Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ještě jí můžeš zkusit nakouknout zespod víčka. Čistýma rukama. Pokud to má zarudlé, tak ke to zánět. Normálně je to růžové, koukni sobě na spodek víčka a porovnej.
Hele nemusí to být zánět, třeba jí jen spadla řasa do očka a podráždila ho. Řeš to, pokud oko napuchne, bude přivřenější než druhé nebo pokud se kolem něj udělají žlutozelené ospalky nebo pokud zčervenání nezmizí do druhého dne. Syn má záněty spojivek každou chvíli, trpí na to, tak mám zkušenosti
Dle fotek ale nic zvláštního na první pohled nevidím.
Já bych to taky zatím neřešila. Rozhodně bych v tomto stavu nebrala dítě k lékaři. K lékaři bych šla v případech, které uvádí @Ledová káva. Nebo já osobně bych spíš poslala na paní doktorce fotku s popisem potíží. Vyhla bych se tak zbytečnému riziku, že v čekárně nebo ordninaci chytneme něco horšího.
Jen prostě odpověď na otázku je - ano, zánět to být muže. Ale taky nemusí.
Kup Ocuflash a zkus oko třikrát za den vykapat. Pokud se tam rozjíždí zánět, často pomůže, pokud v oku něco má, může se to vypláchnout.
Ahoj holky, moje 4 mesicni dcerka ma od rána červené zilky na ocicku. Může to být zanet, nebo je to normální?