Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Markétko, tak to je super, že jsi tady dala tento příspěvem pomůže mnohým ( a mě samé)taky ![]()
Ahoj holky, jen pro zajímavost bych se vás maminek a těhulek ráda zeptala, po kolika dnech po početí jste měly pozitvní těhotenský test?
Vím, že to má smysl až po vynechané mestruaci, ale možná jsou tu i případy, které to věděly dříve apod…
Díky a doufám, že toto téma bude zajímat i ostatní. ![]()
Anonymní píše:
Ahoj holky, jen pro zajímavost bych se vás maminek a těhulek ráda zeptala, po kolika dnech po početí jste měly pozitvní těhotenský test?Vím, že to má smysl až po vynechané mestruaci, ale možná jsou tu i případy, které to věděly dříve apod…
Díky a doufám, že toto téma bude zajímat i ostatní.
Ja som testovala asi na 16. deň po počatí (viem presne kedy k tomu došlo), boli to dva dni pred očakávanou MS a test bol pozitívny. Noi i bez testu som vedela, že som tehotná ![]()
Zdravím, 8 dc jsme měli nechráněný styk, ovulace byla - tipuji podle bolestí v podbřišku tak 12 dc, dnes mám 25dc a test negativní. Ani náznak druhé čárky. Je možné, že se čárka ještě objeví? Třeba ta ovulace byla později..ale to by pak asi už téměř nebyla šance na otěhotnění..
Co myslíte? Děkuji.
@Kriss Tina Nesnažíme, druhé plánujeme až později. Ale popravdě, nevadilo by mi, kdyby přišlo teď.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina Nesnažíme, druhé plánujeme až později. Ale popravdě, nevadilo by mi, kdyby přišlo teď.
V pohodě, já si jenom říkala proč styk 4 dni před ovulací, kdyby ste se snažili
jinak bych řekla že spíš těhotná nebudeš, 13 dní po oplodneni už by měl nějaký duch být…
@Kriss Tina Taky jsem si říkala, že by byl už aspoň duch…(pokud tedy k otěhotnění nedošlo až později z přerušených styků
)…Jediné, co mě teda mate, je, že vždy mám dva až tři dny před MS postupně sílící špinění, a teď jsem špinila v pondělí, v úterý a postupně to sláblo a dnes už nic…
..V sobotu bych to měla dostat, pokud bych měla cyklus 28 dní…A ovulace tedy zřejmě nebyla 12 DC, protože to už bych teď asi měla MS a to nemám…Tak teda nevím..
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jen pro zajímavost bych se vás maminek a těhulek ráda zeptala, po kolika dnech po početí jste měly pozitvní těhotenský test?Vím, že to má smysl až po vynechané mestruaci, ale možná jsou tu i případy, které to věděly dříve apod…
Díky a doufám, že toto téma bude zajímat i ostatní.
9-10DPO a to clearblue digital. Na dr maxovi dusik
Čas uplynulý od početí Čas uplynulý od poslední menstruace Koncentrace [mIU/ml]
7 dní (1 týden) 1 - 3 týdny 0 - 5
14 dní (2 týdny) 28 dní (4 týdny) 3 - 426
21 dní (3 týdny) 35 dní (5 týdnů) 18 - 7340
28 dní (4 týdny) 42 dní (6 týdnů) 1080 - 56500
35 - 42 dní (5 - 6 týdnů) 49 - 56 dní (7 - 8 týdnů) 7650 - 229000
43 - 64 dní 57 - 78 dní (8 - 11 týdnů) 25700 - 288000
57 - 78 dní 79 - 100 dní (11 - 15 týdnů) 13300 - 253000
17 - 24 týdnů druhý trimestr 4060 - 65400
od 25. týdne třetí trimestr 3640 - 117000