Potřebuji radu ohledně táty - jak se mu odvděčit?

Anonymní
25.9.19 23:35

Potrebuji radu ohledne Táty dekuji

Ahoj holky mam na vas dotaz. Vite trapi me muj táta moc nam pomaha ale nekdy mito taky obcas prijde jako bysme ho vyuzivaly ( pomoc s malou, svezeni bordela do sberu a spraveni strechy a vozeni k rodine atd… ) No vsimla si toho od mojeho manzela mamka pry ho vyuzivame. :( podle me nam zavidi ze nam pomaha a ji ne. Treba ze nam koupil vysavas a nic zato nechce coz jsme pochopitelne chteli mu vratit myslim penize ale nechtel. A tak to je se spousty veci co na nam koupi. Ale rikam si kdyby prece nechtel tak nam nic neda a nic nekoupi ne?? Trapi me to no chci se zeptat jak semu zato muzu odvďěčit? Nejaky typ prosim? zadneho konicka nema jen je porad v praci na strechach a nebo u babči :/ Mozna blba otazka ale nic me nenapada :( ale priznam se kdyby nebylo meho táty byla bych totalne v prd*.. :zed: :( strasne jsem rada ze mam takoveho tátu. Prosim potrebuji radu blbé komentare si nechte pro sebe dekuji moc :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2064
25.9.19 23:42

Buď ráda, že ho máš a postarej se o něj dobře na stáří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
25.9.19 23:54

Buď ráda, že to tak je. Zkus postupně jeho pomoc omezovat. A pokud ti něco koupí, tak ho třeba pozvi na oběd. Vyjděte si s ním na procházku, cokoli. Můžeš mu to vrátit i na narozeniny atd.

Jinak to nemusí být o závisti, ale někteří to. nemusi vidět, že se pro druhé až nezdravě obětují. Ale to se takhle posoudit nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.9.19 23:58

Tatínek bude jistojistě stárnout a zdraví a kondice (lezení po střechách i další aktivity) půjde dolů. A bude potřebovat tvoji pomoc, což si vzhledem k popsanému rozhodně zaslouží.
Připrav se na to tím, že budeš víc a víc samostatná. Píšeš, že bez něj bys byla totálně v pr.eli…Tak na tom zapracuj :think:
Ještě k tvé tchyni - ona to vůbec být závist nemusí, prostě to tak vnímá. I ty sama píšeš, že vám táta dělá nadstandardní služby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
26.9.19 00:16

Tak ja bych postupne omezovala materialni dárky, ale na pomoc ho vyuzivala. Oni se pak citi potrebni, je to zivotni motor. On se pak muze chlubit znamym, ze absolutne nema cas, protoze mlady tohle a tamto, ale urcite to tak chce! Na reci nedej, tchanovci takhle pindali o moji mame, ze nam „furt“ hlida, pritom zavideli, ale sami odmitali, netroufali si :roll: uzijte si taty, nema kazdy to stesti :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3155
26.9.19 00:52

Tím se netrap. Můj táta je ze mě poprděný, co jsem se narodila. Bohužel nikdy nebyl ten Táta s velkým T. Měl svoje koníčky, byl často pryč. Mě to nijak nevadilo, ale ségru to dost poznamenalo. Materiálně se ale taky hodně angažuje. Platí mi opravy auta - miluje auta. Kupuje vnučce - miluje ji. Kdysi závodně plaval - zaplatil nám plavání miminek. Vím, že na to má a ve většině případů pomohl sám od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
26.9.19 05:17

Tak za nim prijed i jen tak na kafe, nebo ho pozvi na obed, aniz byste od nej neco chteli. Proste jen tak. A tvuj chlap je neschopnej, ze udela vsechno tvuj tata?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
373
26.9.19 05:37

Moje mamka i tchyne s tchanem jsou taky takovy. Mamka me nenecha zaplatit ani zmrzlinu kdyz jsme spolu. Vzdycky mi rika at neodmlouvam, ze jsem jeji dite a muze za me platit co chce :mrgreen: a tchyne s tchanem, zlaty lidi :) kazdy vikend nam hlidaji syna, kupuji mu obleceni a jine veci. Tchyne mi pomohla vybavit domacnost kdyz jsme se s pritelem sestehovali a tchan nam zase pomohl vymenit pripojku na pracku a pomohl i se vsim ostatnim s cim si pritel nevedel rady protoze to nikdy nedelal. Kdyz jedeme na vylet vlakem brzo rano klidne vstanou v 5 aby jsme se na nadrazi dostali pohodlne a vezou nas autem. Podotykam ze jsme na tom financne nadprumerne dobre, ale oni jsou proste vyborni rodice i prarodice a nikdy pro ne neni nic problem. Vazne se o nas staraji perfektne. Jednou jim to vratime se vsim vsudy, prisaham ze se o ne budeme starat my az oni nebudou moct a nikdy je nenechame napospas az budou stari. Jsem neskutecne vdecna za takovou rodinu a ty bud taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122591
26.9.19 06:40

Ahoj. Pozvi ho k vám domů na oběd a kup mu láhev dobrého vína. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2163
26.9.19 07:07

Mam to uplne to same s tim ze nikdo nic proti tomu nema.tata nam hodne pomaha jak finance tak materialne.nic za to nechce. vyzvedava syna ze skoly pac nestiham mala v tu dobu chrupe, do domacnosti nam koupil lednici a nic za to nechce. pozivam ho na obed, veceri. bydli kousek od nas sam v baracku.tim ze clovek starne tak bude potrebovat pomoc, ale to beru jako samozrejmost ze se jako deti postarame.
Pozvi tatku na obed, veceri, posli dobry kolac, vemte ho na vylet a bude rad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
26.9.19 07:21

Važ si toho a buď na něj hodná. A až jednou bude potřebovat pomoc on, tak mu ji vrať. Máme taky takové tchánovce a rodiče :srdce: Je super, když rodina takhle funguje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
StaráPuška
26.9.19 07:24

Já mam takovou mamu, rozdala by se. Doufám, ze ji to někdy budu moct vrátit.

• Citovat
  • Upravit
StaráPuška
26.9.19 07:26

A jak tu někdo psal, vezmi ho na výlet, atd., tak ano. Bereme s sebou mámu hodně, nebo aspoň ji to vždy nabídneme. To by třeba mou ségru nenapadlo, ta jen bere a ani se nepta, jestli máma zrovna může nebo chce hlídat, pomáhat, atd., ta rovnou rozkazuje 🤦‍♀️

• Citovat
  • Upravit
3800
26.9.19 11:22

Ja mam takovou mamcu, od malička si raději sobě utrhla od pusy, jen abych měla.. naši nevydělávali tolik jako ostatní rodiče (dělnické profese), ale prostě utrhli sobě, abych se měla já dobre.. samozřejmě, to jak se museli uskrovnovat, kvůli mým vyletum se školou a výměnym programům, novému pc, kolu a podobně.. To vse jsem pochopila až jako dospělá.. a dělá to tak dodnes.. když ji něco koupím, hned chce přispívat, i když je to dárek a je schopna se o tom hádat, protože ji přijde, že jsem koupila moc drahý dárek.. samozřejmě když ona koupí něco mě, tak si nevezme ode mě nic a je schopna se kvůli tomu pěkně hádat.. dávno vím, že se nesmím mamky zeptat, kde něco koupila (oblečení, dekorace), i kdyby se mi to líbilo sebevíc, protože v tu ránu mi to buď vnuti ať si to vezmu, nebo řekne, že neví, kde to koupila a pak mi to koupí taky… nyní když jsem těhotná (jeji první vnouce), tak to šlo úplně do extrému, kupuje něco pořád, malému u nich vybavili vlastní pokoj.. přes internet nakupovat neumí, tak mi vždycky pošle, co malému vybrala, ať to objednám, že mi dá peníze (minule to byla hackovana deka za 1500, to jsem ji nakonec ukecala, že sezenu stejnou levněji 8o). K tomu mi ještě pokaždé, když tam jsem vecpe peníze, že mám malému něco koupit.. tuto povahu má po své babičce a když člověk si něco vzít nechce, tak mu ještě nadá a serve.. já se nikdy hádat neuměla jako ona.. takže peníze vezmu a malému je uložím.. dopřáli mi vše, ale naštěstí mě nerozmalovali nikdy… jen chtěli, ať mám to, co ostatní bohatší děti. Trošku se bojím, že u maleho to bude horší a trochu ho rozmazli

No a rada? Naučila jsem se neodmitat, ji to prostě dělá radost.. takže vždy podekuji, peníze malému uložím, nebo něco koupím, dárky mu schován.. A mamka je prostě člen rodiny, který u nás dostává nejdražší dárky k vánocům, svátkům a narozeninám :mrgreen: b tu chvíli nemůže odmítnout, takže ji to vždycky vrátím za celý rok.. má ráda kabelky Obag, Stříbrné šperky a kvalitní kosmetiku, takže si to vždycky na tomto vybahradim.. posledně jsme ji k narozkam koupili nový mobil… trochu jsem se bála že manželovi bude vadit, že mamka dostává dražší dárky než jeho rodina, ale sám prohlásil, že jestli si to někdo zaslouží, tak moje mamka, protože prostě do nás „vrazi“ víc než je nutné..
Byt Tebou, tak tatínka také nechám, očividně mu to dělá radost.. A vždycky mu pak něco hezkého koupím (No u chlapů je to tezsi, táta dárky jako máma nedostává, protože nevím co :mrgreen: ), zvi ho často na oběd a podobně.. bude mít radost a bude si připadat dobře, má prostě takovou povahu :kytka: omlouvám se za román:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
27.9.19 11:57

Pojmenuj po něm svého syna :D a postarej se pak jednou, až bude potřebovat. Dávejte najevo, že ho máte rádi. Řekněte mu to ;) a buď ráda, že je takový… :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová