Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já tohle nechápu. Podzim je mé nejoblíbenější roční období. Ale vím, že to tak někdo má. Musíte v tom vidět to dobré. Podzim je krásný, barevný, když se extrémně vydaří, tak je i slunečný a teplý. S dětmi pouštíme draka, chodíme na dlouhé procházky, které v letním horku nejdou dost dobře realizovat… No prostě super ![]()
Podzim miluju. A spatne dny mivam obcas cely rok bez ohledu na rocni obdobi a pocasi. Mne pomaha se tomu trohu poddat, vybrecet se, pustit detem pohadku a zalezt do perinatd. A nucene si pripkminat a uvedomovat, ze je to jen spatny den. Ze vcera bylao dkbre. A zase bude. Ze se to jen musi prekonat.
Pokud propadáš až takové beznaději, že tě napadají sebevražedné myšlenky, tak ti asi pozitivní tipy z časopisů moc nepomůžou a chtělo by to už pomoc odbornou.
Holka, abych ti řekla pravdu, tak tohle je náturou. Na to ti žádný zázračný rady z časáků nepomůžou a na to, aby se ti to v hlavě obrátilo, potřebuješ buď kvalitní psychoterapii nebo zažít v životě něco ošklivýho, co tě donutí změnit pohled na svět a fakt se radovat z maličkostí. Za sebe ti doporučuju spíš tu první věc
. Neboj se zajít za psychiatrem, brát léky a vyžádat si psychologa, co ti s tím pomůže. Při dnešních možnostech je zbytečný se takhle trápit.
@Anonymní píše:
Jak si vsimam, tak hodne lidi, pokud nepocitam sebe, ma takovou tu podzimní hnusnou naladu.ja uz tady psala téma, jak s tim nalozit, jak si navodit naladu lepsi a veselejsi. A vim, ze je to v hlave. Ze ldyz si reknu, dnes bude skvely den a zmenim trochu přístup, tak to pujde. Ale je to sakra těžký. Mozna by mi pomohl psycholog nebo antidepresiva, ale stejne nakonec clovek zjisti, ze musi nejvice zabrat on sam. Mate to taky tak? Taky tak bojujete s tim naucit se pozitivně myslet!? Ono je asi pohodlnější se tomu vsemu oddat a mluvit pak o beznadeji a sebevraždě. I mne tyto myslenky kolikrat potkaly. Ale prijde mi, ze takove ty internetove a casopisove rady o tom, ze musime myslet pozitvne jsou sice jasne, jakoby prece jinak to ani nejde a vzdynjak ctete ty rady, co pro to udelat, tak si reknete, ze je to jasny jak facka, ovsem doopravdy ponorit se do toho a premluvit mozek, aby vyhral nad tou mrchou depresí mi prijde nejtěžší. Dekujinza anonym, ja se totiz strasne stydím.
Ne, nemám. Jestli ti „blbá nálada“ brání dělat běžné věci v životě, neobejdeš se bez doktora. Jinak si najdi něco, co ti dělá radost a odreaguj se. Pomáhá i sport.
@mrav píše:
Je hnusně a to tu blbou náladu bohužel podporuje.
Kuš, prší krásně
Gumáčky, pláštěnka a běž skákat do kaluží.
Jak si vsimam, tak hodne lidi, pokud nepocitam sebe, ma takovou tu podzimní hnusnou naladu.ja uz tady psala téma, jak s tim nalozit, jak si navodit naladu lepsi a veselejsi. A vim, ze je to v hlave. Ze ldyz si reknu, dnes bude skvely den a zmenim trochu přístup, tak to pujde. Ale je to sakra těžký. Mozna by mi pomohl psycholog nebo antidepresiva, ale stejne nakonec clovek zjisti, ze musi nejvice zabrat on sam. Mate to taky tak? Taky tak bojujete s tim naucit se pozitivně myslet!? Ono je asi pohodlnější se tomu vsemu oddat a mluvit pak o beznadeji a sebevraždě. I mne tyto myslenky kolikrat potkaly. Ale prijde mi, ze takove ty internetove a casopisove rady o tom, ze musime myslet pozitvne jsou sice jasne, jakoby prece jinak to ani nejde a vzdynjak ctete ty rady, co pro to udelat, tak si reknete, ze je to jasny jak facka, ovsem doopravdy ponorit se do toho a premluvit mozek, aby vyhral nad tou mrchou depresí mi prijde nejtěžší. Dekujinza anonym, ja se totiz strasne stydím.