Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řekla bych mu, co si o tom myslím a poprosila ho, ať na ně přede mnou nenadává, když je pak s něma hned zase kamarád. Musíš ho i pochopit, je rád, že se jim vztahy trošku urovnaly, ale zase to neznamená, že to musíš doma poslouchat. Jsem v situaci tvého muže a doma se o tom prostě nebavíme. Chlap mi na rovinu řekl, že když se s něma chci stýkat a nervovat se, tak fajn, ale ať ho s tím nezatěžuji
Achjo, tak to budeš mít ještě peknej masakr, než si partner vnitrne vysporada vztahy se svoji rodinou..Ja bych teda ani netolerovala jeho nervove vylevy, kdyz by mne ani pred nima nezastal ![]()
Nějak nechápu nadpis - v souvislosti s tím, co píšeš.
Prostě je to tak trochu trouba a je mu blbé se na rodinu vykašlat. Nechala bych ho si zanadávat a nevadilo by mi, kdyby za nimi jezdil, nevidím na tom nic až tak omezujícího pro tebe.
Zakažte si oba mluvení o jeho rodině a budete mít klid. Ty se nebudeš rozčilovat a on se bude zmítat mezi láskou a neláskou své rodiny někde v koutě a nebude tě tím zatěžovat. Hádky o rodině a penězích jsou ty nejhorší v partnerskémk soužití.
Vyhněte se tomu. ![]()
Tak do jeho vztahů bych se mu tedy nepletla. Ať si nadává a jezdí za nimi, jsou to jeho vztahy a jeho rodina.
Já ti mohu říct něco z té druhé strany. S mojí mamkou mám něco podobného, jen mě teda neuráží, ale nejlíp se ke mě taky nechová. Řekla mi do očí, že mě nemá rada jako mou sestru protože od 4 let bydlím s otcem 120 km od ní, když jí řeknu "mám tě ráda maminko "tak mi řekne "ježiš, zase ty tvoje přecitlivělé výlevy ". Když jsem měla problém s otcovou přítelkyní a následně s ním, protože se jí zastává, když mu řekla ať mě vyhodí na ulici a on to udělal, mamka mi nenabídla střechu nad hlavou, řekla jen, že otec je debil, jak to mohl udělat a ať zkusím azylák, i když ona má velký barák. Je toho mnohem víc, ale nebudu vše vypisovat. Všichni mi říkají, že mě obdivují, že jsem jí nezavrhla a i přesto jak se ke mě chová jí mám ráda. Je to moje matka, já nemohu za to jaká je, já nechci být sama, chci mít rodinu, proto to její chování přehlížím a jsem ráda za jakykoliv malý zájem který projevuje. Tvůj muž to má asi podobně. Je rád, že s ním začla komunikovat a občas si vyžádá jeho pozornost a to jak se k němu chová přehlíží aby o ní nepřišel.
Tohle je možná práce pro nějkaého terapeuta. Podle mně přestože ho máma zatracovala, je na ní natolik fixovaný a tolik touží po tom, aby prostě tu mámu měl, že je schopen jí odpustit i nedopustitelné… tak trochu Oidipus mi přijde… ![]()
@offi píše:
Já ti mohu říct něco z té druhé strany. S mojí mamkou mám něco podobného, jen mě teda neuráží, ale nejlíp se ke mě taky nechová. Řekla mi do očí, že mě nemá rada jako mou sestru protože od 4 let bydlím s otcem 120 km od ní, když jí řeknu "mám tě ráda maminko "tak mi řekne "ježiš, zase ty tvoje přecitlivělé výlevy ". Když jsem měla problém s otcovou přítelkyní a následně s ním, protože se jí zastává, když mu řekla ať mě vyhodí na ulici a on to udělal, mamka mi nenabídla střechu nad hlavou, řekla jen, že otec je debil, jak to mohl udělat a ať zkusím azylák, i když ona má velký barák. Je toho mnohem víc, ale nebudu vše vypisovat. Všichni mi říkají, že mě obdivují, že jsem jí nezavrhla a i přesto jak se ke mě chová jí mám ráda. Je to moje matka, já nemohu za to jaká je, já nechci být sama, chci mít rodinu, proto to její chování přehlížím a jsem ráda za jakykoliv malý zájem který projevuje. Tvůj muž to má asi podobně. Je rád, že s ním začla komunikovat a občas si vyžádá jeho pozornost a to jak se k němu chová přehlíží aby o ní nepřišel.
V jiném případě manžel řeže manželku jako psa a ona nechce být sama a chce rodinu. Tohle jsou hrozné věci a nejde jen tak z toho utéct. ![]()
@offi ahoj, kamarádka má s projevy citů své dceři taky problém…
malá se s ní chce pomazlit a kámošce je to nepříjemné…neví, jak to řešit.
Možná je to i tím, že holčina je Ryba - bývají citlivé a maminka je Kozoroh a ti zase mívají s projevy citů potíže…
k zakladatelce - přijde mi to, že manžel je rád, že se rodinné vztahy daly dohromady a je vděčný i za to málo. Přijde mi, že vůči nim je pořád v tom „podřízeném“ postavení.
@Malaga Moje matka je takto chladná, protože když byla malá taky jí nikdo žádnou lásku neprojevoval, neříkal jí, že ji má rád atd. Je to tou divou dobou, kde ty city v rodinách moc nebyly a já to chápu a proto svou mámu nezavrhnu, protože vím, že mě má ráda i když to nedává najevo. Jen to zamrzí, že mou sestru má radši i když je na ní sestra hnusná a já která se snaží mít toto nikdy nebudu. Jinak to, že jí doma dělá scény, já tu taky často brečím a stěžuju si partnerovi, ale ten to narozdíl od zakladatelky chápe a snaží se mi být oporou abych toto trápení nějak zvládla, i když by nejradši abych jí poslala někam. On ví, že rodina je pro mě vše a nechci o ní přijít.
@offi zakladatelku evidentne stve to, ze si partner nechava opakovaně kadit na hlavu, taky by me to stvalo, ten chlap si má uvedomit, ze uz taky zalozil rodinu, moc by mi vadilo mít doma „zbytečně“ deprimovaneho chlapa, misto toho, aby se těšil se mnou z dítěte ![]()
Oni zavolaji, a on tam jak pejsek s vrticim ocaskem pribehne, protoze je vdecny za kontakt? a ona je matka jejich vnuka a oni ji sproste urazi? Oporou bych fakt nebyla, ten chlap nema vnitrne vysporadane rodinne vztahy, a kvuli tomu ničit svuj vztah s partnerkou ![]()
@burgundy Mě a mou rodinu nikdo neuráží v tom je rozdíl, to jsem psala, že můj případ je trochu jiný. Chtěla jsem tím říct, že je prostě rád, když si na něj matka vzpomene. Nevím jak to mají doma, přišlo mi to, že jí vadí, že musí poslouchat jak si na ně stěžuje a pak stejně jde za nima, nikoli, že se vyprdne na rodinu a dá přednost jím. Já taky nadávám na mámu jak mě svým chováním ubližuje, takže dělám to samé jako on.
Holky máte ve všem pravdu a já jako jediné chapu to, že je to rodina a že je rád, ale když vidím jakého debila kolikrát z něho dělají, že ničeho nedosáhl a že jeho bratr je lepší než právě manžel a dávaji mu to najevo dost, tak mě to bolí za manžela. Aspon bych něco řekla, at s tim prestanou,,… ale jak tady jedna paní zmínila, podřizuje se spíše jim…
@Anonymní píše:
Holky máte ve všem pravdu a já jako jediné chapu to, že je to rodina a že je rád, ale když vidím jakého debila kolikrát z něho dělají, že ničeho nedosáhl a že jeho bratr je lepší než právě manžel a dávaji mu to najevo dost, tak mě to bolí za manžela. Aspon bych něco řekla, at s tim prestanou,,… ale jak tady jedna paní zmínila, podřizuje se spíše jim…
A zkoušela jsi s ním mluvit a ne se hádat? Ono to je fakt těžké, já se mámě jednou postavila, už mě to štvalo jak se ke mě chová a ona se urazila a řekla mi, že pokud jí budu tímhle otravovat, že si to u ní poseru a pokud se mi to nelíbí, tak se mnou končí. Třeba má strach jako já, že když se jí postaví a řekne, že se mu nelíbí jak s ním zachází, že o ně příjde. Mě všichni říkají ať se na to vykašlu a nelezu jí do pr… a ignoruju její chování, prostě ať si to tak neberu. Zkus to říct jemu. Pokud to bere jako já, potřebuje si o tom s někým popovídat a poradit co dělat. Já to chápu, není lehké se koukat na někoho komu je ubližováno.
Zdravím holky, máte někdo zkušenosti s tím, že manžel dává více na svou rodinu, která ho odmalička bere jako blbce?
Já jo…manžel od malička trpí, jeho otec ho opustil, matka ho od malička nemusela, tudíž se fixoval na babi.Jeho matka s babi se kvuli toho podádali a 20 let se nevídali, matka byla jakoby spokojena, ze jejiho syna vychovává babka, ale i tak, bydlel s mamkou ale ta nemela o neho zajem. Pak se nám narodil chlapecek, on se usmiril s mámou a babka s ní a vše se změnilo. Až do té doby, kdy se manžel rozčiloval, nebot mama si z neho dela srandu stale a nema o neho zajem. Mozna je to mnou, nebot s jeho rodinou nejsem v kontaktu vubec, nebot me docela sproste urazeli.
Pokazde co se neco stane, manzel se mi vyzpovída a nadava na svoji mamu i babku apod… ale jak je s něma, zmeni se a zastava se jich… po nekolika dnech se opet neco stane a oni jsou zase nejhorsi…viz vcera, meli oslavu a nikdo manzelovi nezavolal, az vecer kde je, on ze zapomel,… nikdo si na neho nevzpomel, tak tu zase nadaval a silel a pak tam stejne jel a prijel jakoby se nic nestalo.
… chapu ze to je rodina, ale kdyby se moje rodina takhle ke me chvoala tak uz bych neco aspon rekla… a my se kvuli tomu hádáme až až…já z toho vyjdu nejhrosi a oni nejlepsi… neda proste na ne dopustit a my s malym jsme asi na rozveselení…prostě hnus