Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jak DVD vypadá
Jj, taky mi jedna kamarádka pořád říká, že pouští dětem pohádky na DVD nebo v PC..nevím, snad budu natolik ještě schopná, abych malému přečetla pohádky sama ![]()
Nemáme ani DVD, ani video, ani televizi. Stejně tam dávají jen samý stupidity, když chci film, pustím si ho na počítači přes projektor na zeď, mám to jak kino. Dítko holt nebude trávit hodiny u televize, ale u pořítače, no ![]()
Alenko, moc bych si z toho nedělal - ty holt nemáš DVD a někteří zase mozek… ![]()
Taky mám na všechny podobné činnosti notebook - svou přenosnou kancelář nabalím do batohu a jdu, kam potřebuju… Teda tiskárnu s sebou netahám, to je pravda…
Alenka píše:
Neustále si tam měnili filmy a povídali si o tom.
Ježíš, tohle u nás v práci dělali taky.
Mně to nijak nelákalo, stačilo mi koukat na televizi. V tý době jsme už sice měli internet, ale připojení stálo asi dvacku na hodinu, tak jsme ho moc nepouštěli, páč bysme se asi nedoplatili. ![]()
DVD jsme dostali v jednom autobazaru, když jsme kupovali auto, jinak bysme ho neměli snad ještě ani dneska. Ale jediný, co na jsme na něm pouštěli, byly pohádky pro holky.
No my nemáme DVD, video, televizi… Divná si nepřipadám. Stačí mi počítač, jednou za čas si pustím filmeček (teď co mám děti, tak asi jednou za rok
) a když je čas tak si na netu hledám co mě zajímá. Stačí mi, že si s kamarády píšu emaily. Facebook mi nic neříká. Stačí mi to takhle. Malýmu občas pustím na Youtube rákosníčka, nebo maxipsa Fíka ![]()
Tak jsem nabyla dojmu, že jsem asi jediná nenormální, když my DVD využíváme, a to vlastně denně…
Notebook manžel potřebuje k práci, takže ve chvilkách, kdy se od něj vzdálí, k němu usedám já a rychle klikám přečíst si maily a samo na emimi.
Takže nějaké pouštění pohádek přes PC u nás moc nehrozí. My si vždycky nějaký film nebo pohádku stáhneme z uložto.cz, pak to vypálíme na DVD a můžem si ho kdykoliv pustit normálně na televizi. No, tak jsme asi jediní exoti tady.. ![]()
Anduli nejste
my máme taky a dokonce 3,a 4 televize,ale 2 skoro neběží,každý má to co chce a jak mu to vyhovuje ![]()
DVD máme, ale je to jedna z věcí, které bych klidně mohla postrádat, v podstatě ho nevyužíváme. Malá občas na pohádky, ale ty může sledovat i na PC. Takže nemít DVD mi přijde úplně normální
Sestra s přítelem žijí i bez televize, co chtějí zkouknou na počítači…
Jura007 píše:
Alenko, moc bych si z toho nedělal - ty holt nemáš DVD a někteří zase mozek…
Tak mi DVD máme a užíváme, protože máme předpotopní obrazovku u PC, takže nemůžeme koukat na filmy
Nicméně ho používám i na nahrávání dokumentů a dalšího, ještě tu frčí analog. Jinak bych neviděla zhola nic. Ale normální to je, spousta lidí, kteří mají noťas nebo obrazovku s lepším obrazem využívají jen PC či propojují s TV, což u nás také nejde, bo televize zvaná Tesla color na to nemá zdířky
![]()
hmmm, tak jáí se hlásím do kategorie technických domácností. na naši 3-člennou domácnost máme 4 PC, z toho jedno speciální na ovládání TV a nahrávání z digitální televize. tam je teda taky DVD, ale my víc využíváme DVD na minivěži. nejvíc teda běží pohádky, filmy si pouštím na PC napojeném na televizi. Klárka si pohádky pouští sama už od skoro 2 let - když byla nemocná a hlídala babička, tak jsem jí řekla, ať pomůže vybrat pohádku a ovladač dá Klárce, že si to kompletně sama pustí ![]()
samozřejmě nesedíme celé dny u TV. ale třeba pustíme něco malého večer po příchodu ze školky, kdy dítě stejně jen unaveně leží na gauči a nabírá síly na další várku zlobení. a taky koukáme na pohádku před spaním a pak jdeme ještě do postýlky další přečíst.
Já bych to brala tak, že každý má to, co využije a určitě bych neodsuzovala lidi, co nemají nejnovější technické vymoženosti jenom proto, že je nepotřebují a nevyužijí. ať si každý zařídí život podle svého a tak, aby se cítil pohodlně.
Tu „krabici“ DVD máme, ale používám spíš funkci rádio=) Myslím, že do telky to snad ani není zapojené. Ono už není nejmladší a před přehráváním je nutno s tím všelijak třepat a bouchat a naklepávat, než se to DVD vevnitř „chytne“ a roztočí ![]()
Takže na přehrávání filmů používáme spíš playstation (ale u toho taky začíná být třeba občas zatřepat
).
Kdo ho nemá, tak nemá, no a co=) tím bych se netrápila.
My si teď koupili andulku, to je lepší jak film ![]()
Naše historie DVD - máme již druhé ( první odešlo z neznámých nám důvodů - vždy se nám vše vysere)..
Když bylo nové, můj muž vypalovat jak o život vše co jsi půjčil -50% filmy které jsme zkoukli, 50% pohádky pro holku. Hodně na to koukala..
Už máme druhé a zase blbne a je nadlidský úkol ho zprovoznit..
Máme dva velké stojany z ikei naplněné dvdéčkama na které si již nikdo podruhé nekoukne a několik šanonů pohádek..Také nějakou hudbu atd.
Zrovna nedávno jsem říkala - co kdybychom to všechno vyházeli, ale jemu je to líto
![]()
Nyní už jsme zase objevili Ameriku a filmy stahujeme z pc do nějaké krabičky a pouštíme přes tv..
Koukat na filmy na pc mě nikdy nebavilo, páč to není žádné pohodlí.
Dnes když vidíme nějakou ukázku zajímavého filmu tak se kouknem zda jde stáhnou a mrknem na něj, ale už hooodně málo..To bejvávalo, že jsem sháněli novinky.
Ale počítám, že pro druhé dítě zase najedeme na nějaká dvd pohádky až bude starší..
Tedy dvd máme, ale používáme číl dál tím méně..
Fiha, tolik reakci jsem necekala
Diky!!! No ja si o nas myslim, ze jsme normalni, to zas jo, ale nedavno jsem mluvila s kamaradkou, ktera je spis takova prirodni a ona me ujistila, ze svym detem taky pousti na DVD filmy. Tak jsem zacala premyslet.
Ale mame doma 2 TV a povazte kabelovku (tady to ani jinak totiz nejde) Takze treba JamJim (snad to pisu dobre) chytneme. Pustila jsem to asi 2× ![]()
My máme DVD s USB portem, takže dáváme filmy na flešku a pouštíme hodně z toho. Pak se to zase přemaže - nemusíme mít DVD archiv.
Lizbeth, to máte asi externí hard disk, ne? Nad tím jsme taky uvažovali, ale zatím to máme teda takto a je to fajn.
U nás jede BeBe TV, nejradši má ten spot se zajičkem a krávou - to vždycky začne ukazovat na telku a volat jája (zája), bůůůů (kráva)
![]()
Jsem ráda, že ho baví toto, když už, jinak mi ty dětské pohádky přijdou hrozně uječené. Jednou jsem to přepla na nějaký Minimax nebo co a tam bylo normálně kreslené přepadení banky
No, to už jsem OT ![]()
Příspěvek upraven 04.09.10 v 10:37
No vidíš a my zase nemáme kabelovku, jen ten analog. Život na tom nestojí ani s tím nepadá
![]()