neplánované těhu

4724
7.4.10 08:14

neplánované těhu

Ahoj všem, nevím pořádně jak začít … no asi tím že se mi včera na testu objevilo SCHWANGER - těhotná… jsem šťastná a nastávající tatínek taky, ale bohužel je tu jedno velké ale které mě trápí a to že právě tento měsíc jsem nebyla zrovna hodná holka a dost jsem pila alkohol, nejvíc právě asi 3 dny před testem, jsem cca mezi druhým a šestým týdnem těhu, i když je to naprosto neplánované a dá se říct že v nevhodnou dobu tak ani v nejmenším nepřemýšlím o potratu. Samozřejmě od chvíle kdy to vím jsem se alkoholu nedotkla a nedotknu ale bojím se že už může být pozdě, jak velké je riziko že jsem miminku ublížila, a může to nějak Dr. zjistit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3910
7.4.10 08:26

**P

Příspěvek upraven 12.12.11 v 18:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
7.4.10 08:28

Phoebe buď v klidu já na začátku těhotenství byla na koncertě, kde jsem se opila nejvíc za celý rok. No a za 3 týdny jsem si dělala test. V době koncertu už jsem musela být ve zhruba 2. týdnu. Mám krásnýho, zdravýho chlapečka. Myslím, že takových, který se opily na začátku těhu, když o tom ještě nevěděly jsou mraky.
Přeji krásné a pohodové těhotenství a na konci hlavně ten úžasnej dáreček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
7.4.10 08:31

ahoj
dr to zjistit urcite muze, jsou geneticke testy odber plodove vody a tak… doktori v dnesni dobe umi skoro zazraky… ale halvni je aby si se nestresovala… ja kdyz cekala malyho tak jsem vypila 2 lahve tequily ve 4, to jsem o tehu vubec nevedela a mam zdrave dite… (teda mame problemy s ledvinou, ale to neni tim)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fellix
7.4.10 08:32

Jo jo, taky znam… pekne jsem se picla a jeste jsem nevedela, ze uz jsem tehu… a vysledek? Kluk jako buk :-)

• Citovat
  • Upravit
4631
7.4.10 08:34

a dalsi priklad moje spoluzacka tehu tajila celych 9 mesicu, delala celou dobu v hospode zakourene, pila kourila a ma krasneho zdraveho kluka…

a dasli znama otehotnela nekdy o prazdninach to same festiky obcas nejaka trava nebo neco podobneho, ms mela normalne tri mesice o tehu nevedela, pak tedy hned prestala a ma zdrava dvojcata

pokud hned prestanes neni sse ceho bat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
7.4.10 08:37

Ahoj, taky jsem neplanovane otehotnela a dite prezilo. Jeste nic netusic jsem byla na horach, takze kazdy den slivovice, parby, koureni a neustale padani na snowboardu. Zadne nasledky to nezanechalo a mame doma uz petiletou sikovnou holcicku.

Shaniah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
7.4.10 08:55

Buď v klidu, u všech 3 těhu jsem normálně pila až do první očekávané MS, která se nedostavila. Mimi se buď udrží nebo ne - je to hop nebo trop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
7.4.10 08:56

Ahojky, existuje něco, čemu se říká fetální alkoholový syndrom , vím o tom, protože nám o něm vykládali už na střední škole při sexuální výchově :mrgreen: Ale osobně neznám nikoho, koho by se to týkalo. Naopak - mám kamarádku, se kterou jsme byli kdysi na docela brutální spářce a dva týdny po ní zjistila, že je těhotná. Má krásnou zdravou holčičku (teď už čtyřletou slečnu) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
7.4.10 09:03

Taky se přidávám k těm, které otěhotněly neplánovaně, vůbec mě nenapadlo že by to jen tak vyšlo.........taky jsme pila alkohol, nebyla jsem zrovna moc hodná holka a malá je naprosto ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
7.4.10 09:04

ahoj,přidávám se k vám,já se snažím už 4 roky o 3.dítko,a ty první 2 jsem měla neplánované,a dokonce při tom prvním,otěhotněla jsem v 17,5,jsem měla menzes první 2 měsíce a to jsem měla maturitní ples,svátek a v tomto věku samá pařba,to byl šok,když jsem šla k lékaři a on mi řekl,že jsem ve 12 tt,já touž tušila,že asi budu,ale tolik? 8-o ,a oba synci jsou normální,
a navíc,víš kolik dětí je neplánovaných?pchá,kdyby nebyly neplánované děti,tak by lidstvo dávno vymřelo,přeji pohodové těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
7.4.10 09:54

Musím se taky přidat :-) Jak já říkám,vlítla jsem do toho jako podzim do krušnohoří.Zhruba asi 10 dní po nechráněném styku jsem si udělala asi 2 testy a vyšly negativně.Tak jsem žila normálně a věřila jsem,že těhotná nejsem.Přeci se to nemůže na poprvé povést.Několik dní než mám dostat menstrauci,tak mi trošku pobolívají záda a teď nic.Nějak mi nic nedocházelo,kromě tohoto žádné změny.Bylo pondělí,celkem málo práce,tak jsem jezdila na kole a odpo,že se stavím u kamaráda.Slušně řečeno,jsem se parádně zmrskala jako za celý rok ne.Druhý den ráno jsem vstávala asi s chytrou opicí a nenapadlo mi nic jiného než si udělat test.Takové vystřízlivění jsem nikdy nezažila,když se tam objevily ty dvě čárky.Mám krásnou zdravou holčičku a dnes její 1.rok :-D Držím Ti palce a neboj,nic se nestane :palec: .Víš,kolik nás takových je?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21541
7.4.10 12:55

tak já se také přidám :-) vysadila jsem HA a snažili se o mimi, ale spíš tím stylem, že to stejně napoprvé nevyjde, tak co to řešit ;-) to bylo mezi vánočními svátky, pak jsme prožili úžasnou silvestrovskou ařbu a v lednu jsem zjistila, že se zadařilo napoprvé a jsem těhu ;-) Klárce jsou 3,5 roku a je absolutně v pořádku. takže bych se opravdu nebála, mimi jsi tím neohrozila a určitě z toho nemůže mít nějaké následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9205
7.4.10 18:12

babulky, budte kludne, kym babo nie je napojene na krvny obeh matky (cize prve tyzdne), tak je to OK.. to ale neznamena, ze zena moze pit ako duha, haha… takze prve tyzdne ked zena este nevie o tom, ze je tehu, su bezpecne pre babo (nehovorim o liekoch, lebo ich ucinok moze byt v tele dlhsie), ale alkohol kym ste neboli z neho v bezvedomi by babetku nemalo ublizit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
9.4.10 04:28

díky :)

jé holky tak to jste mě uklidnily :) děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...