Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pekna diskuze, take si chci nechat sve prijmeni. Jen nevim, kvuli budoucim detem. Asi by me vadilo, ze se jmenujeme jinak. Jak to mate, prosim vas, vy? Kdyz mate 2 prijmeni, deto maji take 2? A kdyz jste si nechaly rodne, maji ho deti po vas nebo manzelovi?
Cuddy píše:
Pekna diskuze, take si chci nechat sve prijmeni. Jen nevim, kvuli budoucim detem. Asi by me vadilo, ze se jmenujeme jinak. Jak to mate, prosim vas, vy? Kdyz mate 2 prijmeni, deto maji take 2? A kdyz jste si nechaly rodne, maji ho deti po vas nebo manzelovi?
tak nám dali vybrat jaký chceme aby měli děti příjmení. malej má příjmení po tátovi a já mám obě dvě ![]()
Mám pocit, že na tom formuláři, který se vyplňuje před svatbou je kolonka, jak se budou jmenovat budoucí děti.
Doufám, že mě nečeká překvápko v podobě toho, že by měly mít obě příjmení. Plány mám takové : dcera Nováková, já Svobodová Nováková, manžel Svoboda a mimi co je na cestě Svoboda/ová (fiktivní jména).
A co pomlčka, dává se nebo ne??
PetiteFillette píše: áá, Dančí už nám to osvětlilaještě tu pomlčku prosím
Petite, mě příjde, že s tou pomlčkou nikdo neví
já teda dělám jen mezeru ![]()
A nevite, jestli je mozne, aby mely deti take 2 prijmeni? Kdyz muzou mit 2 jmena, tak moje me mely 2 prijmeni ![]()
Cuddy píše:
A nevite, jestli je mozne, aby mely deti take 2 prijmeni? Kdyz muzou mit 2 jmena, tak moje me mely 2 prijmeni
teoreticky by to slo, sranda by byla, kdy si taky jednou pred svatbou rekli, ze chcou mit jak za svobodna tak i od manzela ![]()
Cuddy píše:
A nevite, jestli je mozne, aby mely deti take 2 prijmeni? Kdyz muzou mit 2 jmena, tak moje me mely 2 prijmeni
tak to nevím, ale možná by to šlo ![]()
Dančí píše:Cuddy píše:tak to nevím, ale možná by to šlo
Musí to být jedno z příjmení rodičů. Pokud budeš mít ty 2 příjmení, tak je děti mohou mít také, ale nelze abys ty měla své jméno, manžel své a děti se jmenovali dvojtým příjmením ![]()
JanaK88 píše:Musí to být jedno z příjmení rodičů. Pokud budeš mít ty 2 příjmení, tak je děti mohou mít také, ale nelze abys ty měla své jméno, manžel své a děti se jmenovali dvojtým příjmením
Dekuji, to jsem si myslela. Slo me o to, jestli to tak nekdo ma nebo zda deti budou velci exoti.
JanaK88 píše:Dančí píše:Musí to být jedno z příjmení rodičů. Pokud budeš mít ty 2 příjmení, tak je děti mohou mít také, ale nelze abys ty měla své jméno, manžel své a děti se jmenovali dvojtým příjmenímCuddy píše:tak to nevím, ale možná by to šlo
jojo, tak jsem to myslela ![]()
No upřímně bych nechtěla být tím dítětem, co má 2 příjmení. Při představě, že se všude ve škole musím podepsat takovým strašně dlouhým jménem.. Kámoška má třeba holčičku, která má 2 dlouhé jména a dlouhatánské německé příjmení (dohromady 30 písmen) ![]()
no já bych to taky jako dítě nechtěla. i teďka mě to občas štve, že mám tak dlouhý příjmení ![]()
No tak mě to určitě bude štvát taky, ale nějak to přežiju. Je to pro mě takový kompromis, aby se děti nejmenovaly úplně jinak než já, ani jedno z nich ![]()