Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jírovka píše:
Také se s tebou (anonymní) ztotožňuju!!! A to mám tedy děti dvě - ale druhé dítě už je jiné, rozdíl je mít jedno, pak jestli je jich více, už si myslím nehraje takovou roliJsem na RD skoro 6 let - ta rutina, vše pořád dokola, mě to strašně ubíjí… A k zakladatelce ještě - také mi hrozně vadí, že se s manželem nikam nedostaneme, ani na blbou večeři!!!
Jinak já teda relaxuju sportem, když přijde manžel, vyrazím si zaběhat, a jednou týdně večer chodím na powerjogu, a teď jsem začala malinko i chodit do práce(střídáme se s manželem). Protože kdo nezažil vyhoření na RD, tak nepochopí. Obdivuju maminky, co jsou doma spokojené a mají „to háku“. Já mezi ně rozhodně nepatřím, své děti miluju, ale někdy je toho na mě opravdu moc a pak i brečím… A nejhorší je nedostatek spánku… To se třeba i motám, mám migrény a je mi fakt pod psa.
Takže nejste na tom holky samy!
Mam tu uplně stejně ![]()
Vracela jsem se na 1 den v týdnu hned po MD (opravdu MD) a super, děti braly jako normální, že jsou občas jen s tatínkem či babičkou, později na ten den ve školičce a zbytek rodiny si zvyknul na to, že od péče o děti tam nejsem jen já ![]()
Dávala jsem na jedno dopo dceru cca od dvou let, moc se jí tam líbilo, přestup do státní školky proběhl suprově, ani jedna slzička. U syna to mam v plánu stejně. Budu hledat práci na zkrácený úvazek, tak kdyby se náhodou zadařilo a něco jsem sehnala dřív než mi skončí RD, tak by pak syn chodil každý den.
Pokud je na to ditko vyzrale a zvladne zo bez matky tak proc ne. Mam s tim dobre zkusenosti taky. Dite si zvykne na kolektiv prestup do statni pak bez problemu. Od urciteho veku naopak tu interakci s vrstevniky potrebuje.
Mam tri a ctvrte na ceste. Taky me zarazi manzel. To by se mi nelibilo. Deti jsou nas obou a pravo na oddych a konicky nema jen jeden z nas ale oba dva.
Od 3 měsíců hlídá celý jeden den v týdnu babička, 1× týdně chodí na odpoledne chůva, 1× týdně na dopoledne je dcera v miniškoliččce, 1× týdně odpoledne hlídá manžel.
Na hlídání máme pevně daný harmonogram, tak já jsem vždy v práci, tak to musí fungovat. Všichni spokojení, každý si ji užije, dcera nadšená z bujarého programu.
Každé dopoledne jsme na kroužku nebo na návštěvě mezi dětmi.
Každý týden je manžel 1 večer pryč - za sportem nebo s kamarády na pivu a já taktéž. Zrovna dnes večer jdeme s kamarádkou na večeři. Příští týden mám večer kosmetiku, další týden masáž apod.
Hlídat sama 7dnů v týdnu nonstop - to vím, že bych psychicky nedala. Takhle jsem v pohodě a na dceru se těším a maximálně se jí snažím věnovat.