Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mam otazecku. zajimalo by me zda je postacka povinna vam dorucit postu az ke dverim kdyz je posta na podepsani. a v baraku neni vytah.diky za info ![]()
@terezinka25 píše:
Mam otazecku. zajimalo by me zda je postacka povinna vam dorucit postu az ke dverim kdyz je posta na podepsani. a v baraku neni vytah.diky za info
ne, chodíme dolu
když jsem roznášela poštu, tak jsem vždy jen zazvonila a řekla, ať přijdou. Výjimku bych udělal u nemohoucího, který prostě ty schody nesleze..
@terezinka25 píše:
Mam otazecku. zajimalo by me zda je postacka povinna vam dorucit postu az ke dverim kdyz je posta na podepsani. a v baraku neni vytah.diky za info
Nevím jestli je povina nosit poštu ke dveřím. Každopádně u nás se neobtěžuje (výtah je)obcházet byty. Nastrká výzvy do schránek a nazdar. V druhém paneláku (o pár metrů dál) jiná pošťačka vždy zvonila u dveří.
@martina.se píše:
ne, chodíme dolukdyž jsem roznášela poštu, tak jsem vždy jen zazvonila a řekla, ať přijdou. Výjimku bych udělal u nemohoucího, který prostě ty schody nesleze..
Dobrý, u nás ani nezvoní.
@martina.se aha jako v necem to chapu ale kdyz mam doma nemocne male dite a nechcu ho tam nechat a postacka to vi tak je to snad jeji povinost dorucit postu jak jsme doma. a ne me jeste servat a vyhrozovat ze priste uz nahoru neleze a hodi listek do schranky. k tomu jsem tehu a schody mi nedelaji dobre.
U nas taky vsichni behame dolu.Ta postacka neni jen tvuj poslicek, si predstav, ze ma sto rekomand k podpisu a ke kazdemu pujde az do obyvaku. Krome toho, ze by roznasela do noci, tak by to fyzicky nedavala. Navic je zodpovedna za vsechnu postu, takze po schodech i s batohem a nejlepe jeste vozik pod pazi.
Co vim, chodi jen k nemohoucim.
Je povinna zazvonit, pokud ji odpovis, ze mas zlamane nohy, tak vybehne.
Já nevím zeptám se kamarádky, ale u nás teda vždy chodí nahoru, asi je to pro ni i rychlejší než čekat až se my oblečeme a přijdeme dolů
@carambol píše:
Dobrý, u nás ani nezvoní.
tak to je problém, to je jasné, ale obcházet byty nemá.
@terezinka25 píše:
@martina.se aha jako v necem to chapu ale kdyz mam doma nemocne male dite a nechcu ho tam nechat a postacka to vi tak je to snad jeji povinost dorucit postu jak jsme doma. a ne me jeste servat a vyhrozovat ze priste uz nahoru neleze a hodi listek do schranky. k tomu jsem tehu a schody mi nedelaji dobre.
ne, není. To by mohl říct opravdu každý. Osobně - pošťačka ví, že máme mimino, když byl úplně maličký, prostě na mě dýl počkala, než jsem si ho navázala do šátku. ale nechodí, proč by to dělala
to opravdu jako povinnost nemá. Chápu i Tvoje pohnutky, můžeš jí zkusit požádat, ale je to na její ochotě. Když jsem nosila poštu, tak prostě dole zazvonit a počkat
a nebo jsme věděli, kde je fakt stařenka, která prostě sotva dojde ke dveřím, tak jsem zazvonila, řekla že jdu nahoru.. ale udělat výjimku u každého druhého, tak tu poštu neroznese ![]()
@samurajka píše:
Ja si naopak myslim, ze povinnost dorucit ke dverim ma.
nemá, dovedeš si přestavit, jak by to vypadalo na městě, kde jsou vedle sebe jen 12patrové paneláky? By nedělala nic jiného, než lítala po barácích.
Dělala jsem pošťačku brigádně několik let. Povinnost nosit poštu ke dveřím nemá, zvoní se u vchodových dveří. Akorát se chodilo k nemohoucím - ze slušnosti, ale povinnost to myslím není.
@Majdina82 píše:
Dělala jsem pošťačku brigádně několik let. Povinnost nosit poštu ke dveřím nemá, zvoní se u vchodových dveří. Akorát se chodilo k nemohoucím - ze slušnosti, ale povinnost to myslím není.
My teda máme „jen“ 11 pater a poštu doručuje až do bytu. Ale máme teda výtah.
Ne povinnost dorucit ke dverim nema. Muzete se slusne domluvit, pokud na sebe budete stekat, tak priste mas listek ve schrance a tvrzeni proti tvrzeni, ze zvonila nikdo se neozval.
Jako to, ze jsi tehotna nebo mas male dite ji muze byt jedno, ani to nemusi vedet.si vem, ze ma treba 1500 adres na rajonu, fakt zrovna tve tehotenske nevolnosti ji netankuji.Vse je jen o lidech a jejich schopnosti se domluvit.