Druhé příjmení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31010
7.1.12 20:41

Pekna diskuze, take si chci nechat sve prijmeni. Jen nevim, kvuli budoucim detem. Asi by me vadilo, ze se jmenujeme jinak. Jak to mate, prosim vas, vy? Kdyz mate 2 prijmeni, deto maji take 2? A kdyz jste si nechaly rodne, maji ho deti po vas nebo manzelovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
7.1.12 20:44
Cuddy píše:
Pekna diskuze, take si chci nechat sve prijmeni. Jen nevim, kvuli budoucim detem. Asi by me vadilo, ze se jmenujeme jinak. Jak to mate, prosim vas, vy? Kdyz mate 2 prijmeni, deto maji take 2? A kdyz jste si nechaly rodne, maji ho deti po vas nebo manzelovi?

tak nám dali vybrat jaký chceme aby měli děti příjmení. malej má příjmení po tátovi a já mám obě dvě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
7.1.12 20:44

Mám pocit, že na tom formuláři, který se vyplňuje před svatbou je kolonka, jak se budou jmenovat budoucí děti.
Doufám, že mě nečeká překvápko v podobě toho, že by měly mít obě příjmení. Plány mám takové : dcera Nováková, já Svobodová Nováková, manžel Svoboda a mimi co je na cestě Svoboda/ová (fiktivní jména).
A co pomlčka, dává se nebo ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
7.1.12 20:45

áá, Dančí už nám to osvětlila :-) ještě tu pomlčku prosím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
7.1.12 20:49
PetiteFillette píše: áá, Dančí už nám to osvětlila :-) ještě tu pomlčku prosím :-)

Petite, mě příjde, že s tou pomlčkou nikdo neví :nevim: já teda dělám jen mezeru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
7.1.12 20:51

A nevite, jestli je mozne, aby mely deti take 2 prijmeni? Kdyz muzou mit 2 jmena, tak moje me mely 2 prijmeni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
7.1.12 20:51

pomlčku jsem ještě u nikoho neviděla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
7.1.12 20:52
Cuddy píše:
A nevite, jestli je mozne, aby mely deti take 2 prijmeni? Kdyz muzou mit 2 jmena, tak moje me mely 2 prijmeni :-)

teoreticky by to slo, sranda by byla, kdy si taky jednou pred svatbou rekli, ze chcou mit jak za svobodna tak i od manzela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
7.1.12 20:53
Cuddy píše:
A nevite, jestli je mozne, aby mely deti take 2 prijmeni? Kdyz muzou mit 2 jmena, tak moje me mely 2 prijmeni :-)

tak to nevím, ale možná by to šlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
7.1.12 21:30
Dančí píše:
Cuddy píše:

Musí to být jedno z příjmení rodičů. Pokud budeš mít ty 2 příjmení, tak je děti mohou mít také, ale nelze abys ty měla své jméno, manžel své a děti se jmenovali dvojtým příjmením :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
7.1.12 21:37
JanaK88 píše:Musí to být jedno z příjmení rodičů. Pokud budeš mít ty 2 příjmení, tak je děti mohou mít také, ale nelze abys ty měla své jméno, manžel své a děti se jmenovali dvojtým příjmením :mrgreen:

Dekuji, to jsem si myslela. Slo me o to, jestli to tak nekdo ma nebo zda deti budou velci exoti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
7.1.12 21:42
JanaK88 píše:
Dančí píše:
Cuddy píše:
Musí to být jedno z příjmení rodičů. Pokud budeš mít ty 2 příjmení, tak je děti mohou mít také, ale nelze abys ty měla své jméno, manžel své a děti se jmenovali dvojtým příjmením :mrgreen:

jojo, tak jsem to myslela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
7.1.12 21:47

No upřímně bych nechtěla být tím dítětem, co má 2 příjmení. Při představě, že se všude ve škole musím podepsat takovým strašně dlouhým jménem.. Kámoška má třeba holčičku, která má 2 dlouhé jména a dlouhatánské německé příjmení (dohromady 30 písmen) 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
7.1.12 21:50

no já bych to taky jako dítě nechtěla. i teďka mě to občas štve, že mám tak dlouhý příjmení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
7.1.12 21:52

No tak mě to určitě bude štvát taky, ale nějak to přežiju. Je to pro mě takový kompromis, aby se děti nejmenovaly úplně jinak než já, ani jedno z nich :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí