8mi měsíční dítě a sojové mléko

421
4.12.10 17:22

8mi měsíční dítě a sojové mléko

Manžel dal včera omylem dceři do kaše místo jejího ha sunaru sojové mléko v prášku, které my dospělí používáme do kafe a tak. Dal tam naštěstí jen 2 odměrky, ale i tak z toho nemám dobrej pocit. Starší syn je alergik (roztoči) a já malou kojím, ale už má dokrmy-zeleninu, ovoce, kaše sinlac s trochou ha sunaru a vodou, prostě se snažím, aby nedošla do kontaktu s žádným alergenem a teď tohle…
Do kdy by se mohla projevit případná alergická reakce? Ještě dodám, že potravinové alergie v rodině nemáme. Děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1175
4.12.10 20:46

Myslím, že by se nic stát nemělo, syn je alergik, vyšlo mu snad úplně všechno a měl alergii i na vejce, kravské mléko tak jsem mu musela mléko nahrazovat sójovým. Sice to bylo až od roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
4.12.10 23:40

ahoj,
chapu tvoji obavu, taky jsem se dceru snazila drzet od alergenu skoro 2 roky. Ale od te doby jsou zase nove poznatky a to, ze zhruba od 6m-1r je dobre uz alergeny zarazovat, aby se telo naucilo reagovat (viz http://www.tribune.cz/clanek/17026).
Alergie nebo intolerance je zakerna tim, ze se muze projevit od okamzite reakce az treba za nekolik tydnu. Myslim, ze pokud se nezjistilo nic okamzite, tak bych proste jen uz priste davala pozor a soju schovala na za hodne dlouho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová