Je teď šance?

544
4.12.14 11:04

Je teď šance?

Zdravím :)
Stručně vám popíšu svůj příběh, v červenci jsem vysadila antikoncepci po 10 letech a jelikož jsem to po měsíci pořád nedostávala, tak jsem šla k dr. a ta mi na to dala hormonální injekce, které jsem si píchala 3 týdny, jelikož mi nerostla sliznice atd…, pak jsem dostala menzes a od té doby zase nic, takže teď 5. týden zpoždění. Dnes jsem byla u dr., opět nízká sliznice, levý vaječník spí, ale v pravém vidí folikul 16 mm!! Měla jsem celkem radost, ale nevím co od toho čekat, prý by teoreticky v blízkých dnech měl prasknout, takže šance tam je, ale ať od toho raději nic nečekám. Kdybych to do 18. pak nedostala, tak si mám přijít na injekci a pak jsem 8.ledna objednaná na hormonální profil… Myslíte ale, že teď ten folikul má nějakou šanci?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
4.12.14 11:11

@martinaska Hlavně už si prosímtě nenech píchat pořád ty injekce, pokud ti není 40 a nespěcháš někam, tak dej tělu trochu šanci se zmátořit. Jak vidíš, o něco se snaží, tak to zas nezazdi… Hormonální profil je fajn, tam určitě jdi. A šanci folikul má, vždycky je šance. Jen to chce podpořit tu sliznici, aby se mělo vajíčko případně kam zavrtat, ale teď už to asi nech. Na to bývá dobrý kontryhel, ale tenhle cyklus už by ti stejně nepomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
4.12.14 11:48

@martinaska jak vysoká byla sliznice? napřed tě měla udělat ten profil ne? Dle výsledků pak zahájit léčbu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1750
4.12.14 11:50

@martinaska pokud máš nízkou sliznici, tak se embrijko stejně nemá kam uhnízdit. To by ti dr. mel říct.
A pokud je tam folík 16 mm tak určitě dozrát může roste cca 2 mm za den a praská při velikosti cca 22mm ;)
Na tu sliznici zkus kontrihel a doporučuji i homeopatické kapky gynex, jsou super na srovnání cyklu, nastartování ovulace a sliznici.
Zkus si o tom něco přečíst i tady na emiminu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
4.12.14 11:50

@Markéta80 Sliznice v nejvyšším místě 3-4 mm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
4.12.14 11:56

@martinaska na tu tě měla dát utrogestan i by možná ovlivnil cyklus. Tohle je fakt hodně nízké tak bych v těhu nedoufala :?, nepíšeš kolik tě je ale pokud ne 20 tak bych se spojila raději s centrem tam tě pořádně vyšetří a řeknou jak postupovat dále. Musí se to řešit celé protože k čemu tě je ovulace když se vajíčko nemá kde uchytit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
4.12.14 12:02

@Markéta80 Jo ona říkala, že to není k uhnízdění, ať s tím raději nepočítám a že teď do konce roku to necháme tak, dáme šanci tomu folikulu a v lednu uděláme profil a budeme řešit co dál… Gynekoložku mám v centru pro léčbu neplodnosti, tak snad ví co dělá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
4.12.14 12:04
@martinaska píše:
@Markéta80 Sliznice v nejvyšším místě 3-4 mm…

To je málo, k uhnízdění to nestačí. Necpi teď do těla žádné hormony, nech ho po HA, ať se nejdříve samo pročistí. Po 10 letech braní HA mu nech chvilku čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
4.12.14 12:04

@martinaska snad jo, jen je zvláštní dávat léky aniž by zjistila kde je problém a bez vysoké sliznice je problém. Pak to nejspíš bude na hormonální léčbu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
4.12.14 12:09

@Markéta80 Mě léky ještě žádné nedává, to uvidí po profilu… Teď jen nechá ten folikul jestli dozraje a dostanu menzes a jestli ne, tak mi dá injekci na vyvolání a to je vše ;) Tak snad by mi tu injekci nedávala zbytečně, jí opravdu věřím, je na ni spoleh..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
4.12.14 12:11

@martinaska píšeš o injekcích na tři týdny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
4.12.14 12:13

@Markéta80 Ne, teď mi dá jen jednu na vyvolání… Předtím jsem měla na tři týdny, to byly na nárůst sliznice a poslední na vyvolání, píchala jsem si je jednou týdně.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
4.12.14 12:25

@martinaska vzdyt jsi vysadila pred chvilkou, nedala jsi telu vubec sanci se vzpamatovat a rves do neho dalsi hormony :zed: nechala bych telo minimalne pul roku vydechnout, divim se, ze to doktorka resi takto. To uz bych radeji pila kontryhel na rust sliznice, ten na to pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
4.12.14 12:27

@martinaska dala bych si nekolik mesicu pauzu bez leku a az pak sla na profil, telo potrebuje po 10 letech brani hormonu jednoduse cas na rozjezd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
4.12.14 12:30
@blumen píše:
divim se, ze to doktorka resi takto

Mně to trochu připadá, jak kdyby si vychovávala pacienty na IVF. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek