Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, mám hloupý dotaz, ale snad pochopíte
Mám pracovní dobu do 14 hodin, moje práce je administrativa, přijímání balíčků, jejich zápis do excelu, vyplnění dodacích listů atd. Normálně, když ten balíček přijde i ve 13:58, nebo i ve 14:00, tak ho zpracuji a nevadí mi, že z práce odcházím později. Dneska ale balíček přišel právě ve 2 a já pospíchala na důležitou schůzku na VŠ, tak jsem ho tam nechala nezpracovaný do zítra. Šéfovi jsem samozřejmě napsala, i s návrhem, že zítra můžu přijít dřív než přijde on a bude ten balík dál posílat. On napsal, že ok, ale stejně si říkám, jestli to není blbé. I pro příště… Co myslíte? Ptám se proto, že je to brigáda, docela dobře placená a té práce je tam opravdu minimum, proto nechci vypadat nějak nevděčně nebo tak ![]()
Uplne v pohodě. Dala jsi to vědět šéfovi i nabídla řešení. V podstatě ideální přístup. Měla jsi k odchodu duvod, nebylo to z lenosti nebo tak.
Za mně v pohodě, kéž by bylo více takových brigádníků jako ty
![]()
Blby by bylo, kdybys stala kazdy den v 13:59 u dveri a cekala, az padne 14.
Ale v tomto pripade mi to prijde v pohode.
Myslím, že to je v pohodě, je dobře, žes mu dala vědět a navrhla dřívější příchod, navíc jindy býváš déle. Kdybys byla flink, vypadalo by to jinak ![]()
@Gabiiinka Ahoj, zachovala ses správně, šéfovi jsi napsala, a jestli jsi dodržela, že druhý den ráno jsi to hned zpracovala, tak ses zachovala ukázkově dobře.
zaměstnanců, brigádníků, kteří dokáží takto reagovat na situace, si většinou zaměstnavatelé velice váží.
@Gabiiinka píše:
Ahoj holky, mám hloupý dotaz, ale snad pochopíteMám pracovní dobu do 14 hodin, moje práce je administrativa, přijímání balíčků, jejich zápis do excelu, vyplnění dodacích listů atd. Normálně, když ten balíček přijde i ve 13:58, nebo i ve 14:00, tak ho zpracuji a nevadí mi, že z práce odcházím později. Dneska ale balíček přišel právě ve 2 a já pospíchala na důležitou schůzku na VŠ, tak jsem ho tam nechala nezpracovaný do zítra. Šéfovi jsem samozřejmě napsala, i s návrhem, že zítra můžu přijít dřív než přijde on a bude ten balík dál posílat. On napsal, že ok, ale stejně si říkám, jestli to není blbé. I pro příště… Co myslíte? Ptám se proto, že je to brigáda, docela dobře placená a té práce je tam opravdu minimum, proto nechci vypadat nějak nevděčně nebo tak
neuděla jsi NIC špatného…
leč
Já se od 18 vypracovala na luxusní speciální pozici (trvalo to teda 20- 30let
) právě i díky tomu, že i malé úkoly jsem holt zpracovala HNED…
nechci ti nakládat, fakt je to OK, půjde to ráno, ale já osobně bych tu minutu navíc tomu dala a do systému odeslala..
obecně chodím mezi posledními z práce -ale taky mám největší odměny, nejlepší hodnocení, ostatní se za mnou (teda i kvůli praxi a zkušenostem) chodí radit… ale to jsou mé priority - práce prostě pro mne vždy byla, je a bude důležitá (koukej, kolik příspěvků i v ní zvládnu napsat
teda píš 10 tak, že mne roboti vyhazují a net mám i k práci), jen říkám, že já bych to odbavila a díky tomu jsem daleko, jak jsem…
nestresuj
příště to zpracuj
radím ti dobře
ta minuta navíc ti stojí za to v očích šéfa.. za pár let můžeš být na jeho místě a uvidíš to z jeho perspektivy..
@Lucy75 píše:
neuděla jsi NIC špatného…
leč
Já se od 18 vypracovala na luxusní speciální pozici (trvalo to teda 20- 30let) právě i díky tomu, že i malé úkoly jsem holt zpracovala HNED…
nechci ti nakládat, fakt je to OK, půjde to ráno, ale já osobně bych tu minutu navíc tomu dala a do systému odeslala..
obecně chodím mezi posledními z práce -ale taky mám největší odměny, nejlepší hodnocení, ostatní se za mnou (teda i kvůli praxi a zkušenostem) chodí radit… ale to jsou mé priority - práce prostě pro mne vždy byla, je a bude důležitá (koukej, kolik příspěvků i v ní zvládnu napsatteda píš 10 tak, že mne roboti vyhazují a net mám i k práci), jen říkám, že já bych to odbavila a díky tomu jsem daleko, jak jsem…
nestresuj
příště to zpracujradím ti dobře
ta minuta navíc ti stojí za to v očích šéfa.. za pár let můžeš být na jeho místě a uvidíš to z jeho perspektivy..
Jenže když víš, že musíš odejít přesně ve 14 hodin, abys byla ve 14.30 jinde a když se opozdíš, tak už přijdeš na důležitou schůzku pozdě a budeš tam mít problém. Tak je ideální řešení jak to vyřešila.
Za mě v pohodě, šéf to ví, ty to ráno dořešíš a je to. Stejně by to jelo až ráno ne?
@Aspera Jojo, on mi nakonec i napsal, že to bude posílat dokonce až v pondělí ![]()
@Lucy75 Moc děkuji za reakci, také to tak vidím, tady by se ale bohužel nejednalo o minutu, ale tak 20 minut, není to jen o zadání do systému. Ale máš pravdu, určitě pro příště bude vypadat líp, když i tak se k tomu vrátím. Mám poučení, že důležité schůzky mám příště plánovat až třeba na 3. hodinu, právě kdyby se něco takového stalo ![]()
@Gabiiinka aha, já myslela, že jen pár kliků..
Takže pokud šlo o 20 minut, tak jsi jednala zcela správně a je velmi dobře, že jsi obratem informovala šéfa (no jooo, oni to mají moc rádi- cítí se pak hodně důležití a hlavně informovaní
), celkově tvému postupu opravdu není co vytknout, kéž by bylo více tak odpovědných lidí jako jsi ty (u nás občas někdo neřeší vůbec ani rozdělanou práci, padne 15.00 a derou se dole od dveří jako by šly z Kolbenky
přitom to jsou třeba vyšetřovatelé…
ale holt, kdo chce kam.. „velký bratr“ ty rozdíly v přístupu vidí a myslím, že zrovna ty jsi opravdu zodpovědná, tak už se tím vážně netrap a hoď to za hlavu… příště si to lépe zorganizuješ
)
@Gabiiinka Tak z tohohle už jsem vylecena. Práci si priritizuju a vím, které úkoly počkají do druhého dne a které je třeba dotáhnout. V tomhle případě by to prostě počkalo do druhého dne.