Mongolské klobásy + domácí klobásy

17
12.10.17 12:09

Mongolské klobásy + domácí klobásy

Ahoj vsem, jezdíte někdo do Mongolska pro jejich místní klobásy? Zkoušel je někdo udělat? Případně jak děláte domácí salamy, klobasy…? Zacala jsem se ted o to zajimat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
12.10.17 12:22
@Stefilulu píše:
Ahoj vsem, jezdíte někdo do Mongolska pro jejich místní klobásy? Zkoušel je někdo udělat? Případně jak děláte domácí salamy, klobasy…? Zacala jsem se ted o to zajimat. :kytka:

Do Mongolska? Jsi si jistá? Zeměpisné znalosti jsou ok?
Pokud opravdu do Mongolska, tak tam asi moc lidí nejezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
12.10.17 12:27

Zemepisne znalosti jsou ok. To vas ujistuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
12.10.17 12:33
@Stefilulu píše:
Zemepisne znalosti jsou ok. To vas ujistuji.

Co je na mongolských klobásách tak speciálního? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
12.10.17 12:36
@jenny.fields píše:
Do Mongolska? Jsi si jistá? Zeměpisné znalosti jsou ok?
Pokud opravdu do Mongolska, tak tam asi moc lidí nejezdí.

to by byly teda hooodně drahé klobásy :mrgreen: :mrgreen:
též mně zajímá co z @Stefilulu vypadne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
12.10.17 12:36

Nam chutnaji. Ale to, co chutna nam, nemusi chitnat ostatnim. Napr jablka, ktera chutnaji me, jsou znamkovana jako ne moc chutove dobra. A ty, co jsou jednicky, zase nechutnaji mne. Znamy vozili i z Rumunska a ty byly take vyborne. Ale uz nikam nejezdi. A byl to soukromy kontakt na stareho pana. :-/ tak patram po dalsich, co by mohli byt dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
12.10.17 12:39

@Stefilulu no jako dobře, chápu, že ti chutnají nějaké mongolské klobásy, ale jezdit do Mongolska pro klobásy? to moc dobře nechápu, vždyť je to šíleně daleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
12.10.17 12:44

Maďarsko bych pochopila, ale do Mongolska pro klobásy nejezdíme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
12.10.17 12:45

Tak asi by tam nejezdil extra jen pro klobásy? :mrgreen: Paní spíš hledá někoho, kdo tam jezdí služebně třeba, že by dovezl..tak jsem to pochopila já. Já jsem jedla klobásy z Kazachstánu, nebyly špatné, ale zlaté Maďarsko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
12.10.17 13:01

@Catthi pochopila kste to spravne. Jen jsem to blbě napsala :-( samozrejme by bylo hodne drahe jet do te země jen pro klobasky. Ale i ty Rumunské byly vynikající. Hodně do cervena. Rikali jsme si, ze to bude nejaky oslik :D a hooodne papriky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
12.10.17 14:25

Pokud chutnají rumunské, tak zajet na otočku tam. Za víkend (pa-Ne) se to dá otočit i vlakem.
Myslím, že na tržišti bys je mohla sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
12.10.17 14:28
@Catthi píše:
Tak asi by tam nejezdil extra jen pro klobásy? :mrgreen: Paní spíš hledá někoho, kdo tam jezdí služebně třeba, že by dovezl..tak jsem to pochopila já. Já jsem jedla klobásy z Kazachstánu, nebyly špatné, ale zlaté Maďarsko :mrgreen:

Kolikrát jsme s manželem uvažovali, že bychom tam (do Rumunska)jednou sjeli nakoupit rumunské potraviny - zejména sýr. Ale my jsme takoví „divní“.
Jako víkendovku vlakem do Rumunska jsme již dělali (a nejen tam) ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
12.10.17 14:49

Asi se necham inspirovat a udelam si nejakym vlakem krasny vikendovy vylet s navstevou urcotych mist. Mam i par mist u nas, kam se vyplati zajet pro dobroty. Domazlice a jejich mistni knedlik. Jediny z knedliku mi chutna i samotny. Nebo Pardubice a tam jsem v obchodaku objevila housky, ktere jsou potirane opravdovym vejcem (to uz je dnes tez zazrak). A jsou vynikajici. Bohuzel jsem tam od te doby nebyla, ale vzpominam na ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
12.10.17 14:58

Jojo, my také knedlík v rodném městě z bufetu na nádraží (prodávali jej právě v rodném městě již za totality), taktéž jedna z místních pekáren má skvělé pečivo plněné zelím (ale takové jsem jinde nejedla, jen ten název si již nepamatuji, dva roky jsem tam nebyla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
12.10.17 15:05

Pamatuji si dobu, kdyz jsem byla mala a tata nam z venku vozil Donuty. U nas nebyly. To byl pro nas svatek. Dneska uz me nelakaji, protoze jsou na kazdem rohu. Zase kdyz to clovek nema pod nosem, aspon se toho nepreji a vzdy bude neco, na co se muze tesit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová