Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Neřídila bych se tím co říká máma ale tvůj lekar…on tebe i dítě sleduje celé těhotenství a kontroluje jak dite roste.
Další babička alias odbornice na všechno
A řekla ti taky, co mas s malou udělat, když je podle ni malá?
@Vladusxx Dr řekla že je malá o nějaký týdny Ale neřešila jsem, jen mě teď napadlo jestli je to vůbec normální 🤷🏻♀️
@suzka1 píše: Více
Raději bych si zavřela zobák, zapomněla jsem napsat že dr řekla ze já mala o nějaký týdny ale nic víc k tomu neřekla a teď jsem se o tom bavila s Mamkou a řekla ze bude hubená, takže si ty vaše kecy trapný někam strčte když neumíte bejt slušná a normálně odpovědět.
No ano je menší, ale je třeba brát v úvahu to jestli neroste nebo roste ale jen je drobnější. Na jakém je percentilů. Taky na tvoji telesnou konstituci a na tělesnou konstituci otce dítěte a dalších při uznych, jestli jsou vporadku prutoky, atd…děti nerostou podle tabulky…je normální že se narodí zdravý donoceny novorozenec který má 5 kilo ale taky třeba jen 2,5 kila…
@Anonymní píše: Více
No tak to jste hodne mali. To se neni co divit.
Jak psal nekdo vyse, prutoky, rust na percentilu, stav placenty to je dulezitejsi nez vaha jako cislo.
Kdyby to nebylo normální a měla by ses znepokojovat, doktorka by ti k tomu určitě řekla víc.
Navíc je to odhad a ne přesné číslo-ve skutečnosti může vážit víc.
Odhad jsem měla 2900az 3000. Taky mladší zhruba i týden. Ve 36tt mě Dr poslala už do péče nemocnice. Ale já měla i další neduhy, slabé průtoky, výskoky tlak. V nemocnici mě ujistili, že to zase tak málo není. Reálná váha byla 2600. A jo, byla malinká a co? Ve dvou letech nosí věci na 4lete dítě.
Takže se uzemní a nenech se vykolejit!
Mamka ti potvrdila, co říká tvoje lékařka, tzn. že je menší. Nic s tím nelze dělat, pouze kontrolovat. Kdy jdeš na další kontrolu? Zažila jsem to taky, syn se začal zpožďovat už někdy kolem 20tt. Nakonec porod plánovaným cs v 37+0 a syn 1960 gramů. Jinak doporučuji koupit menší oblečení. Syn dlouho nosil velikost 46.
Helec váhové odhad není přesný, většinou to bývá +- 500g. Lékařka tě sleduje celou dobu a kdyby bylo něco špatně (třeba horší průtoky apod…) tak by tě už upozornila a hlavně by to řešila.
Takže bych nebyla zoufalá. Navíc teď poslední týdny těhotenství miminko nabírá “nejvíc”… dcerka takhle měla taky nějaký odhad 2kg, narodila se 39tt a měla 3,3 ![]()
Takže pokud to neřeší lékařka, byla bych v klidu. Navíc jsi drobná, takže žádný macek to nebude ![]()
Jsi nějaká podrážděná. Taky mě napadlo, že tě mamka jen zbytečně stresuje. Když to neřeší lékařka, tak buď v klidu. Ty a manžel jste hodně malí, tak se nediv, že miminko je malé. Navíc je to jen odhad, v reálu může být větší.
A ještě pro uklidnění. Já jsem z dvojčat, narodily jsme se v 38. tt, já jsem vážila 2 kg a sestra 1,6 kg. A jsme zdravé.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Diskuze smazana
Příspěvek upraven 30.10.24 v 22:10