Je to zánět průdušek?

24
7.1.06 19:01

Je to zánět průdušek???

Ahoj holky,
měla bych dotaz, jak se projevuje zánět průdušek a případně jak se léčí ?Moje 8 měsíční holčička začala sípat ( jako když kočka přede ). Jsem si 100% jistá, že určitě nic nespolkla ani nevdechla. Teplotu nemá ani zvýšenou, z nosu jí neteče, je veselá a čiperná. Chvílema se snaží odkašlat jakoby hleny, tak jsem jí po domluvě v lékarně na:,–(ila Mucosin. Nemáte s tím někdo zkušenost ? Do pondělka až budu moci zavolat lékaři je daleko a na pohotovost to určitě není. Děkuji všem za odpovědi a přeju hezký večer. Kyra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
7.1.06 19:17

Ahojky,myslím si,zánět průdusek to nebude.Můj syn ho zrovna má a už 4 dny má horečky kolem 39,je unavený ,spavý a neustále kašle.
možná se holčičce dostalo trošku hlenu do průdušnice a to by mohlo způsobit to „chrčení“.většinou se po nějaké době podaří odkašlat.Každopádně nic nepokazíte,když nad postýlku dáte mokré prostěradlo(tím se zvlhčuje vzduch a dětem se lépe dýchá i odkašlává),zvednete postýlku tak aby hlavička byla výše,(třeba podložit knihami nebo větší kostkou nohy postýlky).Hezký večer.Katka

• Citovat
  • Upravit
986
7.1.06 19:18

Maminčin domácí lékař MUDr. Martina Gregory uvádí, že zánět průdušek je komplikací při rýmě. Nevím, co bych ti poradila, ale vzhledem k věku dítěte bych zkusila na pohotovost zavolat. Doktor ti určitě řekne víc a nic za to nedáš (jen za telefon). Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
7.1.06 19:27

My jsme meli katar prudusek a Vitek nemel vubec teplotu. Proste kaslal a jakoby vlhce. Pak najednou priserne chrcel. Hlavne pri spani. A pak teprve odpadl a bylo mu zle. Ale stale nemel teplotu. A unaveny a uplakany byl jen jeden den. Ale rikala doktorka, ze je dobre, ze jsme prisli, protoze se z toho muze vyvinout zapal plic.
Fakt te nechci strasit. Ale klido zavolej a oni ti reknou vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.06 20:01

Ahoj Kyro,
nechci strašit, ale:
minulý týden v neděli jsme se vraceli odpoledne domů a malá byla nějaká protivná, nebyla nevyspaná a protože je jinak velmi pohodové dítě, tak jsem jí více pozorovala. Pak začla jakoby sípat a chrčet, ale jenom trošku. Bylo to hlavně v noci, tak jsem jí taky dala nad postýlku mokrý ručník. Horečku neměla vůbec. Vůbec se to nezlepšilo, tak jsme hned v pondělí ráno šly k doktorce. Tak ji prohlídla a řekla, že je to záněr hrtanu - laryngitida. Měla nateklou sliznici v krčku, proto se jí špatně dýchalo. Dokonce nám doktorka řekla, že někdy děti s tímhle končí v nemocnici, protože hrozí udušení. To, že malá neměla horečku, bylo ale dobré. Dostaly jsme léky a hned za dva dny jsme šli znovu na kontrolu a úpravu dávkování léků. Naštěstí se to zlepšilo, takže jsem si oddychla. Doktorka hned říkala, že kdyby se to nelepšilo, tak na nic nečekat a jet na pohotovost, že je to nebezpečné. Nám to za ty dva dny přešlo tak trochu v kašel a kdyby malá měla nějaký záchvat kašle, tak jsme se měly obléct a jít na chviličku na balkón - chladný a vlhký vzduch. Taktéž spát v chladnější místnosti.

Já být tebou tak volán na tu pohotovost a popíšu, co se děje, případně tam jedu.

Brzké uzdravení přeje Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
7.1.06 20:08

Pokud si nejsi jistá, tak si zavolej na pohotovost a zeptej se, poraď se.
Každopádně bych v pondělí šla k dr, ty totiž nerozeznáš, jestli to je zánět průdušek (měla jsem ho pořád a i bez teplot), nebo laryngitida či jen nějaké obyč nachlazeníčko. A protože ti ani mimi neřekne, jestli ho něco bolí a kde, je to pak těžší. Nechci sice plašit, ale zas v takových případech je lepší zbytečně se zeptat dr, než něco zmeškat.
Myslím, že nejvíc pomůže cit. Ten mi vždycky napoví, jestli ten kašel, co zrovna máme, zrovna jako například pláč, se mi zdá takový, abych navštívila dr nebo ne.
Za telefonickou konzultaci dáš pár kaček.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
7.1.06 20:25

Ahojky,
Péťa měl zánět průdušek dvakrát, ve čtyřech a v pěti měsících. Myslím, že pouze kašlal - tedy alespoň poprvé to bylo bez teplot.
Dostal sirup a dětský inhalátor (dá se taková maska na obličej a ty mu foukneš nějakej ten lék a to dítě to vydýchá).
Držíme palce ať je to jen nachlazení.
 Alča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.1.06 20:46

Ahojky holky, děkuji moc za bleskurychlé odpovědi. Už jsem volala na pohotovost. Nikam zatím nemáme jezdit, pouze pokud by měla záchvat kašle nebo měla problém s dýcháním tak ihned jet do nemocnice. Přesně jak píšete vy, máme vyvětrat, stáhnout topení, zvlhčit vzduch a samozřejmě podložit postýlku. Teď spinká naprosto tiše a v klidu. Zřejmě jsme přišli na příčinu. Ten Mucosin se totiž nemá užívat na noc, nebo před odpoledním spaním, ale naopak přes den při aktivitě, aby si mohlo mimi odkašlat a aby se ten hlen dostal ven. Takže sice jsme jí dali lék správný, ale uložením do postýlky jsme jí znemožnili se hlenu zbavit. Spí už 3 hodiny bez zakašlání ani nesípe.( dneska jsme dávali kapky naposledy ve 2 hodiny odpoledne). Takže ještě jednou děkuji za rady a hlavně za podporu, že jsem ten telefon hned zvedla a zavolala. Kyra

• Citovat
  • Upravit
24
7.1.06 20:49

Chtěla jsem vám tak rychle odpovědět, že jsem se úplně zapomněla přihlásit. Kyra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
8.1.06 09:14

Ahoj, starsi dcera nedavno zanet prudusek mela, nijak zvlast se to neprojevovalo proste kasel jako vzdy + ryma ale protoze nemocna nebyva a tuto zimu uz byla tak po 4 tak sme zasli k Dr. a byl to…na:,–(ila ji naky lek(sumivy)a kdyby nezabral tak by na:,–(ila ATB ale nastesti zabral. Mala to samozrejme chytla od ni ale byla nastesti „jen“ nachlazena takze kasel + ryma a pri kasli taky takhle sipala, lecily sme to Silomat sirupem ale musela ho brat dlouho neco pres 14dni, proste kdyz je mimi nemocne trva vyleceni mnohem dyl. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
19.1.14 15:27

Holky, poprosila bych o radu. Synek 5 let od minulé soboty teplota 38,9, byla 1 den, pak okolo 38, úterý středa bez teploty, od čtvrtka zase teploty, ale jen do 38. Kašel má hrozný, ale jen odkašlává, rýma taky - žlutá. Váhám, zda jít k Mudr, aby to nebyl třeba zánět průdušek - už to trvá docela dlouho a hlavně ta zvýšená teplota pořád, kašel ho budí hrozně ze spaní, je zahleněný, naštěstí supr odkašlá. Dávám mu Mucosolvan…myslíte, že by to mohl být i zánět průdušek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
19.1.14 15:32

Copak sme doktori? vem malyho a jdete k doktorovi  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
19.1.14 15:35

To Ti asi nikdo jiný než lékař neřekne. Ale pokud byly ze začátku horečky, pak ne a teď znovu jo, k Dr. bych určitě šla. Může to být nasedající bakteriální infekce po viróze - proto ten návrat horeček. To bych nenechávala.

• Citovat
  • Upravit
842
19.1.14 16:00

@monulka hele my jsme se v úterý vrátili z nemocnice kde jsme strávili 9 dní.. v podstatě to samé co píšeš Ty, teploty, kašel.. předminulý pátek jsme šli k dr, řekla že zánět průdušek, víkend se zhoršil, tak jak píšeš v noci se mi budila kašlem, raději jsem v pondělí šla k dr a zápal plic…přes den byla v pohodě, chtěla si hrát, sice dost kašlala a odpoledne a v noci měla horečky, ale jinak to šlo. No a tak jsme dopadli 9 dnů na dětském, malá má 3,5 roku… strašně to teď všechno řádí, myslím si, že dostanete ATB a snad vás nechá doma, ale nepodceňuj a fakt zítra jeďte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maca36
19.1.14 16:26

@monulka to potřebuje doktora. Aby se vám z toho nakonec ještě ne vyklubal zápal plic. Kašel s teplotou by měl léčit doktor.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA