Je nutné HA mléko?

584
8.12.10 08:41

Je nutné HA mléko?

Ahoj holky, malému je šest a půl měsíce, je doteď částečně kojený, ale přecházíme na UM (už skoro 2 měsíce dokrmujeme), MM mu nestačilo, nepřibíral… Doktorka mi řekla, ať mu dávám HA mlíko, to taky dodržuju, ale:

1. ani já ani manžel nejsme alergici
  2. když jsme zahajovali příkrmy, ptala jsem se na Bebu Dobrou noc, to mi řekla, že jasně můžem - ale to přece není HA mlíko :nevim:

Myslíte, že je nutný pokračovat s tím HA, když se po noční Bebě žádná negativní reakce nedostavila? Nebo můžu začít dávat „normální“ UM? (A propos, dávám Bebu, chutná mu a vyhovuje, ale máte někdo něco jiného, co byste jako UM doporučily a proč?)

Děkuju! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
8.12.10 08:45

Manzel alergik je a po procteni nejnovejsich studii o HA mlekach, jsme se rozhodli HA nedavat. Zadne prokazane vysledky, zadna pootvrzeni, spis to vypada, ze je to na prd nebo na tahani penez z rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
8.12.10 08:45

ahoj, tady nejde o reakci na mlíko, ale HA minimalizuje případnou možnou alergii do budoucna, jsou tam spec. látky. Pokud však opravdu víš, že jsi nikdy neměla atop a jiné alergie ani tvůj muž, tak je to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.12.10 08:46

No, myslím, že pokud dáváte na tu dobrou noc, tak ostatní mlíko HA asi nemá moc význam už?

Ale když tak bych na normální přecházela postupně a pozorovat, jestli to nic nedělá.
Když Beba vyhovuje, tak bych ji neměnila. Majda měla po roce Sunar a teď bereme Hami, v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
8.12.10 08:51

jizvíková ahoj, no ono asi jak a u koho, my brali u obou holek až do dvou let věku a nikdy neměly ani atop ekzém,a to jsme oba alergici. Jediné co se u obou projevilo je astma, ale jen sezonní, takže to asi výsledky bude mít, protože manžel je astmatik celoroční a věkem se mu to bohužel stupňuje. U holek je to většinou jen v zimním období a po bakteriální infekci, tedy konkrétně zápalu plic Jednou ročně vždy dotáhneme bacila z Německa, je jiný než v čechách, takže ani očkování nezabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
8.12.10 08:53

Dávala bych normální a ono by se kdyžtak ukázalo. My alergici nejsme, ani žádný atopák, ekzémy, nic. Ve 4 měsících měla malá nějaký spurt tak 2× dostala obyč. Nutrilon a dobrý. Nakonec dostala ho trochu i v porodnici. Pak v půl roce jsem udělala 3× kaši zase z Nutrilonu a do týdne byl průjem, postupně i s krví a potvrzená alergie na bílkovinu kravského mléka.Tak se v tom pak vyznej :-? Nevím ale jestli by HA mlíko pomohlo, protože tam je ta bílkovina naštěpená jen částečně :nevim: O účinku na ostatní alergie nevím.

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
8.12.10 08:58

Ahoj, malou mám na UM, při přechodu na něj, jsem to konzultovala s alergologem (svým) i dětským, protože já alergik jsem (pyly, roztoče), manžel není. Důležité taky je na co jsi alergik, pokud na potraviny tak bych o tom UM HA uvažovala asi více. (i ti doktoři mi to tak řekli)

Po konzultaci jsem usoudila že do je zbytečné - o peníze mi až tak nešlo, přeci jen chci dát svému dítěti to nejlepší a když to nemohlo být MM, tak cokoliv jiného. Oba doktoři mi řekli, že pokud já jsem alergik, tak šance že malá bude je skoro 50% a že maximálně tím UM HA oddálim projev té alergie, třeba do pozdějšího věku, ale že se jí nevyhneme, pokud má ode mě ty „nesprávné“ geny. Tudíž jsme si s manželem řekli, že je to asi zbytečné. Navíc teda - malá blila jak amina, i to UM HA, nepřibývala (stejně jako nepřibývala po MM), takže jsme nasadili raději UM AR v kombinaci s UM obyčejným a bylo po problému s blitím :)

Příspěvek upraven 08.12.10 v 08:59

• Citovat
  • Upravit
24320
8.12.10 08:58

Takze pritel atopik-neznameho puvodu,ja alergik.
Mala od tri mesicu na UM.Ha jsem nedavala.Jak uvedla Jizvikova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
8.12.10 09:00

Tak u nás zase HA. Já ani muž nemáme žádnou alergii, ani v rodině nikdo. Starí syn taky nic, po ukončení kojení byl na normální UM. A mladšímu jsem kolem 5. měsíce začala přidávat normální UM a objevily se červwné suché fleky na nohách a obličeji, ale ne hned asi po 2 měsících. Tak jsme přešli na to smé UM ale HA, a do měsíce projevy vymizely. Takže radši dáváme HA, i když už mu jsou dva roky a normálně jí. Zkusili jsme to totiž znova na normální asi v roce, a fleky se za čas vrátily.Po změmě na HA vymyzely. Takže u nás dáváme HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
8.12.10 09:03

přesně toto jsem taky řešila, moje dětská mi nutila HA mlíko i když alergici nejsme. Přešla jsem k jiné ta říkala že to nutné není. Někde jsem pak vyčetla že to má vyznam do půl roka. A vyznej se v tom. Já nedávala. A malá vypadá, že nějakou alergii stejnak mít bude :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.12.10 09:13
Lowel píše:
ahoj, tady nejde o reakci na mlíko, ale HA minimalizuje případnou možnou alergii do budoucna, jsou tam spec. látky. Pokud však opravdu víš, že jsi nikdy neměla atop a jiné alergie ani tvůj muž, tak je to zbytečné.

Jenže když už dávají normální neHA mlíko (to na dobrou noc), tak dítko už se s nenaštěpenou bílkovinou stejně setkalo a proto už podávání HA mlíka nemá smysl.
Kdyby tu dobrou noc nedávali, pak ano, to by HA mělo svůj význam.
Teda myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
8.12.10 09:17

Já si také myslím, že záleží na množství, my jedli normálně sýry, kaši jsem taky měla s normálním mlékem, a byl bez projevů, když k tomu pil HA. Když k tomu samému dal normální UM, tak si myslím, že už té nenaštěpené bílkoviny dostal tolik, že reagoval těmi projevy atopáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
8.12.10 09:20

Ale jinak si myslím, že jen tak dávat Ha bez důvodu je blbost. Stojí 2 krát víc, než normální, a pokud uvidím, že moje dítě bez problémů normální snáší, alergie v rodině nemáme, začala bych normálním. HA bych dala jen kdyby k tomu byl důvod, jak jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
8.12.10 09:30

no ono to taky hlavně nemá smysl, pokud rodiče alergici nejsou, alergii předává do vínku v převážné většině procent matka, takže to postrádá logiku samo o sobě, U nás to logiku mělo, já kojit nemohla a nemůžu díky vadě, takže alespoň trošku se to riziko muselo udržet na uzdě. Ona tam hraje i role věku dítěte a míchat Ha s normální bebou na noc, je hloupost, jak tu kdosi psal účinek je pak nulový.To dám za pravdu. My měli vždy nakázáno ani nezkusit míchat, že to není dobře, na druhou stranu s Nutrilonem HA jsme udělai ty nejlepší zkušenosti :think:, ale špatně se shání v cizině, museli jsme si nechat posílat v německu naprosto nedostatkové zboží a beba HA nám nesedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
8.12.10 09:46
Lowel píše:
no ono to taky hlavně nemá smysl, pokud rodiče alergici nejsou, alergii předává do vínku v převážné většině procent matka, takže to postrádá logiku samo o sobě, U nás to logiku mělo, já kojit nemohla a nemůžu díky vadě, takže alespoň trošku se to riziko muselo udržet na uzdě. Ona tam hraje i role věku dítěte a míchat Ha s normální bebou na noc, je hloupost, jak tu kdosi psal účinek je pak nulový.To dám za pravdu. My měli vždy nakázáno ani nezkusit míchat, že to není dobře, na druhou stranu s Nutrilonem HA jsme udělai ty nejlepší zkušenosti :think:, ale špatně se shání v cizině, museli jsme si nechat posílat v německu naprosto nedostatkové zboží a beba HA nám nesedla.

No právě - dáváme HA na pokyn doktorky, ale ta samá doktorka řekla „pokračovat v HA“ a zároveň „ano, Bebu Dobrou noc můžete“ :nevim: Malýmu je 6,5 měsíce, tak jsem si říkala, že další UM bych koupila už normální. Alergici nejsme ani jeden, na potraviny nic (jen švagrová jo, ale to by snad nemělo vadit…) Nebo mám na normální přejít postupně, aby té bílkoviny dostával postupně víc a víc? Jsem z toho jelen… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová