Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Potřebovala bych poradit a hodně rychle, protože ta bolest je šílená
mám úplně popraskanou bradavku a malá mě před týdnem pěkně pokousala a ne a ne se to zahojit, spíš to čím dál tím víc bolí jak čert. Mažu bepanthenem a nepomáhá
uvažovala jsem o kloboučku na kojení, myslíte že to pomůže? Nebo nějaký jiný fígl?
JAnulík já používám bepanthen krém. Je chladivý a pomáhá mi. No a tak dva dny koj s kloboučkem. Měla jsem to samé a hodně mi to pomohlo! Drž se! JE to hrozná bolest ![]()
Ahoj,ja jsem na tohle pouzivala taky Bepanthen,ale moc nepomahal.pak jsem zacala pouzivat Kalciovou mast a ta byla fakt dobra.Jen jsem se aspon dva dny snazila z toho prsu ob kojeni odstrikavat abych ty bradavce aspon trochu ulevila a stacilo se to zahojit.protoze to teda byla silena bolest,uplne jsem mela hruzu z kojeni.
S klobouckem nam kojit vubec neslo.
A s tou kalciovku můžu malou nakojit? Nebo si prvně umýt prso a pak nakojit? Protože bepanthen normálně nesmývám, aspoň mi to tak říkali v porodnici. Nejhorší je, že malá je na tom kojení šílená závislačka
při každém kojení, kdyby to šlo tak skáču bolestí do stropu
Jo Januli a ještě jsem zapoměla, vždycky si bradavku potři svým mlíčkem a nech ho zaschnout a potom namaž bepanthenem a zkus ty kloboučky.
Mě se zezačátku nechtěla vůbec hojit obří ragáda a pak mi pomohlo, když jsem po každém kojení bradavku omývala vodou (studenou, dělalo mi to dobře), utřela, usušila čistou plínkou (tu jsem nepoužívala na nic jiného, abych si tam nezanesla nějakou infekci!) a pak namazala bepanthenem a dala pokaždé čistou vložku do podprsenky (sice strašná spotřeba, ale nedalo se nic dělat
). Během pár dnů byla zahojená, i když mě trápila skoro celé šestinedělí
Držím pěsti, ať se to brzo zahojí.
M-a-j-a píše:
Jo Januli a ještě jsem zapoměla, vždycky si bradavku potři svým mlíčkem a nech ho zaschnout a potom namaž bepanthenem a zkus ty kloboučky.
Jo toto mi taky radili a po pár dnech mi začala bradavka neskutečně mokvat
. Možná jsem tam měla už nějakou infekci, ale potírat mlíčkem mi teda vůbec nepomohlo ![]()
S Kalciovkou nejdrive prso umyt a pak kojit.A mas bolave obe bradavky??
Ja jsem teda mela obe najednou,ale proste tu jednu jsem se snazila setrit a jen odstrikavat a z te druhe jsem tu bolest proste musela pretrpet a pak kdyz se ta prvni zahojila aspon trochu,tak jsem zas tu druhou setrila.No trvalo me to asi 3 tydny,nez se to zahojilo poradne a mohla jsem kojit aniz bych se stresovala,jaka to zas bude bolest.
Uf mám za sebou tři dny hrůzy kdy jsem už pomalu nevedla který prso bolí min. Jedna bradavka do krve a druhá už precitlivela z toho jak nahrazovala tu první. mazala bepathenem, zadním mlikem a hlavně jsem je nechala hodně větrat na vzduchu
Nedávno v SAMA DOMA moc chválili HEMAGEL, že je i na prasklinky bradavek a miminku nevadí, můžeš namazat a kojit. A jinak…zkus prso víc šetřit, ten klobouček snad pomůže taky
Hemagel stojí něco přes 100 Kč, je to taková miniaturní tubička, ale stojí to za to, už ho máme doma taky ![]()
Kloboucek ne, ale chranic, ten to i hoji. Ja na poranenou bradavku kloboucek chranila, jediny ze se neporani vic, ale musis ho hooodne mejt, at se ti tam nic nedostane. Mazat materskym mlickem a hodne vetrat, hold chodit s kozenkama venku
a davat mimco pit z jiny strany nez to mas kousnuty. Kdyz kojis na ruce, tak koj vleze na boku
Jo a prvni kojit z prsa ktery boli mit a jestli mas hodne nality, tak si odstrikni, at mas mekkej dvorec a muze mimi strcit bradavku az temer do krku, tam uz ti ji nezrani
Pajule22 píše:
Ja jsem teda mela obe najednou,ale proste tu jednu jsem se snazila setrit a jen odstrikavat a z te druhe jsem tu bolest proste musela pretrpet a pak kdyz se ta prvni zahojila aspon trochu,tak jsem zas tu druhou setrila.No trvalo me to asi 3 tydny,nez se to zahojilo poradne a mohla jsem kojit aniz bych se stresovala,jaka to zas bude bolest.
Januliiik píše:
právě, že mám bolavou jen jednu a snažím se s ní kojit tak 2× za den, druhé prso ji dávám jen pocucávat, protože tam moc mlíčka není
Pajule22 píše:
no tak to obrat, aby se ti v druhym zacalo tvorit a tohle tolik nenalivalo
Ahojky zakladatelko, malému rostly zuby od 4 měsíců, byla jsem pokousaná jak od psa. Když mi prokousl bradavku a tekla krev, tak jsem nastoupila na kloboučky. Dá se s nimi kojit dobře. Sice než se to zahojilo, jsem to pře ně cítila, ale už to nebylo tak hrozné a dala se ta strašná bolest vydržet. Jinak jsem promazávala Bepanthenem. Hlavně dej pozor, kdyby ti vyskočily teploty, v lékárně mě upozornili, že hned běžet pro antibiotika k doktorce, že z tohohle bývají často záněty. Vydrž, bude lépe ![]()