Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty jo, zeptám se na to kamarádky. U nás chodí pošťačky až ke dveřím bytu a bylo to tak vždy, kam až moje paměť sahá. Podotýkám, že jsem z panelákového sídliště.
U nás to chodí tak, že zazvoní dole u vchodu, řekne co nese a já holt z toho dvanáctého sjedu dolů. Žíly se mi nezkrátí a jsem ráda, že nemusím na poštu.
No, chudaci postaci a postacky- bych vas, co si na ne stezujete, chtela videt kszdy den litat nahoru a dolu 12 pater
to by roznaseli sz do noci. Mate schranky a podepsat pekne dolu. Maly dite jsem dala do postylky a sla jsem. Ty 3 min tam vydrzela nebo vzit sebou. Ono se to nezblazni, kdyz vyjde nemocny dite na chodbu, ne?!… ![]()
PS: postacka fakt nejsem ![]()
My bydlíme v šestém patře (ale je tu výtah), vždycky chodím dolů, ale když se stalo, že mi spala malá, tak jsem s omluvou poprosila, jestli nevyjedou nahoru, že mi spí dítě a vždycky bez problémů…Kdyby brblali, tak bych asi řekla, ať hodí lístek do schránky…
A jak ta postacka v tech obr panelacich muze vedet, kdo bydli v jakem patre. Kolikrat se naznaji ani najemnici.
Kdyz chodi k bytum, je to jeji vule, treba to tak ma rychlejsi, nez cekat, az se kazda matka vybatoli.
Pokud má pošťačka třeba víc doporučených dopisů do jednoho paneláku, bylo by to nadlouho, než by všechny obešla. Je tak lepší, když sejdou dolů. A nemusí mít ani hodně doporučených… Mezitím než dojedete dolů, může si rozházet ostatní poštu.
Mi taky pošťačka poprvé, když mi viděla s minimiminem, říkala, zda má chodit nahoru. Ale jako ty naše 4 p bez výtahu - přeci ji nebudu mordovat
ale je to o lidech, kde se domluví, tam není problém. S naší bych se domluvila bez problémů, když jsem nosila já, tak to šlo taky. Ale je to o jednání, pokud na mě někdo štekal, že mam jít nahoru, tak vyfásnul lístek do schránky a nazdar ![]()
@Zorbas
Ja si nestezuju, taky chodim dolu i s prckem. Jen jsem rikala, co si myslim.
S tímto jsem naštěstí problém neměla. Byla jsem po operaci očí a prd jsem viděla, tak jsem ji požádala a bez problémů mi to donesla. Holka dostala 50kč a byli jsme obě spokojené ![]()
Taky reseni, kdyz chci neco navic, pozadam, pak dam za sluzbu cokoladu nebo penize a myslim, ze spokojenost na obou stranach.
@Krťounka píše:
S tímto jsem naštěstí problém neměla. Byla jsem po operaci očí a prd jsem viděla, tak jsem ji požádala a bez problémů mi to donesla. Holka dostala 50kč a byli jsme obě spokojené
U nás nosí až ke dveřím. 12 pater, výtah máme. Počítám, že ji to vyjde rychleji, než dole na všechny zvonit a pak čekat, než se všichni tím jedním výtahem, který si navzájem budou krást, dostanou dolů
Ale kdyby nebyl výtah, tak bych běhala dolů já za ní a přišlo by mi to normální
@mado ja nemam nevolnosti ale problemy diky kterym muzu porodit. a ona steka porad ja na ni jsem slusna.
Vždy jsem si myslela že např. u balíku do ruky to prostě znamená povinnost doručení balíku až k bytu…ale jak to tak čtu tak to byl asi omyl.
@mado píše:
A jak ta postacka v tech obr panelacich muze vedet, kdo bydli v jakem patre. Kolikrat se naznaji ani najemnici.
Kdyz chodi k bytum, je to jeji vule, treba to tak ma rychlejsi, nez cekat, az se kazda matka vybatoli.
My máme byty očíslované podle pater a stejně schránky.