Nají se až když usne :-(

4771
4.12.10 19:57

Nají se až když usne :-(

Ahoj,
máme takový problém. Byla jsem s malým na očkování (Hexa + Synflorix - 4 měsíce 2. dávka) a od té doby je nachlazený a špatně jí.
Na tom asi není nic divného, ale!!! On mi začal dělat to, že pokud je vzhůru tak prostě jíst nechce. Dudlá dudlík, chňape po prstu (evidentně hlad má), ale jakmile mu dám flašku začne se kroutit a vyplivuje mi dudlík z pusy a když mu to nutím tak začne ječet. Zkoušela sem ho nechat, ale akorát to došlo k tomu že se uřval a usnul. A jak spal tak dudlal jak o život, tak sem mu zkusila dát flašku a ejhle on to celé vypil. A tak začalo naše trápení, které trvá už celý týden. Když je vzhůru tak si nevezme a jakmile ho za hrozného křiku uspím, tak začne pít. Je to celkem hodně náročné a sem z toho už zoufalá. Nevíte co s tím a jak ho zase naučit pít normálně? Nebo proč to dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
4.12.10 20:02

Je to takzvany bojkot, u kojeni je to bojkot prsa, u vas teda asi bojkot flasky :-(
Zkus pohledat na www.kojeni.net, je tam rozsahla databaze otzek a odpovedi, neboj, neni to jen o kojeni, ale celkove o stravovani kojencu, a prave o problemech s nim spojenych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
4.12.10 20:19

Já takhle malou krmila skoro půl roku. Ale u nás to bylo totální odmítání mlíka. Byla na UM a prostě mléko odmítala (čaj v pohodě z flašky pila), jediný způsob kdy jsem ho do ní dostala bylo až spala, to jej pak vypila. Ale nebyl teda problém s tím usínáním jako u vás. Jen s tím, že prostě usla hladová a já až chvíli po usnutí nastoupila s flaškou a ona to v polospánku vypila :nevim: Teď už mléko docela normálně pije. Ale to je taky možná i tím, že už jí i jiné věci a nemá ho tolik jako když byla jen na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
4.12.10 20:29

A co zkusit jinou znacku UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
4.12.10 20:39

Nevím jak Katja ale my vyzkoušeli všechno a prostě mlíko odmítala. Teď už si svou dávku Nutrilonu ráno a večer (už má 14m, takže ho nepije tak často) v pohodě dá :wink: Ten problém nám začal zhruba ve 4.měsíci a byl to boj to do ní dostat a trval fakt dlouho. Ale teď už naštěstí pije v pohodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.12.10 20:46

Projizdela jsem tu databazi na kojeni.net, bojkot flasky je teda vedeny pod bojkotem kojeni, ale budiz.
Neni to treba tim, ze ji zacina zajimat vse kolem, nema cas se zabyvat nejakou nudnou flaskou? Zkusila bych davat lahev vzdy na stejnem miste, s co nejmene podnety, nejlepe v seru. Taky me napada, zda neni cas na vetsi prutok savicky, ze treba musi hodne tahat a to ji rozciluje, nebo naopak moc velky prutok, ze se topi.
Zmena UM podle me nic neresi, jde spis o zpusob podani a okolnosti kolem.
Me syn jeden cas rval, nechtel prso a bylo to tim, ze se mi zacalo ztracet mliko a spousteci reflex uz nebyl tak silny, takze musel dost tahat, aby to vubec roztahal a pak uz jecel preventivne, protoze uz tusil, ze to pujde ztuha. Obcas byl rev, rev, ja jsem bradavku vetsinou nejak nastartovala sama a vrazila mu ji tekouci do pusy, po case to preslo. Takze bych rekla jinou savicku s vetsim prutokem a pak ji to narvat, aby zjistila, ze to vlastne tece dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
4.12.10 20:47

Tak tohle jsem prožívala taky a v podstatě doted. Všechno mlíko jen ve spaní. Byla to hrůza snažila jsem se aby spal co nejvíce abych mu mohla dát mlíko.Obávám se že to asi budeš muset vydržet do příkrmů jako my. Vyzkoušela jsem všechny mlíka v tom to není ted teda pije Nutrilon a občas i když nespí. Je to náročné ale přejde to .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
4.12.10 21:21

Úplně stejně jako PeťulaK a Pandora. Čaj/vodu z lahve kdykoli v pohodě, UM ani zanic. A taky jsme zkoušeli všechno - výměnu UM, jiný lahve, větší savičky, menší savičky, hrnečky, další lahve, všemožný teplotní variace - v bdělým stavu prostě nepila, jedině ve spánku.
A taky to u nás trvá dodnes. Občas je ochotná si vypít trochu UM ke svačině, ale to je tak 2× do týdne. Jinak mlíko jedině v noci.
Poradit můžu jedině trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
4.12.10 22:02

Tak to se přidávám do klubu. U nás to začalo kolem pátého šestého měsíce a zkusili jsme všechno, až jsme se dopracovali k pití ve spánku od 7. měsíce. Vydržela jsem to asi týden, protože přes den, když usnul a já mu dala mlíko, tak ho sice většinou vypil, ale zároveň se pak probudil a už neusnul, bylo to strašný pro oba.
Vzdala jsem to a od konce 7. měsíce přes den ani ťuk. Tak pil mlíko 2× v noci (natahovala jsem si budík) a přes den jsme nasadili jogurt a kaši. Někdy v 10. měsíci odmítl jedno noční mléko a tak to máme doteď. Jedno mléko v noci ve spaní a ve dne jogurty a kaši. Abychom splnili mléčnou dávku. Přes den to vůbec nezkouším, pije dost jiných tekutin a má dva jogurty a kaši každý den.

Jinak u nás to možná byl bojkot lahve, dudlík dudlá moc rád, ale savičku v puse nesnese, vodu pil z pítka a časem jsme se dopracovali k pití z malé plastové „skleničky“ bez ničeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4771
5.12.10 07:31

Tak to jste mě teda nepotěšily :-( já myslela že je to dočasný nějaký jeho výmysl.
Nejsme na UM, pije odstříkané MM… Savičky máme od Aventu ty 3 a ty tečou celkem dost. Zkoušela sem mu dát i menší, ale bez úspěchu. Krmíme pořád na stejném místě a většinou je klid (žádné rušivé podněty). Někdy je vidět, že se nudí a kouká po všem okolo… ale jindy je vidět že by si dal, chňapne po flašce začne pít a po dvou vteřinách se kroutí (jako když ho bolí břicho) a konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4771
5.12.10 07:57

a ještě pořád doufám, že je to tím, jak je nachlazenej (taková moje poslední záchrana) nebo že je to tím, jak ho bolí bříško (pořád se trápíme s prdíkama)…
Ale zase když usne tak ho netrápí nic :nevim: :-( :nevim: Ach jo.
No včera to už vyvrcholilo, že přes jsme KAŽDÉ krmení museli usínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.12.10 09:25

Katy, neházej flintu do žita, řadě maminek se dítě pak zase rozpilo. Třeba to bude i váš případ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4771
5.12.10 10:05

no doufám že tomu tak bude, protože dneska jsme začali opět ve stejném rytmu - řev, usne, nají se :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
5.12.10 11:53

No držím pěsti, aby se to zlepšilo. U nás to začalo jak už jsem psala taky kolem toho 4. měsíce a to jsem byla taky zoufalá, protože jsem příkrmy dávat ještě nechtěla. Ale s ukončeným 5.měsícem jsme začali a trošku se to zlepšilo. A na doporučení Dr. už jsme pak zavedli i bílé jogurty, aby měla tu mléčnou dávku a taky jedla kaši (občas když už jsem do ní nemohla to mlíko dostat, tak jsem tu kaši míchala s UM do flašky, aby to mělo trošku jinou chuť a to taky sem tam vypila, ale netrvalo dlouho a odmítala i to.Dokonce jsem pak s příkrmy dávala ten nutrilon občas i do polívek, nebo jsem dělala bramborovou kaši s UM, aby to mléko měla… No ale tak probojovali jsme se. Budeš muset vydržet a s prvními příkrmy se to určitě trošku zlepší.
U nás pak nastal ještě později i bojkot těch kaší, takže už ani kaše nejíme :lol: Ale jak už jsem psala, teď si v pohodě dá tu svou dávku UM ráno a večer, a přes den jogurt, takže teď už jsem spokojená, že to mlíko má, snad zase nenastane obrat :roll:
Asi se děvče pomamilo, do mě prý taky nemohli mléko dostat v žádné podobě!! A dneska ho miluju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
5.12.10 17:18

Jsem torochu jiný případ. 3× mi celkem bojkotoal kojení. Flašku jako náhradu, ale taky nevzal. Krmila jsem několik dní také jen ve spánku - 2× přes den, 1× po uspání večer a pak ještě 1-2× v noci. U nás to naštěstí kluka brzy přešlo.
Vím, že se ti to zdá teď nemožné, ale jediné co pomůže, je klid. Dítě pozná, že na něj tlačíš a nechce to už jen z principu. Jak navodit klid neporadím, sama jsem s tím měla problém. Nakonec mi uklidnilo, že pil dost v tom spánku, sice je to na palici krmit jen ve spaní, ale jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová