Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte, mám prozbu…prosím o jakýkoliv názor, či radu! Takže byla oslava 1.narozenin mé druhé dcerky. Moji rodiče jsou rozvedení. Před 2 týdny dostal můj otec exekuci na dům kvůli neplacení alimentů mé mladší sestry(4tis) za poslední 4měsíce. Ale neplatil to kvůli tomu, že měl úraz a musel na operaci. Vlastně to zařídila (exekuci) moje máma. Kdyby aspoň ségra přešla z učňáku na nástavbu…matka ji poslala na novej další učňák..pro mě k nepochopení… Ale..když jsem volala otci v týdnu, jestli přijede na oslavu narozenin, tak že néé, že se bojí, že kdyby tam byla moje matka, tak by se chytly a byla by zřejmě hádka a to on nechce. Tak se omluvil, že přijede jiný den. A volala jsem matce, jestli přijede a ta do telefonu, že přijede pokud tam nebude otec… No a přijela, myslela jsem, že přijede i s mojí babičkou a matka předevšema od manželové strany „tys nikoho nepozvala, ani svoji sestru“ proto nikdo nepřijel. To mě celkem nachomítlo, protože z mé strany se nikdy nehrálo na nějaké pozvání..vždycky to byla samozřejmost. Když jsme byly u mé babičky, vždycky jsem jí říkaly, že má u nás vždy dveře otevřené a je unás srdečně vítána. Když má babi narozeniny, nikdy nás nepozvala, vždy se to bralo jako samozřejmost-oznámila nám to máma-den oslavy. Moje babička mi za poslední 2 roky nepřála k ničemu (svátek, narozeniny). -to mi nevadí, ale vadí mi, že se to teď děje i mým dětem. Moje sestra pravděpodobně nepřijela né kvůli nějakému hraní na pozvání, ale kvůli tomu, že nechce poslouchat moje kecy ohledně exekuci na tatův barák.-nezvedá mi už 2týdny telefon. Jako, jak by jste reagovali?? Je to jak v malé školce! Úplně mě to vytáčí! Je chyba na mé straně??
Myslím si, že jsi je měla pozvat, jsou to dcery první narozeniny, takže říkat, že se u Vás na nějaké zvaní nehraje, mi přijde divné. Jiné by to bylo kdyby to byly páté a do té doby všichni chodili bez pozvání.
Kdyby mě někdo nepozval, nikam nejdu.
A co se týká sestry, tak mi není jasné, proč bys měla otcovu exekuci probírat s ní. Když už tak s matkou a nejlépe s nikým, protože jsou to dospělí lidé a je to mezi nimi.
Já si myslím, žes je měla konkrétně pozvat… Ne „čekat, že to je samozřejmý“, mně by to totiž samozřejmý nepřišlo a pokud by mě nikdo nepozval, nikam bych nešla. Naopak mi přijde neslušný jet někam, kam mě nikdo nezval…
Možná je to i důvod, proč ti babička už dva roky k ničemu nepopřála. ![]()
Když sestra nechce přijet, že to moc řešíš ano myslím, že je to tvá chyba, protože je to věc tvých rodičů, a to že tatínek odmítl na oslavu aby se nehádal s maminkou, a přijde v jiný den, mi přijde rozumné, aby nezkazili narozeniny.
já bych teda na oslavu zvala, bez pozvání bych taky nikam nešla
Příspěvek upraven 27.04.14 v 10:14
To chceš říct. že kvůli 4000 má táta exekuci na barák? Kolik je sestře let?
@bamba píše:
To chceš říct. že kvůli 4000 má táta exekuci na barák?
kvůli 4tis za poslední 4měsíce-je to v článku ![]()
@bamba píše:
To chceš říct. že kvůli 4000 má táta exekuci na barák? Kolik je sestře let?
4×4000 je 16 000 ![]()
Holky a to mi chcete říct, že oslava u babičky, kde jsme nebyly zvaní a bralo se to jako samozřejmost, tak jsme tam neměly jet? U narozenin mé 1.dcerky to byla samozřejmost, proč u druhé ne?
@kate02 píše:
Já si myslím, žes je měla konkrétně pozvat… Ne „čekat, že to je samozřejmý“, mně by to totiž samozřejmý nepřišlo a pokud by mě nikdo nepozval, nikam bych nešla. Naopak mi přijde neslušný jet někam, kam mě nikdo nezval…Možná je to i důvod, proč ti babička už dva roky k ničemu nepopřála.
Vidim to uplne stejne. Prestoze vas babicka osobne nezvala, tak mami vzdy oznamila, kdy je oslava. Babicka ji mozna rekla, aby vyridila pozvani a byl to jeji styl podani.
V rodine automaticky pocitame s navstevami na svatky a narozeniny, i presto fomralne zveme se ![]()
@M+M+S píše:
kvůli 4tis za poslední 4měsíce-je to v článku
Umím číst, ale podle mě tedy měla napsat 16000.I to se mi zdá málo na exekuci na barák.
Mne to tedy taky prijde divne zvat kazdou osobu extra, pokud je to proste rodina. Pokud chci nekam pozvat nase, tak taky zavolam mame a predpokladam, ze prijede i s tatou a ne ze zvu kazdeho extra. Stejne tak kdyz zvu zase segru, ma uz svoji rodinu, tak predpokladam, ze prijede s celou rodinou. A tak to taky je, nikdo se nedozaduje extra pozvani primo pro nej.
@Jolynka píše:
Mne to tedy taky prijde divne zvat kazdou osobu extra, pokud je to proste rodina. Pokud chci nekam pozvat nase, tak taky zavolam mame a predpokladam, ze prijede i s tatou a ne ze zvu kazdeho extra. Stejne tak kdyz zvu zase segru, ma uz svoji rodinu, tak predpokladam, ze prijede s celou rodinou. A tak to taky je, nikdo se nedozaduje extra pozvani primo pro nej.
Tak já teda když někoho zvu, tak říkám, že počítám se všema…
Přece není nic těžký říct: „Vyřiď babičce, že s ní taky počítám“…
A má po problému… ![]()
@bamba píše:
Umím číst, ale podle mě tedy měla napsat 16000.I to se mi zdá málo na exekuci na barák.
tak já myslím, že je to stejné, ne? 4000tis neplacení 4měsíců, nebo je dlužen 16000tis za dobu neplacení…je to o počtech
. Jinak, bohužel…ano je to tak! Pokud máte dobrého právníka, jde v naší „super“ zemi všechno ![]()
Mě by třeba osobně hodně překvapilo, kdybych dělala oslavu a počítala s tím, že přijde třeba jen moje mamka s babičkou a přišel i brácha s rodinou…
Většinou dělám občerstvení podle množství lidí, který čekám, takže by mi to kolikrát udělalo čáru přes rozpočet…
Většinou oslavy děláme „po kouskách“… ![]()
Teda ja nevim, ale my se taky vzajemne na narozeniny zveme…ne vzdycky datum narozeni vyjde na vikend,(slavime vzdycky o vikendu) takze se predem domluvime, ktery vikend budeme slavit, aby se i zjistilo, zda budou mit vsichni cas a zda to kazdemu vyhovuje. Bez pozvani bych nikam nejela..A exekuce na barak kvuli 16ti tisicum
..no nevim no…se mi to zda divny…znam lidi co maji exekuci na barak, ale az kdyz nesplaceli pujcku skoro 5 let a dluzi 300tis… ![]()