Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj vsem, jezdíte někdo do Mongolska pro jejich místní klobásy? Zkoušel je někdo udělat? Případně jak děláte domácí salamy, klobasy…? Zacala jsem se ted o to zajimat. ![]()
@Stefilulu píše:
Ahoj vsem, jezdíte někdo do Mongolska pro jejich místní klobásy? Zkoušel je někdo udělat? Případně jak děláte domácí salamy, klobasy…? Zacala jsem se ted o to zajimat.
Do Mongolska? Jsi si jistá? Zeměpisné znalosti jsou ok?
Pokud opravdu do Mongolska, tak tam asi moc lidí nejezdí.
@Stefilulu píše:
Zemepisne znalosti jsou ok. To vas ujistuji.
Co je na mongolských klobásách tak speciálního? ![]()
@jenny.fields píše:
Do Mongolska? Jsi si jistá? Zeměpisné znalosti jsou ok?
Pokud opravdu do Mongolska, tak tam asi moc lidí nejezdí.
to by byly teda hooodně drahé klobásy
![]()
též mně zajímá co z @Stefilulu vypadne ![]()
Nam chutnaji. Ale to, co chutna nam, nemusi chitnat ostatnim. Napr jablka, ktera chutnaji me, jsou znamkovana jako ne moc chutove dobra. A ty, co jsou jednicky, zase nechutnaji mne. Znamy vozili i z Rumunska a ty byly take vyborne. Ale uz nikam nejezdi. A byl to soukromy kontakt na stareho pana. :-/ tak patram po dalsich, co by mohli byt dobre.
@Stefilulu no jako dobře, chápu, že ti chutnají nějaké mongolské klobásy, ale jezdit do Mongolska pro klobásy? to moc dobře nechápu, vždyť je to šíleně daleko
Maďarsko bych pochopila, ale do Mongolska pro klobásy nejezdíme ![]()
Tak asi by tam nejezdil extra jen pro klobásy?
Paní spíš hledá někoho, kdo tam jezdí služebně třeba, že by dovezl..tak jsem to pochopila já. Já jsem jedla klobásy z Kazachstánu, nebyly špatné, ale zlaté Maďarsko ![]()
@Catthi pochopila kste to spravne. Jen jsem to blbě napsala
samozrejme by bylo hodne drahe jet do te země jen pro klobasky. Ale i ty Rumunské byly vynikající. Hodně do cervena. Rikali jsme si, ze to bude nejaky oslik
a hooodne papriky?
Pokud chutnají rumunské, tak zajet na otočku tam. Za víkend (pa-Ne) se to dá otočit i vlakem.
Myslím, že na tržišti bys je mohla sehnat.
@Catthi píše:
Tak asi by tam nejezdil extra jen pro klobásy?Paní spíš hledá někoho, kdo tam jezdí služebně třeba, že by dovezl..tak jsem to pochopila já. Já jsem jedla klobásy z Kazachstánu, nebyly špatné, ale zlaté Maďarsko
Kolikrát jsme s manželem uvažovali, že bychom tam (do Rumunska)jednou sjeli nakoupit rumunské potraviny - zejména sýr. Ale my jsme takoví „divní“.
Jako víkendovku vlakem do Rumunska jsme již dělali (a nejen tam) ![]()
Asi se necham inspirovat a udelam si nejakym vlakem krasny vikendovy vylet s navstevou urcotych mist. Mam i par mist u nas, kam se vyplati zajet pro dobroty. Domazlice a jejich mistni knedlik. Jediny z knedliku mi chutna i samotny. Nebo Pardubice a tam jsem v obchodaku objevila housky, ktere jsou potirane opravdovym vejcem (to uz je dnes tez zazrak). A jsou vynikajici. Bohuzel jsem tam od te doby nebyla, ale vzpominam na ne.
Jojo, my také knedlík v rodném městě z bufetu na nádraží (prodávali jej právě v rodném městě již za totality), taktéž jedna z místních pekáren má skvělé pečivo plněné zelím (ale takové jsem jinde nejedla, jen ten název si již nepamatuji, dva roky jsem tam nebyla).
Pamatuji si dobu, kdyz jsem byla mala a tata nam z venku vozil Donuty. U nas nebyly. To byl pro nas svatek. Dneska uz me nelakaji, protoze jsou na kazdem rohu. Zase kdyz to clovek nema pod nosem, aspon se toho nepreji a vzdy bude neco, na co se muze tesit…