Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Ženy, v úterý jsem nastoupila do nové práce a je to katastrofa. Vím, že začátky jsou vždy těžké, ale vnitřně citim, že to asi nepůjde. Jsem v neustálém stresu
Odešla jste některá tak brzy?
Taky bych se zkoušela porozhlédnout po něčem jiném. v nové práci jsi ve zkušební době, takže můžeš do tří měsíců odejít bez udání důvodu. stejně tak s tebou může i zaměstnavatel ze dne na den rozpoutat pracovní poměr
@Fazulina práce zapisovatelky na soudě. Zapisovani v jednaci sini, je pro me velky stres.
@Minnie32 píše:
@Fazulina práce zapisovatelky na soudě. Zapisovani v jednaci sini, je pro me velky stres.
hihi, to dělám já
![]()
@Minnie32 píše:
@allluck no a jak si spokojena?
tak já už dělám zapisovatelku dlouho (od roku 2009), byla jsem do roku 2015 na okresním soudě, teď dělám na krajským. ale pamatuji si na začátku, jak jsem z toho byla vyprdlá a vystresovaná (hlavně z těch jednaček - to máme snad každá ze začátku), ale postupem času mě ta práce začala bavit
vím, že ze začátku jsem si říkala, že tohle se snad v životě nenaučím. a to jsem ještě k tomu začínala hned na trestu. zkus to třeba dva měsíce a uvidíš (to si myslím, že už by mohlo se v tobě trošku zlomit). na jakém jsi oddělení?
@Minnie32 píše:
Ty jsi tady psala už minulý týden, že? Nedovedu si představit, jaké to je, ale tohle musí být fakt hodně stresující. Nedá se to třeba nějak časem zvládnout tím, že se to stane rutinou? Třeba je to jen proto, že to je nové? Jde o rychlost psaní? Jako upřímně, já bych z toho asi taky šílela, nesnáším, když za mnou někdo stojí a čeká, co udělám:-).
Jinak ve zkušební době můžeš odejít hned, vím, že je to nepříjemné, ale pokud to fakt nejde…
Moje kamarádka pracuje od září v nové práci. Bylo to pro ni něco úplně nového, hodně ekonomická práce, aloe ve státní sféře. Mají skvělý kolektiv a příjemné pracovní podmínky, pěkné peníze a vůbec všechno kolem dobré. Ale náplň práce je pro ni hodně stresující, že i po tom půl roce občas říká, že neví, jestli to vydrží. Prý pořád naráží na něco, co neví, neumí, splete apod… Ale odejít nechce, hledala dlouho a ze všech ostatních stránek je to fakt práce snů:-).
Odešel bych klidně první den po přestávce na oběd. S prázdným žaludkem tak zásadní rozhodnutí nedělám.
Byla si pred touhle praci nekolik let na RD? Jestli ano, tak bych to po tydnu nevzdavala, kazdy zacatek po takove dobe bude tezky. Takze bych tomu dala jeste sanci.
@Minnie32 Pokud by to bylo tim, ze bych nezvladala praci, tak bych nekoncila. Kazde zacatky jso utezke, vsude se vesmes budes neco ucit od zacatku. Koncila bych treba z duvodu nedodrzeni podminek, ktere jsme si pri nastupu domluvili, pokud by byl nejaky sileny kolektiv apod. Ale ty jeste vydrz, uvidis, ze bude lepe.
Já bych zkusila ještě vydržet, člověk se zajede a určitě to bude trvat déle než týden