Kde pořídit nové brýle?

1103
25.9.19 17:22

Kde pořídit nové brýle?

Prosím o tip kde výhodně pořídit brýle. Nosím jen kontaktní čočky a brýle žádné nemám, nikdy jsem je nepotřebovala. Jenže teď když v noci vstávám k malé, tak by se mi dost hodily. Mám dioptrie šestky, takže jsem slepouš :mrgreen: Ráda bych už nějaké pěkné, hlavně co nejtenčí skla, a třeba i značkové obroučky, ale vůbec se v problematice brýlí nevyznám. Nevím nebylo by nejlevnější vyzkoušet obroučky v obchodě a pak vše objednat na netu? Máte nějaké tipy? Děkuju moc! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2084
25.9.19 17:27

Asi v optice…? :nevim: přes net bych se bála kvůli vycentrování, ale vím, že v okolí si je tak lidi kupujou a jsou spokojení.. ale jestli potřebuješ jen na noční vstávání, tak stačí něco obyč, ne? čím tenčí skla, tím jsou dražší, tak jestli se to vyplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
25.9.19 17:34
@sinapis.alba píše: Asi v optice…?:nevim: přes net bych se bála kvůli vycentrování, ale vím, že v okolí si je tak lidi kupujou a jsou spokojení.. ale jestli potřebuješ jen na noční vstávání, tak stačí něco obyč, ne? čím tenčí skla, tím jsou dražší, tak jestli se to vyplatí

No neke to by mě fakt nenapadlo, že v optice :lol:
Já právě už chci takové, které i vytáhnu někdy ven
Zajímají mě konktrétní optiky a zkušenosti. Akce 1+1 a pod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21655
25.9.19 17:43

S tvými požadavky si příprav tak 10 tis. Kč. Jinak sleduj akce ve velkých optikach tipu Focus nebo Grand optical. A také doporučuji si projít hodně optik a vyzkoušet brýlové obroučky, abys zjistila, co ti sedne. A základem je vyšetření u lékaře, ať máš aktuální parametry. Mě se to po porodu trochu hýbalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
25.9.19 17:44

@nototo že jo, že by tě to nenapadlo :mrgreen: já jsem si snad nikdy nevybrala ve velké optice, spíš v těch malých, nenápadných, kde je málo lidí a dost času zkoušet.. cenově mi to přišlo všude tak nějak podobné, ale teď už mám pár let po laseru, takže nemám aktuální uniformace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20910
25.9.19 17:52

Na netu bych si bryle fakt nekupoval. :D zalezi za kolik chcete nakoupit max

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22620
25.9.19 17:57

@nototo Já mám zkušenost právě s akcí 1+1 na skla v Orange optik. A to proto, že kvůli mé vadě mám individuálně zhotovená skla a běžná cena v optice za 1 plastové tenčené sklo je kolem 5 tis. Tento měsíc tam zrovna tu akci mají, minulý týden jsem si byla jedny brýle objednat. Při nákupu brýlí zdarma změří zrak (trvá to cca 30-45 minut, jak u koho). Obruby mají jejich i značkové (Guess, Hilfiger, Fossil aj.). I na ně teď mají akci, ale nedají se kombinovat, mě vyšlo výhodněji vzít si akci na skla než na obruby. Takže mám obruby Guess a skla (ztenčené, ale nedala jsem si to největší možné ztenčení) a cena byla necelých 7 tis. Dobu zhotovení mám 14 dní, u běžných skel (což by tvoje mohly být) do týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
25.9.19 18:02

Ahoj, určitě ne internet. Poslední brýle mám id Focus, měla jsem i Grand optical ale souhlasím, že někdy jsou hodně prima malý optiky. Víc času a i bych řekla, že si víc zákazníka váží. Ale i s Focusem jsem. spokojena. Brejle budou tak. okolo 10.00 s tencenymi skly, mam podobné dioptrie jako ty. Ale vyplatí se obejít jich víc a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
25.9.19 18:07

Kupuji pravidelne na glassesdirect.co.uk . Nejsem tedy v CR, ale do CR posilaji, moje rodina tam nakupuje take. Jejich skla jsou skvela, na vraceni je mesic, vratit lze bez udani duvodu. Mam od nich asi 10 paru, hodne tencena skla (-5 dioptrii), nekolikery transition bryle.

V CR mam velmi dobrou zkusenost s Fokusem, maji zeissky za slusnou cenu, ale jinak celkova cena vic nez dvojnasobna oproti glassesdirect.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9501
25.9.19 18:11

Pro bryle jezdime pouze jiz nekolik let do Polska. Bryle tam poridime za tretinovou cenu nez zde v CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
25.9.19 18:20

Já mám taky velké dioptrie. Nosím pouze brýle. Mám bohužel štěstí, že se mi často rozbíjí :roll: no už asi druhý rok objednávám obroučky na Aliexpress, skla nechám vložit tady, vyjde mě to asi o 6 tis. Levněji. Jsem moc spokojená, kvalita super, dodání 14 dní. Dokonce ten „můj“ prodejce dělá i skla. Po zaslání poukazu, ale to jsem ještě neriskla. Obroučky kupují už i synovi na Ali. Jedny vyjdou cca 300kc.Beru vždy stejně, takže v případě rozbití jednoduše vyměním sklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11029
25.9.19 18:27

6 dioptrie a přežiješ na čočkách? 6 dioptrie a nebojíš se, že to může být horší, lepší, jiné? 6 dioptrie a téměř nevíš co je optika, či oční lékař? Tak to je dost riskantní, pokud jde o zrak, ne? Takže bych se ve tvém případě vyprdla zatím na optiku, objednala se k lékaři na oční a pak až to další, hezky po řadě… Já mám vadu kombinovanou, řešit to pouze optikou, tak si podělám zrak. Pokud budeš mít vadu jednoduchou, dálka, blízka ok. Ale taky úplně jiná cena s ohledem na skla, od typu obruby. Za skla do dálky si o dost připlatíš v tom tencenem stavu, do blízka to bývá klidně o 700 Kč méně jedno sklo. 6 dioptrií je už poměrně dost. Vezmu li v potaz tenčení, třeba na blízku, antirefkex a proti modremu záření, tak ta cena bývá dost vysoká. V okamžiku, kdy zjistíš co vůbec máš mít za skla, tak sleduj akce optik. Mně se vyplatí sleva na obruby, někomu na skla. Fokus teď má 1+1zdarma, mně by se to třeba vůbec nevyplatilo. A je pro mě vhodnější jiný typ akce a slevy, ale to si musíš zjistit a pohlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11029
25.9.19 18:30

A možná bych popřemýšlela nad operací. Pokud máš jednoduchou vadu, tak je to v konečné fázi velmi efektivní. Těch 6 dioptrií je na tohle značka ideál.

Příspěvek upraven 25.09.19 v 18:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
25.9.19 18:31

Na netu stopro neobjednávat zajdi do optiky změří ti zrak a nejlépe ví jaké brýle potřebuješ. Rádi se vším poradí. Já si nechala dělat brýle v Grand Optical.Jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101812
25.9.19 18:40

@Trojlístek Nevim, kde beres to přesvědčení, ze lékař změří dioptrie lepe nez oprometrista :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová