Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte. Potřebuju radu. Včera mě začalo bolet pravý prso, v noci jsem nahmatala nějakou zatvrdlinu, hned jsem začala masírovat, nahřívat, kojit (bradičkou k bolavýmu místu), manžel odsával a nic, nechce to ven. Teď jsem masírovala sprchou, taky nic
Příjde mi že ta bulka není nijak extra velká, asi to už nepoznám nebo co, nejde to moc dobře nahmatat a na dotek je to bolestivý. Červený to mám asi už od toho věčnýho masírování, horký to ale taky není, tvrdý prso taky nemám. Ale celkově se cítím nic moc mám teplotu 38 a bolí mě nohy. Tak co s tím, máte ještě nějakou další radu jak to rozehnat, ATB brát nechci ![]()
Obklady ze studenyho tvarohu muzes jeste zkusit. Me celkem pomahaly, taky nahrivani pod sprchou a odstrikavani rovnou pod tou teplou vodou.
Jestli mas zarudly prso, zatvrdliny a teplotu 38 tak je to zanet jak vysitej
Pokud ti nepomuze masirovani, odstrikavani, obklady tak se ATB asi stejne nevyhnes. Ale nemusis se jich bat - ja mela zanet kdyz bylo nejmladsi 14 dni a vyfasla jsem ATB, malou to neovlivnilo a me to pomohlo
![]()
Jahudka87 píše:
Ahojte. Potřebuju radu. Včera mě začalo bolet pravý prso, v noci jsem nahmatala nějakou zatvrdlinu, hned jsem začala masírovat, nahřívat, kojit (bradičkou k bolavýmu místu), manžel odsával a nic, nechce to ven. Teď jsem masírovala sprchou, taky nicPříjde mi že ta bulka není nijak extra velká, asi to už nepoznám nebo co, nejde to moc dobře nahmatat a na dotek je to bolestivý. Červený to mám asi už od toho věčnýho masírování, horký to ale taky není, tvrdý prso taky nemám. Ale celkově se cítím nic moc mám teplotu 38 a bolí mě nohy. Tak co s tím, máte ještě nějakou další radu jak to rozehnat, ATB brát nechci
Ahoj, měla jsem stejné příznaky a během jednoho dne to samo přešlo. Dělala jsem všechno jako ty, plus ten tvaroh. Přeju, ať to rychle zmizí.
Já bych taky řekla že je to zánět a k mudr bych raději zašla bude víkend a pohotovosti nic moc a než přechodit zánšt tak radši ATB
Já jsem měla něco podobného a dělala jsem na to zábaly. Teplá vlhká plínka, suchý ručník a igelit. pytlík na to. Celkem mi to pomohlo.
ahoj, tiez som mala, preslo to do 24 hodin a po jednom ibalgine, ktory posobi protizapalovo. ![]()
Holky díky moc. Já teď měla ten tvaroh a teď ještě zkoukším octový obklad, prý to je antibakteriální
No zkusit se má všechno. snad tím nic nezkazím ![]()
Já už mám v sobě jeden paralen, ten ibalgin zkusím taky, ale radši chvíli počkám, at to tolik nemíchám.
Ještě zkusím zpracovat manžu, at pořádně zabere a vysaje to, on furt že to neumí ![]()
Jahůd já jsem teda nepřišla poradit, ale uzdrav se
A přijď tu svoji krásnou novou ikonku ukázat k nám do diskuze a přijď se pochlubit, jak jezdí nový kočárek ![]()
ahojky mě to vždycky vytáhnul malej, byla to příšerná bolest a když jsem začala kojit, tak najednou jsem si uvědomila, že už to vlastně nebolí
![]()
Fen-fire píše:
Jahůd já jsem teda nepřišla poradit, ale uzdrav se![]()
![]()
A přijď tu svoji krásnou novou ikonku ukázat k nám do diskuze a přijď se pochlubit, jak jezdí nový kočárek
Ahojky, díky moc.
No kočárek je super, jsem s ním maximálně spokojená
Akorát teď je toho tak nějak furt hodně a Domík mi to taky poslední dobou nedělá jednoduchý, nevydrží vůbec sám ![]()