Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to je jasné, v tomto případě bych to takto vyřešila tím spíš…No, já ta jména taky nemám zrovna krátká, takže někdy se do kolonek úplně dobře nevejdu, ale vždycky se to nějak pořešilo
.
Sněhuláček x píše:PetiteFillette píše: … Jdi se vycpat …Jestli ti to sníží tlak, tak se klidně vycpu.
Jen mi přišlo divný, že se ženete do něčeho, co vám působí problémy, na jejichž řešení se tady potom ptáte. Přitom je to všechno už dávno vyřešené.
Nemůžu přece tušit, že někoho svými dotazy tak vytočím.
Ale zjevně se tu nikdo neptal na tvůj názor, ale na názory těch, které s takovým příjmením žijí ![]()
Sněhuláček x píše:PetiteFillette píše: … Jdi se vycpat …Jestli ti to sníží tlak, tak se klidně vycpu.
Jen mi přišlo divný, že se ženete do něčeho, co vám působí problémy, na jejichž řešení se tady potom ptáte. Přitom je to všechno už dávno vyřešené.
Mám tlak naprosto v pořádku, spíš se ti směju. Schovávat se za anonym umí každý, zvlášť s takovýma řečma. Je ti do toho prd, nikdo se na názory neptal. Pouze na zkušenosti, což ty evidentně nemáš.
Však já se taky hlavně ptám, jen tak, protože mě to zajímá.
Jak už píšu, nemůžu přece tušit, že někoho tak vytočím.
A ohledně anonymu, tak to jsou tady snad všichni ne, nikdo tady přece nemá uvedeno své jméno a příjmení.
Jestli vám jde o registraci, tak přece se nebudu na všech fórech registrovat kvůli pár příspěvkům.
![]()
Hm, tak v tom případě už jsem ti odpověděla na předchozí straně. K otázce víry se vyjadřovat nebudu.
PetiteFillette píše:Jazune píše:Tak u mě je to trochu jinak. Jsem už jednou rozvedená a mám z toho manželství dceru. Nechtěla jsem ji z rodiny „vystrčit“ tím, že by měla jediná jiné příjmení. Tak jsem si nechala i po exmanželovi a budu mít od každého dítěte kousek.
No, nečetla jsem všechny příspěvky, tudíž nevím, co kdo boří či neboří…ale za mě…ano, když už jsem se rozhodla vdát, tak mi připadá normální vzít si manželovo jméno, ale nevím, proč bych se tím pádem měla vzdát jména, se kterým jsem žila mnoho let.
A taky to hodlám používat jak se mi to bude hodit, podle toho které dítě zrovna budu zastupovatAle právě jsem si říkala jak s tou poštou, páč obě příjmení mám dlouhé, tak by se mi kolikrát ani nemusely vejít
my to mame uplne stejne… mam syna z predchoziho manzelstvi, ex urcite nepovoli zmenu jmena, takze u nas jedina volba je dvoji prijmeni, protoze partner sice koketoval chvili s tim, ze by si vzal moje prijmeni, ale vzhledem k tomu, ze muj ex je divny, tak nechce… navic si mysli, ze by to maleho matlo jeste vic (mit dva tatinky stejneho prijmeni)… takze to vyresime asi taky dvojim prijmenim pro me…
A vyslo mi, ze 21 pismen i s mezerami…
to se do kolonek vejdu, ne? ![]()
PetiteFillette píše:Jazune píše:Tak u mě je to trochu jinak. Jsem už jednou rozvedená a mám z toho manželství dceru. Nechtěla jsem ji z rodiny „vystrčit“ tím, že by měla jediná jiné příjmení. Tak jsem si nechala i po exmanželovi a budu mít od každého dítěte kousek.
No, nečetla jsem všechny příspěvky, tudíž nevím, co kdo boří či neboří…ale za mě…ano, když už jsem se rozhodla vdát, tak mi připadá normální vzít si manželovo jméno, ale nevím, proč bych se tím pádem měla vzdát jména, se kterým jsem žila mnoho let.
A taky to hodlám používat jak se mi to bude hodit, podle toho které dítě zrovna budu zastupovatAle právě jsem si říkala jak s tou poštou, páč obě příjmení mám dlouhé, tak by se mi kolikrát ani nemusely vejít
Moc hezky napsané
. Taky se mi líbilo, jak to komentovala moje nej kamarádka - že ponecháním dvou příjmení vyjadřuju stejnou lásku k oběma dětem ![]()
Jinak nás svatba čeká v květnu, tak jsem zvědavě pročítala zkušenosti. Naštěstí mám jméno a obě příjmení relativně krátká (19 písmen bez mezer) ![]()
Palina.zl píše:PetiteFillette píše:Moc hezky napsanéJazune píše:Tak u mě je to trochu jinak. Jsem už jednou rozvedená a mám z toho manželství dceru. Nechtěla jsem ji z rodiny „vystrčit“ tím, že by měla jediná jiné příjmení. Tak jsem si nechala i po exmanželovi a budu mít od každého dítěte kousek.
. Taky se mi líbilo, jak to komentovala moje nej kamarádka - že ponecháním dvou příjmení vyjadřuju stejnou lásku k oběma dětem
Jinak nás svatba čeká v květnu, tak jsem zvědavě pročítala zkušenosti. Naštěstí mám jméno a obě příjmení relativně krátká (19 písmen bez mezer)
Přesně tak!!! Sice má jiného tatínka, ale jsme všichni její rodina, nechci aby si někdy v budoucnu myslela, že k nám nepatří, protože se jmenuje jinak.
PetiteFillette píše:Palina.zl píše:Přesně tak!!! Sice má jiného tatínka, ale jsme všichni její rodina, nechci aby si někdy v budoucnu myslela, že k nám nepatří, protože se jmenuje jinak.PetiteFillette píše:Moc hezky napsanéJazune píše:Tak u mě je to trochu jinak. Jsem už jednou rozvedená a mám z toho manželství dceru. Nechtěla jsem ji z rodiny „vystrčit“ tím, že by měla jediná jiné příjmení. Tak jsem si nechala i po exmanželovi a budu mít od každého dítěte kousek.
. Taky se mi líbilo, jak to komentovala moje nej kamarádka - že ponecháním dvou příjmení vyjadřuju stejnou lásku k oběma dětem
Jinak nás svatba čeká v květnu, tak jsem zvědavě pročítala zkušenosti. Naštěstí mám jméno a obě příjmení relativně krátká (19 písmen bez mezer)
Představ si, Sněhuláčku, že já si dvě příjmení nechávala z velké časti právě proto, že mi taky vadí ta koncovka - ová. Ale moje jméno za svobodna končí na -ká a kvůli předchozím zkušenostem už nikdy nechci zapomenout, že nejsem něčí, nepatřím nikomu a zodpovídám jen sama za sebe, nejsem jen manželOVA, ale svoje.
Proto mám dvě příjmení.
No to jsi udělala dobře. ![]()
Ale úplně nejlepší je, vzít si chlapa s cizím příjmením.
Pak si tam tu konocku nemusíš dávat.
Jestli ti to sníží tlak, tak se klidně vycpu.