Je spanek dostatecný?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Kac
5049
24.11.06 11:48

Je spanek dostatecný?

Ahojte devcata,
obracim se na vas s dotazem.
memu synovi je 2r10m-dle listicky. V poledne odmita spavat u babicky kde je pres prac. tyden vzdy-chodim uz do prace. Pres vikend spava priblizne 1.5h. Kdyz nespi v poledne chodi spat v 19-19.15 a vstava 7-7,30. Je to dostatecne spat v kuse 12hodin?
Az nastoupi do skolky bude mit potom problemy, ze nebude chtit spat poO :-) , ze nebude zvykly.
Jak spi vase deti v tomhle veku a jak potom spaly ve skolce?
dekuji za vase zkusenosti.
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1652
24.11.06 12:35

ahoj,

já myslím, že malej spí naprosto úžasně, to snad ani naše holky nenaspí, i když si po obědě schrupnou..určitě to stačí a školku neřeš, myslím, že už není pravidlo, že děti ve školkách musí po obědě spát..třeba u nás i v okolí to je tak, že děti, které usnou spí, které ne, mají klidový režim, hrají si, malují, jen jsou upozorňovány na to, že nesmí být hluční..

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
24.11.06 12:50

Dcera mojí kamarádky (2 roky a 3 měsíce) už taky přes den nespí, protože když ano, tak pak večer usne až tak kolem desáté. Takhle v pohodě zapadne po sedmé a spí taky těch dvanáct hodin.
Taktéž syn mé druhé kamarádky (2 roky) přes den nespí. Prostě to nepotřebuje. Večer usíná kolem půl osmé a spí cca 11 hodin.
Můj Matýsek ještě po obědě spí 2 hod. a jsem za to ráda, jelikož si potřebuju dáchnout (kafíčko, emimino :lol: ). Večer pak usíná po osmé a spí do sedmi.
Takže myslím, že když Tvoje dítko spí 12 hodin, není to nic výjimečného.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
24.11.06 13:37

Spousta deti v tomhle veku prestava po obede spat, nektere zase treba spi az do 4let, je to fakt individualni. Hlavne bych ho do toho nenutila, kdyz nechce, tak nechce. 12h pres noc je podle me dost.
Co se tyce skolky, tak je to v kazde skolce jinak. U nas (mam 3,5letou dceru a 8.mesicniho syna) deti ve skolce chodi po obede spat, ty co uz nesmi, museji ale odpocivat. Takze si pak zjisti , jak je to u vas ve skolce. Ale dcera uz nechtela taky spavat, ale po nastupu do skolky se ke spani po o zase vratila. Holt tam maji spoustu podnetu a asi je to vycerpava, takze se spanim nemame problem, taky jsem se toho bala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1864
24.11.06 13:49

Můj syn 2ra skoro 7m mi taky začal bojkotovat polední spánek. Ještě jsme odbourali spinkací dudlík, který mu ucpával pusu, aby nekecal :lol:, takže když on nechce a že nechce skoro nikdy, tak prostě nespí. A i večer kolem osmé mě plný energie přesvědčuje, že nepůjde spát. Odpadá mezi osmou a čtvrt na devět a vstává kolem půl osmé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
24.11.06 19:47

ahoj

můj kluk je stejně starý a nespal přes den asi od 2 let. Teď spí přes den jen někdy, spíš třeba v autě když se někam jede, nebo když je utahanej. Jinak chodí spát kolem půl osmý a i kolem půl osmý vstává. Školku jsem taky řešila, jak to tam bude dělat, ale je fakt, že už děti ke spánku nenutí.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová