Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, chci se zeptat.Je problém otěhotnět pouze s jedním vaječníkem? V pondělý jdu na operaci mám cystu 6 krát 5cm na pravé straně a doktorka mi zdělila že mi nejspíš vezmou i pravý vaječník. Po operaci dostanu prašky na 3 měsíce a do té doby musím otěhotnět jinak budu neplodná. Je menší šance na těhotenství s jedním vaječníkem nebo je to stejné jako když má žena oba dva.
Díky za názory a rady. ![]()
Ma znama prodelala mimodelozni tehotenstvi, vzali ji taky jeden vajecnik a opetovne otehotnela za 2 mesice ![]()
Ahojky byla jsem na té samé operaci jako ty. Neměla jsem dlouhou dobu menstruaci a dávali mi nějaké infekce. A teď mám krásného a zdravého syna
takže to určitě jde pokud máš druhý vaječník v pořádku ![]()
@mimma.on nám se stále nedaří a nejspíš je to tou cystou tak snad se potom zadaří co nejdříve ![]()
@mc.ellinka Doufám že ano, včera sem byla na pohotovosti a DR. říkala že mám všechno pěkné tak snad to bude ok ![]()
@Sabrousek jiste po operaci taky brzo otehotnis, drzim palecky ![]()
Myslím ale že u každého je to jiný. Ani mi to nepřišlo že mám o vaječník míň ![]()
Já měla taky cystu, můj gyndař byl furt v pohodě, když jsem přišla do nemocnice, tak nasadili nejhorší scénář, že mi ho vezmou celej, nakonec mi zbyla asi 1/4 - jestli je funkční nevím. Každopádně za 3 měsíce po operaci jsem byla těhu. Jestli tě straší, tak malujou ten nejhorší scénář, skutečnost po operaci může být jiná, třeba nebude celej napadenej. Tak držím palečky, ať otěhotníš
. Jo a nějaký proroctví, že musím do 3 měsíců mi nikdo neříkal.
@evcav A co si myslíš, je to právě ta cysta přez kterou nejde otěhotnět?
@evcav píše:
Já měla taky cystu, můj gyndař byl furt v pohodě, když jsem přišla do nemocnice, tak nasadili nejhorší scénář, že mi ho vezmou celej, nakonec mi zbyla asi 1/4 - jestli je funkční nevím. Každopádně za 3 měsíce po operaci jsem byla těhu. Jestli tě straší, tak malujou ten nejhorší scénář, skutečnost po operaci může být jiná, třeba nebude celej napadenej. Tak držím palečky, ať otěhotníš. Jo a nějaký proroctví, že musím do 3 měsíců mi nikdo neříkal.
Ahoj, můžu se jen zeptat, jak odstranujou tu cystu? Mě se v listopadu po stimulaci před inseminací udělala 3 cm cysta a mezi svátkama musim na ultrazvuk a pak se prý uvidí, že je možný, že se sama ztratí a nebo mi jí vyndají
Mám právě tak strach, že mi vezmou vaječník kvůli tomu. Už ted byl problém otěhotnět a bez vaječníku by to bylo u mě asi ještě horší. ![]()
Díky za odpověd. ![]()
@Jančakecalka mě operaci dělaly laparospicky přez kamerku udělaj jen malý jizvičky ![]()