Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podle mě záleží na IČU, ne na čísle účtu. Když bývalému manželovi krachovala firma, tak si na můj účet také nechával posílat peníze.
Řekla bych, že v tomto případě by mohl mít problém maximálně ten přítel, pokud by na to někdo naběhl.
A nemůže se o to začít zajímat třeba úřad práce?Jako že kde beru takový peníze,když nepracuju?A jestli je mám třeba zdaněný?Vůbec nevim jak to chodí,proto se ptám
Kdyby do toho nějaký dostatečně šťouravý exekutor (případně finanční úřad nebo podobná osoba) vrtal, tak by mohl zjistit, že přítel vystavuje faktury, zákazníci mu je platí - akorát v dobré víře na „špatný účet“. Na to stačí sehnat pár přítelových zákazníků.
A mohli by Tě vyzvat k vrácení těch „omylem nabytých“ peněz, aby se z nich mohly dluhy uhradit.
Teoreticky.
Jak moc je reálné dostat se k fakturám a jestli za tu námahu někomu ty dluhy stojí, je těžko říct.
Osobně bych se spíš bála případu, že se s přítelem nepohodnu a ty peníze, poslané na můj účet, po mně bude chtít on. A možná bych po něm chtěla nějaké potvrzení, že mu je průběžně vracím v hotovosti. Ovšem já jsem starý škarohlíd.
kamarádce její milenec posílal na účet peníze „na útratu“ no jednoho dne ji někdo udal na FÚ .a ona ty peníze musela dodanit jako dar .a ještě dostala pokutu .Takže stát se může leccos.
Ahoj, ze zákona je každý podnikatelský suběkt povinnen zdělit příslušnénu FÚ veškeré účty sloužící k podnikání hrozí tak vysoká pokuta od FÚ. Taká jsou od roku 2007 veškeré úřady propojeny a můžou na vyžádání i příslušný úřad práce pokud má nějaké pochybnosti nahlédnout bez tvého vědomí na tvůj účet to se týká i FÚ. Pokud by přišla kontrola s FÚ byl by to velký malér a FÚ by to mohl předat i majetkové kriminálce nechci strašit,ale jsem účetní a opravdu vím jak to chodí. Záleží jak se kontrolor vyspí a jestli jde na UDÁNÍ (stačí dopis anonim) to pak přijdou něco najít nebo na běžnou kontrolu a pak se lze domluvit. Jinak pokud má dluhy,které řeší už exekuce tak to máš problém č. 2,protože ti může bloknout účet a vzít ti i peníze tvé. Navrhuju ať si založí jiný účet v jiné bance a to na vlastní jméno alespoň ty budeš mimo. Stejně dřív nebo později se na to přijde.
No já mu dala k tomu účtu i kreditku,já na tom účtě žádný peníze nemám,využívá ho jen on.Je pravda,že si od přítele žádný potvrzení jako že jsem mu ty peníze opravdu dala,psát nenechám,přijde mi to takový blbý,asi by byl naštvanej že mu nevěřim a přiznám se,že mě to ani nikdy nenapadlo
Jinak faktury má uložené a bude je pak muset dávat do daní,takže dohledatelný určitě budou.
Anonymní píše:
No já mu dala k tomu účtu i kreditku,já na tom účtě žádný peníze nemám,využívá ho jen on.Je pravda,že si od přítele žádný potvrzení jako že jsem mu ty peníze opravdu dala,psát nenechám,přijde mi to takový blbý,asi by byl naštvanej že mu nevěřim a přiznám se,že mě to ani nikdy nenapadloJinak faktury má uložené a bude je pak muset dávat do daní,takže dohledatelný určitě budou.
Faktury dohledatelný sice budou,ale FÚ zajímají i úhrady takže součástí účetnictvé musí bát i tvoje výpisy z účtu a hrozí tady ta pokuta od FÚ za nenahlášení č.účtu,který slouží k podnikání
Tak to je teda malér!
A já to udělala v dobré víře,abych příteli pomohla.On právě dluží na zdr.a soc.poj.už asi 2 roky,ale taky je problém v tom,že on má hlášené trv.bydliště u rodičů,takže mu asi i veškerá pošta chodí k nim-jenže přítel je s rodiči rozhádanej a nemluví spolu a ani tam nejezdí,nemají na sebe žádný kontakt,tudíž je docela možný,že mu už něco přišlo,třeba i od soudu a on o tom neví a asi ani radši vědět nechce
Kdyby měl svůj účet,všechny peníze by mu strhli a nechali by mu jen životní minimum,proto si to nechává posílat na ten můj ![]()
Anonymní píše:
Tak to je teda malér!A já to udělala v dobré víře,abych příteli pomohla.On právě dluží na zdr.a soc.poj.už asi 2 roky,ale taky je problém v tom,že on má hlášené trv.bydliště u rodičů,takže mu asi i veškerá pošta chodí k nim-jenže přítel je s rodiči rozhádanej a nemluví spolu a ani tam nejezdí,nemají na sebe žádný kontakt,tudíž je docela možný,že mu už něco přišlo,třeba i od soudu a on o tom neví a asi ani radši vědět nechce
Kdyby měl svůj účet,všechny peníze by mu strhli a nechali by mu jen životní minimum,proto si to nechává posílat na ten můj
To malér je nechci tě pořád strašit,ale tak to je a pokud jde o exekuce tak bylo i tenhle týden v televizi, že exekutor jde na exekuci i tam kde dlužník žije nerozhoduje od ledna 2011 trvalé bydliště a na tobě pak bude doložit u soudu skutečnost, že věci byly tvoje máš od všeho doklady? pokud ne tak jsi namydlená samozdžejmě pokud by ta situace nastala. Exekutor se zeptá sousedů jestli tam přítel bydlí a to od ledna 2011 stačí k tomu,aby exekuce proběhlai na tvůj majetek a ty se pak můžeš až soudní cestou domáhat práva,ale musíš mít doklady o koupi.Jinak cose týče těch výpisů z účtu tak ty musejí předkádat jk právnickéosoby tak fyzické osoby v mé praxi chyběly klientovy při kontrole výpisy z účtu za půl roku a musel žádat banku o kopie.
Chjo
S těma exekucema jsem to četla včerana netu a docela mě to vyděsilo.No,ruku na srdce,kdo si dneska schovává účtenku od 5 let starýho dvd,nebo televize?Možná to někde mám,ale nevím kde a nevím to jistě.
U nás by se ani nemuseli ptát sousedů,je totiž společně se mnou napsanej na vizitce na dveřích
To byl můj nápad,tenkrát jsem mu to udělala jako překvapení,protože jsem chtěla,aby se u mě cítil jako doma ![]()
Anonymní píše:
Ahoj holky,píšu jako anonym,nevim jestli by jsme z toho třeba neměli já nebo přítel problém na úřadech.Jsem na úřadu práce,kde mi nevyplácí žádný příspěvěk,ale platí mi zdr.a soc.poj.Přítel podniká,ale protože má ještě nějaké dluhy,které nemá zaplacené,nemá svůj účet a všechny peníze co vydělá,posílá na ten můj.A proto se chci zeptat-nevadí,že je na všech jeho fakturách číslo mého účtu?Může to někdo zjištovat?A nemůžu z toho mít nějaké problémy třeba i já?Máte s tím někdo zkušenost?
určitě by si je měla danit, ať už ty nebo on, je to příjem, jako každý jiný
nejhorší je, že oni nejdou přímo za tebou, ale nějakou dobu obchází okolí a vyptávají se.. čímš ti dělají docela slušnou ostudu.A ikdyž máš učtenky musíš se soudit o vyjmutí z exekuce, a to taky stojí nemalé poplatky co vysolíš u soudu.. takže je možná někdy lepší si rozmyslet, jestli to má vůbec cenu. Já nedávno vyhazovala staré účtenky, bylo tam jen razítko prodejny a zbytek byl pryč, prostě to vybledlo.
Je vidět že jsi účetní a ke všemu blondýna,kdyby on mohl mít svůj účet neposílal by to na její účet a ke všemu nemůže exekutor zablokovat její peníze když není dlužník a on není vlastník účtu ![]()
Ahoj holky,píšu jako anonym,nevim jestli by jsme z toho třeba neměli já nebo přítel problém na úřadech.Jsem na úřadu práce,kde mi nevyplácí žádný příspěvěk,ale platí mi zdr.a soc.poj.Přítel podniká,ale protože má ještě nějaké dluhy,které nemá zaplacené,nemá svůj účet a všechny peníze co vydělá,posílá na ten můj.A proto se chci zeptat-nevadí,že je na všech jeho fakturách číslo mého účtu?Může to někdo zjištovat?A nemůžu z toho mít nějaké problémy třeba i já?Máte s tím někdo zkušenost?