Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezký večer všem ![]()
Za 4 týdny se vdávám a chtěla bych si kvůli dceři nechat i svoje nynější příjmení. Které se pak píše první a které druhé? Schůzku na radnici máme až příští týden, ale pravděpodobně tam bude muset partner sám. Určitě se zapomene zeptat
![]()
Podle me si to muzes zvolit sama to poradi, ale byva castejsi puvodni a pak nove
Dančí píše:
Petite, první se píše manželovo příjmeníMám taky dvě
Přesně tak - já mám v plánu po svatbě totéž ![]()
Jolynka píše:Zvolit si nemůže. První se uvádí příjmení po manželovi, druhé za svobodna. Mám též dvě…
Podle me si to muzes zvolit sama to poradi, ale byva castejsi puvodni a pak nove
Dančí píše:
No nekecej
tos mohla říct, nemusela jsem tu otravovat s diskuzí
![]()
Ovšem mě by se to víc líbilo obráceně
Mě se to jeho nelíbí ![]()
PetiteFillette píše:Dančí píše:
No nekecej
Ovšem mě by se to víc líbilo obrácenětos mohla říct, nemusela jsem tu otravovat s diskuzí
![]()
![]()
Mě se to jeho nelíbí
Tak si to jeho neber a udělej to jako já..Mám jen svoje ![]()
No, většinou původní a pak teprve manželovo mívají „celebrity“. Ale to je podle mě jen pro diváka, v občance to musí mít podle zákona - manželovo, rodné
Lizbeth píše:A jak ti to prošlo u okolí?PetiteFillette píše:Tak si to jeho neber a udělej to jako já..Mám jen svojeDančí píše:
No nekecej
Ovšem mě by se to víc líbilo obrácenětos mohla říct, nemusela jsem tu otravovat s diskuzí
![]()
![]()
Mě se to jeho nelíbí
Lizbeth píše:PetiteFillette píše:Tak si to jeho neber a udělej to jako já..Mám jen svojeDančí píše:
No nekecej
![]()
![]()
Mě se to jeho nelíbí
Tak to by jeho ego nesneslo
Já mám dceru z předchozího manželství a chci obě jména, abych měla příjmení obou dětí.
Příspěvek upraven 07.01.12 v 20:25
u nás v pohodě, já jsem to ani nikomu moc neříkala. ono jim do toho nic není ![]()
No já se popravdě divím, že L. neřekl ani „pumpička“, když jsem mu to oznámila ![]()
Jolynka píše:
Zvolit si to nemůžeš a pořadí je přesně naopak
. Na prvním místě NOVÉ na druhém místě PŮVODNÍ.
jee, dekuji za tuto diskuzi
taky mam problem smirit se s pritelovym prijmenim (ne ze by se mi nelibilo, ale je to kvuli jeho rodine) a jednoduse jsem ho odmitala
jenze to mu nejak neslo pres ego, srdce..
tak 2 prijmeni by mohl byt pekny kompromis ![]()
A ještě jeden blbý dotaz: a to se vyplňuje už na tom žádacím formuláři?