Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jsem z příbrami.Myslím že blízci mi pomohou psychicky ale i stěhovaní a tak jen jak zareauje manžel nevím zkusím to nejak.:-(.ještě jednou všem moc děkuji
Nerikej mu to,naplanuj si stehovani az nebude doma.Po par dnech mu to vysvetlis,ale to uz tamnebudes,bude to tak jednodussi,zase by Te zmanipuloval.Vem si jen par veci a napis mu vzkaz,ze se ozves za par dni a ze jsi si odjela odpocinout.
Je hodně těžké odejít a chce to asi opravdu impuls. Svůj první vztah (psychické násilí) jsem dokázala ukončit až když se objevil někdo jiný. Bála jsem se to ukončit, vyhrožoval že mi sebere dítě, ale díky svému současnému příteli jsem to vydržela a samozřejmě se výhrůžky nenaplnily.
Ale to co popisuješ mi připomíná spíš moji sestřenici. Ta to vydržela 6 let, nesměla se v jeho přítomnosti posadit (to nemáš co na práci že sedíš?!), demonstrativně obcházel byt, běda jak byl někde drobek nebo odložený hadřík, vše muselo být ťip ťop. Její výchova nebyla nikdy v pořádku, přitom chodila do práce stejně jako on, ale běda jak neměl 100% komfort. Po 6 letech ji poprvé zmlátil, protože už nebyla jeho žena ale majetek. Ještě před rokem brečela že nedokáže odejít, že to prostě nezvládne. Za půl roku už byla pryč, míra přetekla. Dnes je na tom sice finančně všelijak, žije s dcerou v podnájmu, ale říká že příjde domů a má klid.
Takže já radím, za každou cenu rychle pryč. Už nejsi partnerka ale majetek, bere to tak a lepší to nebude. Honem od něj. Ideální by bylo kdyby jsi si dokázala najít někoho jiného, kdo tě přes to převeze. Jen měj oči otevřené a nebraň se novým možnostem. Všichni nejsou stejní.
sestrenka ma doma neco podobneho, take ji psychicky tyra (trochu jinak), doslo to tak daleko, ze skoncila na praskach a za cely den snedla pul jablka. nekolikrat skolabovala, je uplne vyhubla. a dotycny ji jeste rekl, ze muze byt rada, jak diky nemu krasne zhubla. jsou rozhodnuti se zozvest, ale porad ziji v jednom byte, porad resi jak s rozvodem, co deti… to napeti je neunosne a opravdu to neni zadna sranda, jde o zdravi