Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
na fotce je to blbě vidět, ale před týdnem mě zčervenaly dlaně na rukou. na omak je kůže stejná jako všude jinde, není suchá, ani tam nejsou pupínky.je spíš flekatá.nikde jinde to nemám.
momentálně mám angínu a antibiotika-ale to zčervenání se objevilo tak 5dnů před užíváním antibiotik
ruce ničím nemažu, lehce mě pálí, jsem ve 32.tt, co by to mohlo být?
Nemáš ty ruce trochu oteklé? že by to bylo třeba zadržování vody?
Pokud je kůže stejná jako jinde na ruce, tak se o ekzém určitě nejedná.
no oteklé, podle prstýnku se přes den nezdá, akorát v noci mě trochu otíkají a je fakt, že po ránu je ten přechod červené dlaně vidět nejvíc ![]()
goldenka píše:
no oteklé, podle prstýnku se přes den nezdá, akorát v noci mě trochu otíkají a je fakt, že po ránu je ten přechod červené dlaně vidět nejvíc
v těhotenství jsem to měla stejný jako ty, dlaně mi lehce zčervenaly a svědily, ale bylo to tím, že jsem měla ty ruce oteklé
vypadá to jak když má člověk promrzlý v zimě ruce,není to celistvě červený, je to flekatý-červená s normální barvou kůže
možná by se to dalo ta flekatost přirovnat k tomu jak kdyby člověk trhal holýma rukama kopřivy ![]()
Aha, já nikdy kopřivy holýma rukama netrhala:o)) No, jestli tě to přímo nebolí, nebo nepůsobí nějaké problémy, tak bych počkala na další poradnu a tam jim to ukázala, ať s tím případně něco udělají:o) Ale řekla bych, že to bude tím, že to je oteklé. A víc prokrvené, já měla později v těhotenství dlaně včetně prstů hrozně prokrvené, taky to vypadalo jako fleky v kůži..
asi máš pravdu. lehce to pálí, na dotek jsou dlaně teplejší, fakt jak překrvený
doktorovi jsem to ukazovala-obvodákovi-koukl ze dvou metrů a řekl hmmmm ![]()
v pondělí jdu do poradny tak se tam zeptám gyndaře
Jestli je to i jen mírně oteklé, tak si myslím, že to může pálit nebo svědit..no a myslím, že s tim bohužel nic neuděláš..i když na to pálení bych možná zkusila nějaký chladivý krém nebo gel (třeba jestli nemáš ten na oteklé nohy v těhotenství, nebo něco podobného)
goldenka píše:
vypadá to jak když má člověk promrzlý v zimě ruce,není to celistvě červený, je to flekatý-červená s normální barvou kůže
možná by se to dalo ta flekatost přirovnat k tomu jak kdyby člověk trhal holýma rukama kopřivy
no a není to kopřivka? lehčí alergie na nějaký saponát nebo na něco jiného?
to mě taky napadlo, ale nikdy se mě to neudělalo a nejsem si vědoma z čeho by to bylo ![]()
goldenka píše:
to mě taky napadlo, ale nikdy se mě to neudělalo a nejsem si vědoma z čeho by to bylo
to může být klidně z nějaké blbosti, třeba změněný prací prášek, saponát, mýdlo… nebo jestli jsi něčeho nesnědla větší množství (bývalý se kdysi osypal po celém těle, když vypil litr šťávy z červené řepy, a na řepu alergický normálně není
)
je fakt, že jsem vypila jablečný džus, ale dost naředěný vodou, v průběhu týdne tak 3litry, ale že to mám jen na dlaních a u kopřivky by byli pupínky, tohle je hladká kůže
ahoj, podle mě je to způsobené otokem. Stejné jsem to měla ale na nohou na nártech když jsem čekala dvojčata a otekly mi, tak mi ta kůže takhle zčervenala