Je problém najít práci v oboru?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já jsem v oboru nepracovala zatím, až na pár brigád kdysi a pochybuji, že kdy budu. Z 12 co nás absolvovalo v něm pracují max 2. Další tři v podobném ( z toho dva učí) a další v úplně jiném.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, záleží na oboru a také na době. V posledních čtyřech letech byl ekonomický boom. V mém oboru se zaměstnavatelé celkem prali o šikovné absolventy. Na inzerát přišla 1 odpověď týdně.
Před 9 lety? Práci jsem hledala půl roku a to jsem měla už rok praxe při studiu a rok po škole, a to bylo ještě dobré, protože krize už tehdy končila. Vybírat jsem si moc nemohla. Mzda poloviční oproti dnešním absolventům. Pokud zaměstnavatel dal inzerát, za den přišlo 100 odpovědí.
Tož asi tak srovnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Praci jsem hledala v roce 2015, nasla jsem jeste driv, nez jsem mela dodelanou skolu, takze v polovine jednoho mesice zaverecne zkousky, dalsi mesic nastup do prace, hned prvni mesic jsem chtela odejit, do tydne jsem mela najite jine misto a dalsi mesic nastup… uplne v pohode, v oboru, zdravotnictvi (farmacie)… na tom druhem miste jsem byla 4 roky (ted md) a v prubehu jsem mela i nabidky jinam… po rd se budu vracet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na oboru. Já mám humanitní a socialnevedni VS a vím, že bych se uplatnila dobre a ani finančně by to nebylo k zahození. Žádná přepážka na uřadě za 15 hrubého nebo obrácení hamburgeru
Ale pracuji mimo obor z různých důvodů. Kolem sebe mám lidi, kteří jsou tak půl na půl.
Jaký obor máš na mysli?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já třeba mimo obor nepracovala nikdy - ani na brigádách u studia, nikdy nebyl problém cokoli najít (i při studiu v zahraničí). Ani nevím, proč bych to jako dělala, co jsem si vystudovala, to mě baví a jsem v tom dobrá.
Ovšem já jsem vyučená ve čtyřech rozdílných oborech, takže možná to hraje roli. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit