Je práce prodavačky náročná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.5.24 10:44
@Anna766 píše: Více

Ano dělá. A v případě nachytani je z toho dost průser. Ono to totiž jede od spodu. Na manažera velmi tlačí vedení. Ten tlačí na prodavače, Na vedení tlačí oblastní, atd…. Záleží kde koho mají, ale je to masakr celkem.
Jeden řetězeč třeba zrušil skladníky, tak tam ještě chodí vyhazovat kamion a přebírat, atd…
Myslím že normálně si to člověk představit neumí. O dalších pozicích a tlaku ( mě stal zdraví - normálně se to nedalo, x hodin přesčasu, Vánoce, Velikonoce šílený. ) nemluvím.
Obavy z kasy chápu. Pro někoho je to náročné. Většinou to ale pak fungovalo. Ten strach má dost lidí.

• Citovat
  • Upravit
148545
9.5.24 10:45
@Anonymní píše: Více

Taky to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
9.5.24 11:15

@Anna766 kontrolní nákupy jsou pořád :roll: A taky počítání skenování, akorát plenky už nenosíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
9.5.24 11:47

Pokladna je v každém řetězci jiná, ale vlastně celkem dost podobné. Nic náročného to není.
Co se týká práce jako takové, málokde je pokladní jen na kase, většinou i doplňuje.
Určitě doporučuji jít mimo potraviny, tam je nejvíc práce, největší buzerace, nejhorší pracovní doba a nejmenší platy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.24 12:01
@z.pepa píše: Více

Ale kam mimo potraviny. Specializované prodejny vyžadují velké znalosti o zboží, pořád jsou na to nějaká školení, samozřejmě ve volnu. Na prodavačky chodí mystery shopper, a pokud nedostane alespoň 80 %, tak jde i s tak nuzným platem ještě dolů. Prodavačka tam dělá všechno, doplňuje zboží, markuje na kase, vydává e- shop, utírá prach i uklízí. V menších obchodech třeba v OC je tam sama, málokde jsou dvě. A ten plat za to je ještě mnohem nižší, než v tom supermarketu. Samozřejmě krátký a dlouhý týden, a když někdo vypadne, tak ještě směny navíc. Teď zrovna hledá ten řetězec prodavačky, a každá jim s tím ve zkušební době sekne.

• Citovat
  • Upravit
13860
9.5.24 12:09

Já nevím, ale tak to je snad samozřejmé, že v malém obchodě má prodavačka holt víc úkonů, než ve velkém, kde se práce víc dělí. Sice neprodávám, ale dlouhá léta jsem dělala pro markety i menší obchody specifickou práci a prostě… každá práce má své. Nejspíš neexistuje dokonalá práce (až na testera matrací).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
9.5.24 12:19

Proč hned specializovanou prodejnu? DM, Rossmann, Teta, Action, Kik, Peco atd.
Tam rozhodně zaměstnanci na pozici prodavač na školení nechodí, respektive mají vstupní zaškolení.
Prodavačka v potravinách také dělá všechno, často i ten úklid. Mystery máte taky i v potravinách, stejně tak směny navíc, krátký dlouhý bývá v potravinách také + otevřeno od 7 do 22, největší otoč zboží a zákazníků.
Asi bude nejlepší si to jít vyzkoušet a uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BananovaSusenka
10.5.24 06:14

Moje maminka téměř celý život dělala prodavačku. Vždycky byla šíleně sedřená až jí to stálo zdraví. Ve 20 se to dá, ale makat tak to do 70? Hrozné. Dřív dělali prodavačky i normální ženský, teď tam vidíš samý IQ tykve. Já po škole dělala v Pepcu a v OC prodávala šperky. Malý plat, celý den na nohou, hmotná zodpovědnost, ale dyška nám vedoucí sebrala. Hrozná buzerace a když to porovnám s dnešníma zkušenostma - chovat se tak současné kolegyně nebo manažer hodím klíče na stůl hned, ale byla jsem mladá a nezkušená. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat