Je to plodová voda?

689
3.5.12 11:50

je to plodová voda?

Ahoj holky, jsem 39. týden. Asi před deseti minutami po příchodu od zubaře jsem ucítila,že ze mě něco trochu vyteklo a měla jsem celkem dost mokré kalhotky a sem tam je na nich i něco bílého. Už týden mám i takové zvláštní nepravidelné bolesti podbřišku a neustále mi tvrdne břicho, nevíte co by to mohlo být? Mohlo by začít třeba už postupné odtékání plodové vody? blíží se porod? mám plašit a jet do porodnice nebo mám ještě čekat jestli se to bude opakovat? jinak zítra jdu na prohlídku… díky za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3627
3.5.12 11:55

No, rodit by se mělo do 24h od odtoku plodové vody, počkala bych do večera asi, kdyby to nepřestávalo, tak bych jela do porodnice a vzala vložku, kterou si teď dej a oni poznají, že je to plodovka, když vložku polijí speciální roztokem. Do 12h po odtoku plodové vody by se měli dát antibiotika, aby nedošlo k infekci miminka v porodních cestách. Mě začala téct plodovka ve 3h odpoledne, malý se narodil v 15:00 druhý den. To odtíkání bylo, jako kdyby mi unikala moč při sebemenším pohybu, žádný prudký proud jak se říká, prostě pomalounké odtíkání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.5.12 11:55

Vezmi si obyčejnou vložku (ne ty gelové absorpční jádra a spol) a počkej, když to ještě poteče, zajeď si do porodnice, oni tu vložku polijou /hmhm, nemůžu si vzpomenout/ činidlem a poznají, jestli to je plodovka.

Ale jinak bych nikam nejezdila. Porod se sice blíží, určitě :mrgreen: , ale pokud to dál nepoteče, není kam spěchat (bez pravidelných kontrakcí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.5.12 11:59

Dej si porodnickou vložku nebo plínu mezi nohy. Mě začla odtékat u druhého postupně plodovka, jak jsem vstala z postele, tak mokrý kalhotky, pak jsem se vycpala, a chvíli nic a pak zase to vyteklo. Takhle jsem zamokřila za dopoledne celkem velkou kupu plínek, jako ne že by byly na ždímání, ale rozhodně nebyly jen lehce zavlhlé.

Když budeš mít pak mokro znovu, tak to případně vem sebou do porodnice, oni to polejou činidlem a když je to VP, tak to zmodrá. Nesmí to být klasická menstruační vložka, protože ta je napuštěná různou chemií a může test zkreslit.

Jinak se říká dorazit bez kontrakcí do 2h do porodnice, při pozitivitě na streptokoka ihned, samozřejmě jet při krvácení či zakalené plodovce ihned.
S čirou plodovkou a bez kontrakcí bych se s prosakující vodou nikam extra nehnala, mě to začlo ve 4 ráno a nějaké mírné kontrakce mi začli před půlnocí, celý den jsem jen „cvrkala“ :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
3.5.12 12:00

Ahojky, tak me to presne taky takle zaclo - vypadalo to spis jako na vytok, kterym jsem pres tehotenstvi trpela. Vem si vlozku a uvidis. Me to zaclo od 7 od rana a do porodnice pro jistotu jsme vyrazili ve 14 hod a plodovka to opravdu byla. Vecer mi davali antibiotika.

• Citovat
  • Upravit
1157
3.5.12 12:01

Tak ze mě taky začlo odtíkat v noci asi kolem 3 tak jsem se šla převléct pak asi za hodinu zas a pak zas. Ráno jsem to řekla přítelovi a on hned začal plašit volal do porodky a měli jsme raději přijet na kontrolu. Tam mi sestra řekla, že to plodovka není poznala to z té vložky (i když jsem byla fakt mokrá) natočila mi ozvy a řekla, že vidí kontrakce jestli mě to nebolí a já říkám, že ne :mrgreen: pak mě prohlídl doktor a byla to voda. Nechali si mě tam bylo kolem 10 ráno, dávali mi kapaky asi kvůli té infekci jak se psalo výše a malá se narodila v 6:37 na druhý den. Přeji hodně štěstíčka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
3.5.12 12:02
@Pipet píše:
Vezmi si obyčejnou vložku (ne ty gelové absorpční jádra a spol) a počkej, když to ještě poteče, zajeď si do porodnice, oni tu vložku polijou /hmhm, nemůžu si vzpomenout/ činidlem a poznají, jestli to je plodovka.Ale jinak bych nikam nejezdila. Porod se sice blíží, určitě :mrgreen: , ale pokud to dál nepoteče, není kam spěchat (bez pravidelných kontrakcí).

Na kontrakcích nezáleží, já jsem si v 37+5 hopsala doma na míči a najednou ze mě taky něco vyteklo, došlo mi ale, že mi praskla voda, tak jsem si dobalila věci, udělala vše potřebné, lehla si na půl hodiny na levý bok - to se doporučuje a do dvou hodin jsem se dostavila do porodnice, kde udělali monitor, polili vložku a už si mě tam nechali. Kontrakce mít nemusíš, já je taky neměla, jen mi praskla ve středu kolem 21hodiny voda a rodila jsem v pátek kolem 15 hodiny, protože mi porod museli vyvolávat, kontrakce jsem sama o sobě neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.5.12 12:04

@Maarlen
Však píšu, že pokud to dál nepoteče, tak bych nejela… Jinak jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
3.5.12 12:06
@Pipet píše:
@Maarlen
Však píšu, že pokud to dál nepoteče, tak bych nejela… Jinak jo.

No já to měla tak, že to vyteklo, dala jsem si vložku a pak nic už nepozorovala, museli mi jí i dopíchnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Atevi 24
3.5.12 12:28

Je dost možný že to plodovka je… Opravdu to pozoruj důsledně a pokud se to bude opakovat,tak bych do porodky jela. Mě takhle trochu unikala v noci a ráno už víc,tak jsme jeli do porodky,tam ze mě udělali blbce že to plodovka není a byla a dostala jsem nějakou infekci… Odpoledne se mi rozjeli kontrakce,dostela jsem teplotu a do půlnoci se malej narodil. Tak to nepodceňuj… Držím palečky…

• Citovat
  • Upravit
4854
3.5.12 12:29

Taky mi odtekala voda u dvou deti a porad.Ne teda hodne,ale tekla.Do 24 hodin s tebou nemusi nic delat (u nas v porodnici) cekaji,jestli se porod rozebehne sam.Zadne kapacky proti infekci jsem nedostala,prvni dite jsem porodila po 15ti hodinach od prasknuti vody,treti po 26ti hodinach.
Me treba voda vytekla jednozrazove po koupani vecer kolem 22:00,pak nic,sla jsem spat a rano v 5 jsme vstala na zachod,jak jsme vstala,tak zase trochu a pak uz za dalsi pul hodinky zacala tect a to az do porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
11.6.12 18:36

plodová voda?

ahoj holky tak sem četla vaše příspěvky a nevim si rady.já byla dnes u doktora na kontrole a prej dobry sem ve 37+3tt.když sem přijela domu asi po půl hodině sem měla trochu mokrý kalhotky dala sem si vložku trochu ještě ze mě vyteklo ale pak nic a měla sem trochu bolesti v pochvě ale ted taky dobrý myslíte že mám jed do porodnice aby skontrolovali zda to není plodovka?připadám si jako debil je to první dítě které čekam. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
12.6.12 07:48

@sylv1 Jestli chceš být klidná a nemít z toho strach tak klidně jeď, od toho tam přece jsou, aby tě zkontrolovali a řekli ti co a jak. Maximálně si tam budou o tobě špitat, ale za klid v duši to stojí ne??? Mě taky odtíkala postupně, v noci asi třikrát po hodině a malá se do druhého dne narodila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
12.6.12 08:20

@Ackulik ahoj byla sem tam nakonec sem radeji jela a nic to nebylo teda plodovka určitě ne hih ale byli tam moc hodní řekli že sem udělala dobře že sem přijela ikdyž to byl planý poplach :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.19 01:37

Plodovka + vytok?

Uz 2. den odchazi hlenova zatka - cire, huste. Ted jsem se probudila a mokre trenky, cca 10×5cm. Nelepkave. Na wc jsem se utrela a vytok naruzovely. Pak jsem sla opet 2× na wc a neco ze me vyteklo. Na vlozce to vypada jako vytok, hodne vodnate, ale i lepkave, nazloutle. Na toaletaku potom co to vyteklo, byla voda+vytok. Muze se jednat i o plodovku? Ze by to odeslo najednou? Pohyby citim, mimino je vzhuru… jdu dat sprchu a volam asi tago do porodky? Jezis to sou nervy. Do tehle doby nic. Ted zaclo trooosku bolet bricho. 37+5

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky