Je to normální??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6051
13.12.10 13:44

podle mě to není normální a hlavně to není výchovné - děti by měly být vedeny trochu racionálně - takhle budou rozmazlený a až jim nebude v budoucnu moct dát všecko co budou chtít, budou nešťastné a ukřivděné…hlevně pro ně nic nebude mít cenu, ničeho si nebudou vážit
je to cesta do pekel - tedy dle mě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
13.12.10 13:45

Moje máme je v něčem podobná jako tvoje tchýně. Těším se, až si bude tchýni stěžovat, že svoje vnoučata málo vídá. U našich jsme jednou týdně, u tchýně jednou za měsíc :wink:
Já hned na začátku nastavila, že poslední slovo ohledně dětí mám já. Ano, jsem ochotná diskutovat a vyjít vstříc, ale jak mi někdo začne někdo něco diktovat, má prostě smůlu. A ohledně hlídání vnoučat - to důsledně střídám. A dokonce to tak i říkám. Minule byli na řadě naši, teď jsou na řadě tchánovci. A docela rychle si na to obojí zvykli.
Držím ti palce, ať to zvládneš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
13.12.10 13:52

Zakladatelko: takže tchýně je taky takový vůdčí typ, jako moje. Je to boj:(. Moje tchýně by si nejraději brala děti pořád, nejraději k moři, na dovolený, na vánoce, na prázdniny, na víkendy, kupovala by jim první poslední, spoření jim taky chtěla udělat. Teda to navrhovala u syna. To jsem jí hned ale řekla, že dítě je to naše a ne její. Protože chtěl pořídit i celou výbavičku pro dítě, že prý malý bude pořád u ní 8-o . Já měla pocit, že mi krade dítě, malého mi jako mimi vytrhávala z rukou, když jsem nedovolila chovat.. Síla prostě. Teď se to zlepšilo.. Ale určitý věci zůstanou a já jen likviduju. O hlídání rozhoduju já ať se jí to líbí nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
13.12.10 14:08

Pořiďte si minimálně další dvě děti a vsaď se, že babička dostane rozum :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
13.12.10 14:18

lacenko a nebo taky ne a zakladatelka si bude moct otevřít vlastní hračkářství :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
13.12.10 18:09
lacenka píše:
Pořiďte si minimálně další dvě děti a vsaď se, že babička dostane rozum :wink:
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.12.10 18:24
lacenka píše:
Pořiďte si minimálně další dvě děti a vsaď se, že babička dostane rozum :wink:

Cha, tak tohle je nebezpecny zpusob… :mrgreen:

Mame to podobny. Jedna babicka kupuje detem darky porad. Driv kdyz prijela na navstevu, plysaci se z kabely primo hrnuly. Kazdy svatky, DD, o Vanocich uplna kalamita. Casem zacaly zvlast plysaci vytekat z detskyho pokoje. Pro mne je to peklo, protoze ja hezkyho plysaka proste nevyhodim. Dava takovy darky i o Mikulasi (my nikdy), takze uz ted pred Vanoci ma preplysakovany tretatko o jednu uzasnou mys navic (a vsichni tri maji dalsi plysovy Mikulase, certy a andele na spejli) :mrgreen:
(bohuzel nepomuze ani dalsi a dalsi dite).

Jinak s duplicitou darku to resime uz davno a celkem dobre: to, co uz mame, zustava u babicky. Aspon tam maji neco na hrani (cim dal tim vic, to se teda tyka obou babicek). Stejne tak, co proste domu nechci. Zadna babicka se jeste neurazila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
13.12.10 18:43

Ono by jako důrazné gesto možná stačilo, jak navrhovala Kamča (v této nebo druhé diskuzi) - prodat na mimibazaru, já bych pak utržený peníz přinesla tchýni s tím, že druhý kočárek na hraní jsme fakt neměli kam dát, tak jsem ho musela prodat a jestli by za ty peníze mohla koupit raději plínky (nebo jestli bych si já za ty peníze mohla raději koupit plínky nebo cokoli jiného). Pokud by neslyšela na žádné domluvy, tohle by zabrat mohlo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.12.10 13:09
Nelisa píše:
Ono by jako důrazné gesto možná stačilo, jak navrhovala Kamča (v této nebo druhé diskuzi) - prodat na mimibazaru, já bych pak utržený peníz přinesla tchýni s tím, že druhý kočárek na hraní jsme fakt neměli kam dát, tak jsem ho musela prodat a jestli by za ty peníze mohla koupit raději plínky (nebo jestli bych si já za ty peníze mohla raději koupit plínky nebo cokoli jiného). Pokud by neslyšela na žádné domluvy, tohle by zabrat mohlo. :mrgreen:
:potlesk: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
14.12.10 13:13

Proč babičce kazit radost. Prostě ty hračky nechte u ní - děti stejně nejezdí k babičkám kvůli hračkám. A pokud dítko chce odvézt hračky domů, tak je dovezte zase zpátky při příští návštěvě. (Moje tchyně loví děti na sladkosti. A já bych dala přednost tchyni, co dává kvalitní hračky.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
14.12.10 13:19

A mohla by mi zaplatit i dovolenou u moře. :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
14.12.10 19:53

No jo, jenže jsme se všema domluvili na jednom dárku. No moj rodiče to splnili. Jak to bude vypadat, když u jedné babičky má dárek jeden a u druhé kopec.
No a domluvit se s manželoem nepřipadá v úvahu. Je to přeci maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.12.10 23:05

Tak asi budeš muset s mamánkem hodit vážnější řeč. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
15.12.10 14:21

Nevěřím, že předškolní dítko bude řešit, jestli někde dostalo víc nebo míň dárků. Dárky přece dává JEDEN ježíšek - některé nechal tady a některé nechal tamhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisule
16.12.10 01:01
alifie píše:
Nevěřím, že předškolní dítko bude řešit, jestli někde dostalo víc nebo míň dárků. Dárky přece dává JEDEN ježíšek - některé nechal tady a některé nechal tamhle.
:palec:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová