Je sobecké dát dítě do školičky 1x týdně

5
12.5.17 10:28

Je sobecké dát dítě do školičky 1x týdně

Dobrý den, jsem již na druhé MD, jedno dítě ve státní školce a jedno se mnou doma, první půl rok jsem byla doma s oběmi dětmi, pak starší začala chodit do školky a teď jsem rok s malou doma, ale chodíme na všechny různé aktivity pro děti. Ovšem zjistila jsem, že potřebuji trochu oraz, a tak jsem si vyhradila jedno dopoledne v týdnu pro sebe a malá je ve školičce, abych neobtěžovala okolí s hlídáním, obě děti nikdo hlídat nechce a přes týden to nejde, ale i tak si okolí trochu ťuká na čelo, manžel to schvaluje, ale má občas nepatřičné poznámky. Zatím jsem měla jedno volné dopoledne a věnovala ho lékařům a nákupu potravin, takže žádné wellness. Chtěla bych od zaří začít pracovat a tak to i tímto způsobem te'd zkouším, uzda to dcera bude dobře snášet. Ovšem ničí mě teď psychicky každé ráno a večer, ta rutina, za rok a něco jsem nikde nebyla večer a před tím to nebyla žádná sláva ani s jedním dítětem. Manžel se vždy naštve, když ho žádám o hlídání, děti jsou jeho :lol:, pak to zkousne, ale první rekace je vždy, že jsem se zbláznila. Jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35772
12.5.17 10:34

Dávala jsem už od roka a půl ibkdyz mám jen jedno dítě a nestydím se za to :nevim: jiné hlídání jsem neměla, je to úplně stejně jako ho dát k babičce nebo kamarádce, jen je s dětmi a platíš za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16173
12.5.17 10:40

Nikomu do toho nic není. Já mám dvě děti, tříleté ve školce jen na dopoledne tak 3× týdně a ani ne dvouleté pořád se mnou. Když jsou nemocné a jsme delší dobu zavření všichni doma, tak mi občas nervy tečou až do moře a mám pocit, že po nich jen štěkám. Naopak když si je jednou za čas vezmou prarodiče, tak si je jedu vyzvednout usměvavá a těším se na ně. Takže pokud ti školka zlepšuje náladu a pročišťuje vzduch tak, že se dětem o to víc věnuješ a užíváš si čas s nimi, tak to vlastně wellness je. Každý si to musí srovnat sám a vybrat si řešení bez výčitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
12.5.17 10:46

Ahoj, já jsem doma s dvěma a ještě dlouho budu. Ten stereotyp mě taky ubíjí, a proto chodím 2× týdne do herny, dětské kavárny a tak. Chtěla jsem staršího taky někdy uklidit, ale pak mi to přišlo líto, když nemusím. Stačí, že ho teď hlásím do školky, nevím, co budu dělat, když ho vezmou :) nevím, jak je dítě staré, ale pokud kolem dvou let, tak za mě v pohodě, pokud míň, tak já osobně bych to nedělala. Záleží ale na tobě a dítěti, na okolí kašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
12.5.17 10:52

Není to vůbec sobecké a ostatním je po tom houby. Jestli cítíš, že potřebuješ čas pro sebe, tak je to naopak super rozhodnutí. Jinak bides časem podrážděná a tím dětem ani manželovi nepomůžeš. A taky nechápu, proč má manžel kecy, když má hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26563
12.5.17 10:58

Delej si to, jak to vyhovuje tobe. Na reci, poznamky nedej. Nejaky volny cas si zaslouzi uplne kazdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
12.5.17 11:00

@ženanaMD Já ti naprosto rozumím!!! Vůbec nejsi sobecká. Kdo nezažil být několik let doma na RD s dětmi, zejména když Vám děti blbě spí, tak ať to raději nečte 8o Spokojenější a odpočatější maminka je přínos pro celou rodinu :) A dětičky bývají v kolektivu spokojené také. Navíc 1 dopoledne opravdu není nic… Takže si místo lékařů a nákupů doporučuji dát občas doma jen nohy nahoru a kávičku v klidu :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.5.17 11:03

To mi tento tyden rikala jedna holcicka ve tride, ze mamka dava brasku jednou tydne do skolky, nejak od 1,5r. a jede si zaridit co potrebuje.
Pani se vraci uz po rodicaku do prace, maly jde od zari do skolky denne. Alespon si zvykl na prostredi skolky, jak to asi probiha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
12.5.17 11:05

@ženanaMD Pokud by to jedno dopoledne v týdnu ve školičce dítě bez problémů zvládlo, neviděla bych žádný problém. S těmi večery - normálně chodím občas posedět s kamarádkami, manžel se o děti postará - však jsou to i jeho děti, ne :lol:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.5.17 11:12

@ženanaMD Na okolí se vyprdni. Nechapu, dávat kojence či batole babičce na prespani ci dokonce vikend je ok, ale dát ho na 4 h do jeslicek (kde to dobre snasi), tak je zenska za krkavci matku.
A chlapa bych prskla do reality- dala mu na den obě děti a vypadla pryč, at se postará, frajer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.5.17 11:16

Teda mě by vytáčel tvůj manžel. Jak jako „ty jsi se zbláznila“?? On od tebe dostává svolení, když někam potřebuje jít a ty máš hlídat? 8o :mrgreen: Jako promiň, ale tohle si fakt srovnej. Děti jsou vaše, nikoli jen tvoje.
A určitě to není sobecké. Pokud to snáší dobře, je to pro dobro všech - ona se vzdělává a baví i jinak, než s tebou a ty máš čas na sebe. Klidně bych jí tam dala i na dvě dopolka, pokud ti to pomůže a ona je spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
12.5.17 11:25

Hele, na okolí kašlat. Ale co jako ten manžel? Prská, když mu řekneš o hlídání? Jak jako? Tatínek hlídá? Tatínek se snad stará, ne? Já pracuji s našimi dětmi tak nějak stále. Od roka chodí mladší do školky dle potřeby, cca jednou až dvakrát týdně, ale od sedmi do půl šesté. V týdnu je tatínek úplně mimo, ráno odveze staršího, co chodí pravidelně, když jde o mladší, odvezeme je spolu, a pak je v práci do osmi a déle. Děti žádnou újmu nemají, mají tam bezva tety, skvělé děti, hračky, bezva přístup. Ten mladší tam má staršího brasku, ale ten snad teď od září skoro v pěti letech, půjde do státní školky, loni nebylo místo. A já mám čas na práci, několikáté studium, ale i pro sebe. O víkendu někdy manžel sbalí děti a mám klid, nebo si zajdu na nákupy, někdy má on své aktivity, často ale hlavně spolu. Někdy dávám mladšího do školky i jen proto, že chci mít doma pohodu, číst si, zajít si zaplavat apod. A je rád, že jsem usměvavá, nejsem nervní (většinou), a na děti mám pak určitě víc energie, než je mít u sebe nonstop. Babičky jsou stovky kilometrů, tak to jinak řešit nelze. I když moje mamka se strašně snaží, a jakmile to jde, chce jezdit. Ale je fakt, že já si tohle období šíleně užívám a baví mě to :-) Ale asi i tím, že si od našich dvou draků taky odpočinu a mám i svůj vlastní čas :-) tak jen směle do toho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
12.5.17 11:28

Taky mám dvě, jeden 3,5 roky ve školce, druhý ročák za chvíli. Kolem dvou let plánuju taky dávat na půl dne do jesliček. Nemáme kolem sebe moc dětí v jeho věku, takže si aspoň užije kolektivu a navíc půjdu do práce o 3 měsíce dříve, než mi ho vezmou ve 3 letech do školky (je červnový), takže si bude pomalu zvykat, že bude potom v jeslích denně. Už teď mi z toho všeho docela hrabe, děti přes zimu pořád nemocné, zavřené se mnou doma - tohle se nedá dlouhodobě, člověk musí myslet i na sebe, aby ze mě nebyla nervní ukřičená mamka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
12.5.17 12:46

Také se s tebou (anonymní) ztotožňuju!!! A to mám tedy děti dvě - ale druhé dítě už je jiné, rozdíl je mít jedno, pak jestli je jich více, už si myslím nehraje takovou roli :) Jsem na RD skoro 6 let - ta rutina, vše pořád dokola, mě to strašně ubíjí… A k zakladatelce ještě - také mi hrozně vadí, že se s manželem nikam nedostaneme, ani na blbou večeři!!!
Jinak já teda relaxuju sportem, když přijde manžel, vyrazím si zaběhat, a jednou týdně večer chodím na powerjogu, a teď jsem začala malinko i chodit do práce(střídáme se s manželem). Protože kdo nezažil vyhoření na RD, tak nepochopí. Obdivuju maminky, co jsou doma spokojené a mají „to háku“. Já mezi ně rozhodně nepatřím, své děti miluju, ale někdy je toho na mě opravdu moc a pak i brečím… A nejhorší je nedostatek spánku… To se třeba i motám, mám migrény a je mi fakt pod psa.
Takže nejste na tom holky samy! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683
12.5.17 12:56
@Jírovka píše:
Také se s tebou (anonymní) ztotožňuju!!! A to mám tedy děti dvě - ale druhé dítě už je jiné, rozdíl je mít jedno, pak jestli je jich více, už si myslím nehraje takovou roli :) Jsem na RD skoro 6 let - ta rutina, vše pořád dokola, mě to strašně ubíjí… A k zakladatelce ještě - také mi hrozně vadí, že se s manželem nikam nedostaneme, ani na blbou večeři!!!
Jinak já teda relaxuju sportem, když přijde manžel, vyrazím si zaběhat, a jednou týdně večer chodím na powerjogu, a teď jsem začala malinko i chodit do práce(střídáme se s manželem). Protože kdo nezažil vyhoření na RD, tak nepochopí. Obdivuju maminky, co jsou doma spokojené a mají „to háku“. Já mezi ně rozhodně nepatřím, své děti miluju, ale někdy je toho na mě opravdu moc a pak i brečím… A nejhorší je nedostatek spánku… To se třeba i motám, mám migrény a je mi fakt pod psa.
Takže nejste na tom holky samy! :mavam:

Mam tu uplně stejně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí