Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nás syn je taky miluje, jenže on to otevírá zubama a snaží se to jist. Když mu mažu zadek, pere se se mnou a snaží se ukoristit trochu na prsty, aby to mohl cucat. Když ho namazu opalovakem olizuje se
Nenapadlo mě, že by byl jiný teda ![]()
@Lalalinka píše:
@Marie432875 dekuji moc za reakci, jen jsem se bala, aby bylo vse v poradku pac ho nic jineho nezajima. V posteli ma treba lak na vlasy bo krem po opalovani. Bez nich ani ranu haha
Tak dalo by se v tom najít příznak Aspergera, nebo lehčího autisty…
Dobrý den,
byly smazány příspěvky OT. Prosím zdržte se invektiv. Všechno se dá řešit slušně.
děkuji
adminka Diana
@Lalalinka píše:
Dobry den, chtela bych de zeptat jeatli je normalni, aby si 16 mesicni dite hralo se samponama, kremama a ruznyma jinyma lahvickama? Bavi ho je radit vedle sebe nebo prenasek, je i nestastny kdyz mu nejakou z nich sebereme.
Ahoj,
neboj je to naprosto normální. I moje holky mají spoustu drahých hraček, které mají rozvíjet psychomotoriku a vývoj řeči apod. a stejně je nejvíce lákají věci běžného užívání. Láká je to, co používáme my, s čím jsou denně ve styku
A samozřejmě, že se pak vztekají, když jim to bereme.
Neboj, není to nic neobvyklého, nic nenormálního. Později bude jevit zájem i vaření a uklízení. U nás je třeba největší hádka o lopatku a smetáček ![]()
Ja cetla, ze je mu 16 let
Oci vykulene a predstavovala si, jak mu berete lahvicky ![]()
Doporucuju cele jeste jednou precist s 16 let
Syn mi prisel na prvni pohled ponekud jiny ![]()
@admin da se urcite resit v klidu, ale nekteri lide jsou tak “chytri “, ze asi nepochopili, ze tohle je diskuze a lide si sem chodi pro rady a me aby je hned nejake nany sjeli…
@chs.jasmin dekuji, je to moje prvni dite. Jen jsem chtela poradit dekuji za normalni odpoved nektere zeny, zde jsou tak chytre tady az se clovek boji na cokoliv zeptat ![]()
@Lalalinka píše:
@chs.jasmin dekuji, je to moje prvni dite. Jen jsem chtela poradit dekuji za normalni odpoved nektere zeny, zde jsou tak chytre tady az se clovek boji na cokoliv zeptat
Zkus si sehnat pár pet lahví, urízni vršek a tavnou pistoli si to přidělej ke kartonu a vznikne ti super hračka - procvičí si jemnou motoriku (ale chce to fakt čas) při šroubování víček, zároven víčka vol barevná na určování barev, různí tvary a velikosti, některá víčka klidne pokresli apod. Nebo třeba do malých lahví (myslím, že se prodávají od vody 0,2l) a do toho dej rýži, do jiné písek, do jiné jen vodu - u nás velký uspěch, neustále to holky střídaly a točily s tím.
Ted si třeba dělaly děti ve školce takovou tu tubu na muzikoterapii - vezmi z papírových utěrek tu tubu, dej do ni kamínky (hrst) konce zalep kartonem a jak s tím točíš tak se to sype a dělá zvuky - to taky naše holky ted baví.
Využila bych jeho zápalu a fakt se toho neboj. Koukni na Montessori vychytávky - jak snadné a logické a přesto by mě spoustu věcí nenapadlo
![]()