem pravdu, tak se zamysli, co víc dodat snad jen ze te neznáme ani rvou situaci tak jak to máme vědět ![]()
@Izumi Miyako Dítě bez otce může být šťastné a spokojené, stejně tak jako dítě v úplné rodině nešťastné… Jenom chci podotknout, že ke spokojenosti miminka určitě nestačí jen plný žaludek a suchá plena, ale říkat, že dítě je chudák pokud má milující mámu je nesmysl. Žila jsem pár let s dcerou sama a nikdy jí nikdo nenazýval chudákem ![]()
Buď jsou to jen hloupé řeči, nebo může být problém právě v té sociální „neschopnosti“. Třeba lidem přijde, že se k dceři chováš nějak asociálně. Jako když táta zdrhne, tak co si budem povídat, pokud časem nepřijde „nový“ hodný táta, tak to děcko prostě chudák tak trochu vždycky je, ale to není tvoje chyba. To kde žijete, moc nechápu co je tím myšleno, jako že nějaká „zapadlá“ díra? Nebo třeba ubytovna? Jediné co by mohl být ten problém, že to co ty vnímáš jako rozmazlování, může být třeba jen obyčejné naplňování citových potřeb dítěte. Nijak to nesoudím, jen mne napadlo, co tím ti lidé můžou myslet. Pokud to tedy nejsou jen hnusné pomluvy.
Pokud má vše co potřebuje a bude z ní slušný člověk, na tyhle kecy bych kašlala
Abych to shrnula, už v těhotenství jsem slýchávala řeči, že když pro mě každý prd není něco zcela úžasného, tak nejsem dobrá matka. A tak si kladu otázku, co vlastně to mateřství je?
A k tomu bydlení. Prý bych měla bydlet třeba pod mostem, jenom ne u rodičů s pádnější rukou.
Více napíšu ráno.
Já si pamatuju některé tebou založené diskuse. Upřímně, některým lidem zvenčí může vaše rodina a vztahy připadat, řekněme, nestandardní. A není to tím, že jsi na dceru sama nebo že s ní bydlíš u rodičů. Což nemusí nutně znamenat, že je tvoje dítě chudák, ale chápu, proč si to někdo může myslet.
Podle tvých ostatních diskuzí tak trochu zvláštní jste. jestli je dítě chudák nebo ne ukáže čas.